Vaikiškas torčiukas

Ingredientai: Varškė - 400 gramai, Cukraus pudra - 50 gramai, Sviestas - 150 gramai, Smėlinės tešlos sausainiai - 300 gramai, Želatina - 20 gramai, Vanduo - 200 mililitrai, Sirupas - 3 valgomieji šaukštai.

Užpilkite želatiną šaltu vandeniu, palikite 15-20 min. Sutrinkite sausainius į trupinius, sumaišykite su minkštu sviestu, sudėkite į maistine plėvele išklotą formą ir paslėkite. Padėkite 15 minučių į šaldiklį (arba pusvalandžiui į šaldytuvą). Pakaitinkite vandeniu užpiltą želatiną, tačiau neužvirinkite. Sumaišykite plaktuvu želatiną, varškę ir cukraus pudrą, įpilkite pasirinkto sirupo ir vėl išmaišykite. Sudėkite varškės masę į torto formą ir palikite šaldytuve sustingti (geriausia - per naktį). Puoškite pagal savo skonį.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.