šyPsenė parašė:
Sveikos, o kiek laiko praejus po OP galima grizti i planavima? kokia jusu patirtis?
Puse metu kt geriau, tada iskart planavimas
Endometriozė yra klastinga ir pavojinga liga, galinti sukelti ne tik stiprius skausmus (ypač mėnesinių metu), bet ir lemti ilgalaikes komplikacijas. Skaityti
visą straipsnįšyPsenė parašė:
Sveikos, o kiek laiko praejus po OP galima grizti i planavima? kokia jusu patirtis?
Puse metu kt geriau, tada iskart planavimas
Wiktorijaa parašė:
Sveikos, norėjau pasiteirauti tų, kuriom daryta laparaskopija ir pašalinta endometrioma. Kiek laiko po operacijos kraujavote? Bei ar vaistus iškart kitą dieną pradė…
Sveika.
Man salino endometriomas ant abieju kiausidziu, kraujavau kelias dienas. Vaistus suleido po 5 dienu. Po to dar vistiek vienas menesines buvo
Wiktorijaa parašė:
Sveikos, norėjau pasiteirauti tų, kuriom daryta laparaskopija ir pašalinta endometrioma. Kiek laiko po operacijos kraujavote? Bei ar vaistus iškart kitą dieną pradė…
Sveiki, berods kai paleido tai jau sekancia diena geriau vaistus o kraujavau siaip ilgokai as, na kiek prisimenu tai net po savaites tepliojima turejau🤷🏼♀️
Greta_aa parašė:
Sveiki, berods kai paleido tai jau sekancia diena geriau vaistus o kraujavau siaip ilgokai as, na kiek prisimenu tai net po savaites tepliojima turejau🤷🏼♀️…
Dėkui labai! Pati kažkaip pamiršau paklausti daktarės kiek laiko galimas kraujavimas, tai va idomu pasidarė kiek čia taip normalu jog butu.
Sveikos. Turiu dar vieną klausimą. Ar yra tokių kuriom padarė operaciją (pašalino endo) ir kurių vyrų spermos rodikliai ne itin geri.
Įdomu kaip klostėsi situacija toliau, ar pavyko pastot ir su ne kokiais spermos rodikliais, bet be endo, ar nepavyko. Ar pavyko tik pagerinus rodiklius ar ir tai nepadėjo.
Bet kokia situacija įdomi, kadangi pačiai pašalino, bet pas vyrą dar ne kažką ir viskas tik procese..
Wiktorijaa parašė:
Sveikos. Turiu dar vieną klausimą. Ar yra tokių kuriom padarė operaciją (pašalino endo) ir kurių vyrų spermos rodikliai ne itin geri.
Sveika, pas mus panasiai, bet vis dar bandome
Po 2 metu prisiruosiau pagaliau lp, rado 1st. endo su keliais zidinukais ant kaires kiausides ir pilvapleves, sake lb lengva 1stadija kol kas, pozymiai buvo tokie kad jau kokius 2 metus tepliojo bet negausiai pries menesines rudai, raudonai. Paskutinius kelis men tepliojo svieziu krauju ir po ov. Skaudedavo tik pirma menesiniu diena, uztekdavo 1 tabletes ibuprofeno.Menesines budavo trumpos, kraujavimas tik ta pirma diena, antra diena tepdavo ir paskui tik tepliodavo dar kelias dienas. 3 ginekologai sake nera man endo(bet aisku negarantuodavo 100proc, nes tik lp metu diagnozuojama galutinai), na ir viena ginekologe pamate endo zidinuka ant gimdos kaklelio, gal del to kad buvau pries pat menesines, kuomet endo aktyviausia. Na ir pasiryzau lp :)Tiesa ir pratekamuma patikrino tuo paciu, tai viskas gerai
Na o vyras iki mano lp atliko 4 spermogramas, pirmoji buvo visai prasta(1mln tik rado, judrumas keli proc, morfologija 5proc.), po Profertil vitaminu 3 men., pakilo iki normospermijos rodikliu, 17mln.,A-greitai judantys 12proc,morfologija-5proc., apsidziaugem kad toliau kils, bet po 9 men vel pakartojus spermograma(visa ta laika gere profertili), ji vel suprastejo(8,5 mln, A-6proc, Morfologija-5proc). Toliau keitem vitaminus ir po 3 men. spermograma 26mln(visame ejakuliate 158mln), A-0proc., Morfologija-3proc.Na ir siuo metu palikome tuos pacius vitaminus tik ju sumazinome, ir gyd.Zilaitiene israse vyrui Clostilbegyt vartoti 3 men.,tai kazkur balandi vel kartos vyras spermograma. Ir po jos prieisime isvada manau prie ivf
Dareme kaip mums atrode geriau ta visa laika, arba mums tiesiog to reikejo , nes mums ivf nera tik paprasta procedura, abiem psichologiskai ji sunki, ir ja prisijaukinti reikejo daug laiko. Ilga litanija, bet gabut kazkam ji bent kiek pades
Mums dar blogiau, mano abi kiausides saaugose, turiu endo. Vyras neturi nei 2 mln/millilitre ir labai leti. Praejom kokias 5 klinikas,su mintim , kad jau dabar darysim. Bet psichologiskai as prisiruosti vis dar negaliu.
Tik norejau pridurti, kad musu daktare pasake jokiu lp. nedaryti ir saves nezaloti, nes IVF nei suasugusios kiausides, nei nepraeinami kiausintakiai nei visa kita neturi reiksmes.
Sveikos, norejau jusu nuomones 😊 man sausio men buvo daryta lp ir nustate 3st endo. Ir daktaras israse kazkokias tabletes gydyti endo. Tabletes visannette, galvoju pasiskaitysiu apie jas, tai kai prisiskaiciau net bijau jas vartoti, kad nuo ju nezmoniskai svoris auga, galvos skausmas, visokios kraujo trombozes. Gal kuri esat gerusi tuos vaistus ir pasidalinsit nuomone. Aciu 😊
Viktorija9 parašė:
Sveikos, norejau jusu nuomones 😊 man sausio men buvo daryta lp ir nustate 3st endo. Ir daktaras israse kazkokias tabletes gydyti endo. Tabletes visannette, galvoju …
Geriau iskart po lp, taip pat 3 st. 2 menesius. Jokiu ipatingu simptomu nejauciau, tik padidejo kazkiek krutine ir apetitas buvo pakiles. Dar pirma menesi tepliojimai buvo, daugiau nieko😊
Po metu vel geriau jas 3 men. Vel visi tokie pat simptomai.
Nesigasdinkit tiek😀
12 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai