Vaikiškas torčiukas

Ingredientai: Varškė - 400 gramai, Cukraus pudra - 50 gramai, Sviestas - 150 gramai, Smėlinės tešlos sausainiai - 300 gramai, Želatina - 20 gramai, Vanduo - 200 mililitrai, Sirupas - 3 valgomieji šaukštai.

Užpilkite želatiną šaltu vandeniu, palikite 15-20 min. Sutrinkite sausainius į trupinius, sumaišykite su minkštu sviestu, sudėkite į maistine plėvele išklotą formą ir paslėkite. Padėkite 15 minučių į šaldiklį (arba pusvalandžiui į šaldytuvą). Pakaitinkite vandeniu užpiltą želatiną, tačiau neužvirinkite. Sumaišykite plaktuvu želatiną, varškę ir cukraus pudrą, įpilkite pasirinkto sirupo ir vėl išmaišykite. Sudėkite varškės masę į torto formą ir palikite šaldytuve sustingti (geriausia - per naktį). Puoškite pagal savo skonį.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.