Varškės apkepas su bananais ir šokoladu

Jeigu norisi paįvairinti paprastą varškės apkepą, pridėkite bananų ir šokolado - tik pora priedų ir kasdienis varškės apkepas pavirs nuostabiausiu skanėstu.
Skanu valgyti tiek šiltą, tiek atvėsusį, o patiekti galite su grietine, jogurtu ar uogiene.
Jums reikės:
- 500 g varškės;
- 3 kiaušinių;
- 100 ml pieno;
- 3 šaukštų manų kruopų;
- 3 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių.
- 2 bananų;
- 50 g juodojo arba pieniško šokolado;
- 1 šaukšto sviesto formai patepti.
Gaminimas:
- Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Į varškės masę supilkite pieną, suberkite manų kruopas ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir palikite 10–15 min., kad manai išbrinktų.
- Į išbrinkusią masę įmaišykite riekelėmis pjaustytus bananus ir susmulkintą šokoladą.
- Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 minutes, kol viršus gražiai apskrus.
- Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite. Galite apibarstyti cukraus pudra.