Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams Gaus Alex | Shutterstock.com

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai. Be to jos skonis daugeliui priimtinesnis nei cukrinės tortų dekoravimo masės.

Veidrodinei glazūrai Jums reikės:

  • 12 g želatinos lapeliais;
  • 150 g cukraus;
  • 75 g vandens;
  • 150 g gliukozės sirupo;
  • 150 g baltojo šokolado;
  • 100 g kondensuoto pieno;
  • kelių lašelių maistinių dažų.

Gaminimas:

  1. Želatinos lapelius užmerkite nedideliame kiekyje vandens (kad vos semtų). Palikite brinkti apie 5 min.
  2. Nesvylančiame prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą.
  3. Statykite ant nedidelės ugnies, maišant kaitinkite iki kol ištirps cukrus.
  4. Nuimkite nuo ugnies, palaukite kol šiek tiek pravės ir įdėkite nuspaustus nuo vandens pertekliaus želatinos lapelius, gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.
  5. Baltajį šokoladą sulaužykite gabaliukais, atskirame inde išlydykite virš vandens garų.
  6. Į šokoladą supilkite kondensuotą pieną, o tuomet labai plona srovele supilkite prieš tai pasiruoštą sirupą su želatina. Atsargiai išmaišykite.
  7. Į glazūrą dėkite norimos spalvos maistinių dažų.
  8. Jeigu norite, glazūrą galite išskirstyti į kelis indelius ir dėti skirtingų spalvų maistinių dažų arba dėti skirtingą jų kiekį, tuomet išgausite įvairaus intensyvumo atspalvius.
  9. Glazūrą su dažais išplakite rankiniu blenderiu. Plakti reikėtų blenderį laikant visiškai vertikaliai, taip, kad jis būtų prigludęs prie indo dugno, nedideliu intensyvumu. Šitaip išvengsite burbuliukų susidarymo.
  10. Jeigu vis tik susidarė burbuliukai, glazūrą papildomai perkoškite per smulkų sietelį. Perkošti galite porą kartų.
  11. Glazūrą reikia naudoti kol ji dar šilta, nes vėstanti glazūra ims tvirtėti ir jos nebegalėsite lieti.
  12. Paruoštą, jau surinktą tortą dėkite ant grotelių, grotelės turi būti pakeltos (jas pastatykite ant dviejų apverstų dubenėlių ar pan.), apačioje įstatykite skardą, kad glazūrai būtų kur nutekėti.
  13. Glazūrą liekite į torto centrą ir ji nutekės per kraštus, padengdama tortą veidrodiniu sluoksniu.
  14. Glazūra padengtą tortą reikia laikyti šaltai, kad ji sustingtų.

Susiję straipsniai

Varškės tortas „Angelo ašaros“

Labai švelnaus skonio ir gražiai atrodantis tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Sviestinis kremas tortų puošimui

Sviestinis kremas puikiai tinka tortų ir keksiukų aptepimui bei puošybai. Jį pagaminti labai paprasta ir reikės tik trijų ingredientų.