LaimingaMamytee parašė:
Rūkiau daug metų, mečiau rūkyt prieš planuojant neštumą. Nebuvo jokių vadinamų lomkių, noro pradėt vėl taip pat nebuvo. Pasakiau sau kad viskas ir viskas. Daug ką r…
Pritariu ir man tas pats.
Rūkymas su nėštumu yra visiškai nesuderinamas. Deja, kaip rodo statistika, net ir pastojusios toliau rūko 4 iš 10 nėščiųjų. Skaityti
visą straipsnįLaimingaMamytee parašė:
Rūkiau daug metų, mečiau rūkyt prieš planuojant neštumą. Nebuvo jokių vadinamų lomkių, noro pradėt vėl taip pat nebuvo. Pasakiau sau kad viskas ir viskas. Daug ką r…
Pritariu ir man tas pats.
Jei moteris rūkė praeityje, net jei ji nerūkė nėštumo metu, tai vis tiek gali paveikti ateities kartas dėl kelių mechanizmų:
1. Epigenetiniai pokyčiai :
Epigenetika reiškia genų ekspresijos pokyčius, kurie nėra susiję su pačios DNR sekos pokyčiais. Rūkymas gali sukelti epigenetines modifikacijas, tokias kaip DNR metilinimas, kurios gali būti perduodamos palikuonims. Šie pokyčiai gali paskatinti vaikus ir net anūkus susirgti tam tikromis sveikatos būklėmis, įskaitant padidėjusį medžiagų apykaitos sutrikimų, kvėpavimo problemų ar vėžio riziką.
2. Poveikis reprodukcinei sveikatai :
Rūkymas gali turėti ilgalaikį poveikį moters reprodukcinei sveikatai, įskaitant jos kiaušinėlių sveikatą. Net jei ji meta rūkyti prieš nėštumą, ankstesnis tabako dūmų poveikis gali turėti ilgalaikį poveikį jos kiaušialąsčių kokybei, o tai gali sukelti komplikacijų pastojimo metu arba turėti įtakos jos vaiko sveikatai.
3. Padidėjusi palikuonių ligų rizika :
Tyrimai parodė, kad rūkančių tėvų vaikai, net jei rūko prieš pastojimą, gali turėti didesnę riziką susirgti tam tikromis ligomis, pvz., astma, nutukimu ir širdies ir kraujagyslių ligomis. Ši rizika yra susijusi ir su tiesioginiu rūkymo poveikiu, ir su paveldimų epigenetinių pokyčių galimybe.
4. Genetinių mutacijų potencialas :
Rūkymas gali sukelti DNR pažeidimus, kurie gali būti nevisiškai ištaisyti. Jei šios mutacijos įvyksta reprodukcinėse ląstelėse (kiaušiniuose), jos gali būti perduotos palikuonims, padidindamos genetinių sutrikimų ar ligų riziką ateities kartoms.
Apibendrinant galima teigti, kad nors mesti rūkyti prieš nėštumą yra labai svarbu ir sumažėja daugybė pavojų, ankstesnis rūkymas vis tiek gali turėti ilgalaikių pasekmių, kurios gali turėti įtakos būsimų kartų sveikatai. Šis poveikis dažnai yra subtilus ir apima sudėtingus genetinius ir epigenetinius mechanizmus.
Negalima rūkyti be jokių išlygų nes žinokite tai juk vaiko smegenis atrofuojasi jei jums svarbiau parukyti geriau vaiko neturėti visai juk čia ne juokai o vaiko sveikata ir pasuskaitykite kokia yra žalą vaikui jisai gali gimti per anksti arba mirti gimęs nes rūkymas didelė žalą vaisiui smegenys negauna deguonies kaip galima rūkyti meskite rūkyti aišku jūs galite manęs ir neklausyti bet aš patariu dėl vaikelio juk ji svarbiausias yra ir dėl vaikelio reikia pakerėti geriau vaikas yra svarbiau nei parukyti aš daug priskaičiuojama ir pati gydytoja pasakė kad tai labai blogai vaisiui nes negalima rūkyti jokių nei elektroninių nei paprastų .
Tad tiesa visi dalykai pasimato tik vėliau nerukykite nes tikrai žalą visam gyvenimui nes gali būti kad gimsta sveikas bet turi neįgalumą nes tai pasimato vėliau nes tai ir būna rizikų ir tikrai rimtų nerukykite dėl savo vaiko nes vaikas brangiausias turtas o dumas nieko vertas tik poto susimąstome kad kur buvome anksčiau kaip jau po laiko vaikai mums svarbiausi jei esate jaunos tikrai paklausykite vyresnių moterų kurios tikrai jums sako tiesą ir nerukykite nėštumo metu atsisakykite to slikstaus yprocio dėl vaikų ne dėl savęs jei taip yra sunku
Tos kurios pateisina tas kurios "sunkiai meta rukyt" ar pacios ruko nestumo
metu tai tiesiog prisipazinkit kad valios neturit ir prioritetai kiti
Esu rukales vaikas tai patikekit sveikata mano tragiska ir faktiskai visi faktoriai liecia rukymo nestumo metu padarinius
Tai dėl rūkymo ir nėra to pieno nes rūkymas padaro padarinius ir pieno ilgai ir nebebūna nes tik motinos pienas ne mišinukai nes sintetiniai tie mišinukai , chemija nr1 negalima vienareikšmiškai rūkyti nes vaikas yra svarbiau ne cigaretę dantyse bet niekas neteisia tu mamu aš tik savo nuomonę išsakau ir tiek nes pati žinau kad negalima rūkyti nei per nėštumą nei po gimdymo kol maitinamas vaikas nes vaikas ne šuns pupas o mūšį vaikai kurių sveikata brangiausias turtas ir tai visam gyvenimui jau reikia būti pasiruošusiai dėl savo vaikų nes kitaip negalima vienareikšmiškai turime dėl jų stengtis bet nereikia taip sakyti kad mažiau myli kurios rūko tiesiog reikia suprasti kad vaikas mūsų turtas ir jo sveikata priklauso tik nuo mūsų mamų stengtis suteikti savo vaikams pati geriausia nes visam gyvenimui juk jo sveikata ir gerovė nes vaiką išnešioti nepakanka turime dar ji ir užauginti nes tai didelis ir sunkus darbas nes mums vaikai yra visas gyvenimas ir niekaip kitaip todėl nereikia tikrai rūkyti dėl savo vaikų visada pagalvoti kokios tai rimtos pasekmės .nereikia tikrai rūkyti dėl savo vaikų aukų galite ir neskaityti bet vienareikšmiškai būti pasiruošusiai kad vaikui viskas būtų gerai ir jis būtų saugus priklauso nuo mūsų paciu nes kaip.mes darome ta ir turėsime tik nuo mūsų pačių.
12 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai