Ne, tai ne Nerijaus istorija, o visų mūsų istorija.
Indrė dalijasi savo istorija. gimimasbesmurto.blogspot.lt/p/indre-dalijasi-savo-istorija-is-vakaru.html
Ne, tai ne Nerijaus istorija, o visų mūsų istorija.
Indrė dalijasi savo istorija. gimimasbesmurto.blogspot.lt/p/indre-dalijasi-savo-istorija-is-vakaru.html
gimimasbesmurto.blogspot.lt/p/indre-dalijasi-savo-istorija-is-vakaru.html
Indrė apie jai atliktą kristelerio manevrą ir kitus dalykus
Kandapanda parašė:
Jei į tokius atvejus būtų žiūrima ne kaip į kažkokį unikumą akušrijoje, bet kaip į gydytojų nekompetenciją, kaip bet kurioje medicinos srityje, tai ir moterys dažni…
Būtent. Gimdymas kaip reiškinys ir tai, kaip moteris ir visi dalyvaujantys jį patiria, yra labai skirtinga nuo viso kito. Ši problema skirtinga nuo medicinoje patiriamų blogybių apskritai. Būtent todėl tiek mokslinėje literatūroje, tiek populiariuose straipsniuose, tiek kai kurių šalių teisėje įvesta speciali atskira sąvoka „akušerinis smurtas“, „akušerijos smurtas“ (angl. obstetric violence).
Per dvi savaites peticija peticijos.lt/visos/74581 surinko 375 parašus. Turbūt praėjus maždaug mėnesiui įteiksime ją adresatams.
Peticija periodiškai – kaskart surinkus papildomų parašų – bus teikiama adresatams.
Komentare prie parašo nukentėjusi moteris arba liudininkas, jeigu nori, gali įvardyti, kur/kada/kas atliko šį manevrą.
Anot SAM, ji kol kas nėra gavusi nė vieno skundo dėl kristelerio manevro.
Na man darė tą metodą sakykim. Ir mano atveju labai gerai. Būtų reikėję extra cp daryt. Tai kas geriau?
Aišku manęs ten nemynkė 10min, tik šiek tiek padėjo. Mergytė gimė su kraujosrūvom akytėse
(bet visa kita pavyko.. Akytės užgijo gal po sav. Buvo skaudu žinoma. Bet... neblogiausias scenarijus čia)
Vasarok parašė:
Na man darė tą metodą sakykim. Ir mano atveju labai gerai. Būtų reikėję extra cp daryt. Tai kas geriau?
Man netaikė to metodo, o akys tiek mano, tiek vaiko buvo pakraujavę. Tai pagal Nerijų turbūt man geriau negimdyti išvis reikėjo.
Vasarok parašė:
Apskritai geriau CP – jis mažiau rizikingas.
Be to, pilvo stūmimas dažniausia yra tik prastos gimdymo priežiūros kulminacija.
Taip pat – instrumentinis gimdymo užbaigimas yra saugesnis.
Ir – dažnai pilvą būtent „minko“.
Šis manevras draudžiamas arba vengtinas ne be reikalo.
4 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai