Skaniausias trupininis obuolių pyragas
Angelika Heine | Shutterstock.com
Rudeniu kvepiantis trupininis obuolių pyragas tikrai sužavės kiekvieną. Trapios tešlos pagrindas, sultingas obuolių įdaras ir traškūs trupiniai ant viršaus... O jei į kompaniją pakviesite kauburėlį vanilinių ledų ar plaktos grietinėlės...
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g miltų;
- 1 didelio kiaušinio;
- 200 g šalto sviesto (+ papildomai formai patepti);
- 100 g cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 5-6 obuolių;
- 1 šaukšto citrinos sulčių;
- 1 šaukštelio cinamono;
- pagal skonį cukraus.
Papildomai:
- cukraus pudros apibarstymui.
Patarimas: obuolius galite pakeisti kitais vaisiais ar uogomis. Pavyzdžiui, kriaušėmis, persikais, slyvomis, braškėmis ir pan.
Gaminimas:
- Miltus sumaišykite su cukrumi, druska ir kepimo milteliais.
- Į miltus įmaišykite kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą ir viską ištrinkite iki smulkių trupinių.
- Į trupinius įmaišykite kiaušinį ir suminkykite vienalytę tešlą.
- Jeigu tešlą nesusiminko, įpilkite šaukštą šalto vandens ir perminkykite.
- Tešlą dėkite į maišelį ar įsukite į maistinę plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.
- Pašaldytą tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis - viena turėtų būti didesnė, kita - kiek mažesnė.
- Didesnę tešlos dalį iškočiokite į maždaug 0,5 cm storumo lakštą.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir įklokite iškočiotą tešlą suformuodami kraštelius.
- Sudėkite kubeliais pjaustytus ir su citrinos sultimis, cukrumi bei cinamonu sumaišytus obuolius.
- Likusią mažesnę tešlos dalį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite ant obuolių.
- Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
- Iškeptą ir kiek atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.