Šaldyto jogurto ir vaisių desertas

Šaldyto jogurto ir vaisių desertas (angl. frozen yogurt bark) - sparčiai išpopuliarėjęs desertas, mėgstamas dėl itin paprasto paruošimo, galimybių eksperimentuoti ir sveikatai palankios sudėties.
Šis desertas puikiai tiks ir vyresniems kūdikiams, kuriuos kamuoja dygstančių dantukų skausmas - tik jeigu desertą gaminate mažyliams nedėkite medaus (kūdikiams ir mažiems vaikams nerekomenduojama duoti medaus dėl botulizmo rizikos), venkite naudoti riešutus, o vaisius ir uogas supjaustykite smulkiau, kad sumažintumėte užspringimo riziką.
Jums reikės:
- 400 - 500 g graikiško jogurto;
- 2 - 3 šaukštų medaus, klevų arba agavų sirupo;
- trupučio vanilės ekstrakto (nebūtina);
- įvairių priedų pagal skonį: uogų, vaisių, granolos, riešutų, šokolado.
Gaminimas:
- Sumaišykite graikišką jogurtą su medumi (ar kitu saldikliu) ir, jei naudojate, vanilinės ekstraktu.
- Jogurto masę tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar kitos formos. Jogurto sluoksnis turėtų būti apie 0,5 – 1 cm storio.
- Ant jogurto išdėliokite pasirinktus priedus: supjaustytus vaisius, uogas, granolą, riešutus, smulkintą šokoladą (taip pat galima apšlakstyti tirpintu šokoladu).
- Dėkite skardą į šaldiklį bent 3 – 4 valandoms (geriausia palaikyti pernakt).
- Sustingusį desertą supjaustykite ar sulaužykite gabalėliais ir patiekite. Likučius sudėkite į sandarų indelį ar maišelį ir laikykite šaldytuve.