Vištienos kulšelės su šonine

Šoninė vištienos kulšelėms suteiks dar daugiau sultingumo ir ryškesnio skonio. Tai puikus receptas, jeigu pabodo įprastai kepta vištiena.
Jums reikės:
- 6 vištienos kulšelių (su oda arba be jos);
- 6–12 rūkytos šoninės juostelių (po 1–2 juosteles kiekvienai kulšelei);
- 1 citrinos;
- 2-3 rozmarino šakelių;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
- pagal skonį druskos, pipirų;
šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
- Sumaišykite prieskonius: aliejų sumaišykite su sutrintu česnaku, druska, pipirais, paprika, šlakeliu citrinos sulčių (didesnę citrinos dalį pasilikite, jos reikės kepimo metu).
- Gautu prieskonių mišiniu įtrinkite vištieną ir porą valandų pamarinuokite, galima marinuoti pernakt.
- Paruoškite vištieną kepimui. Ant kiekvienos kulšelės dėkite griežinėlį citrinos, gabaliuką rozmarino šakelės ir apsukite 1-2 šoninės juostelėmis.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Kepimo pabaigoje, jei šoninė nėra pakankamai traški, galite 5 min. įjungti orkaitės grilio funkciją.