Trupininis obuolių pyragas

Ingredientai: Cukrus - 250 gramai, Obuoliai - 5 vienetai, Miltai - 200 gramai, Sviestas - 150 gramai, Cinamonas - 2 arbatiniai šaukšteliai.

Supjaustykite obuoliu, sudėkite į puodą, įpilkite pusę turimo cukraus, įberkite cinamono. Nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Tuo metu sviestą, miltus ir cukrų išberkite ant lentelės ir kapokite peiliu, kol miltai su sviestu taps panašūs į duonos trupinius. Obuolius atvėsinkite, sudėkite į kepimo formą ir apiberkite miltų trupiniais (nespauskite). Kepkite 150 C temperatūroje, kol švelniai paruduos.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.