Mimm parašė:
Kalba ir eina apie tai, kad naudojama net ir tada, kada tikrai nėra būtina.
Aš pirmą gimdžiau su epidūru ir stumti buvo sunku, nes nelabai jaučiau stangų, pli…
Sutinku, kad taip būna, bet aš to nepavadinčiau medikų ar akušeriniu smurtu, greičiau nekompetencija ir pan. Smurtas dažnai yra tyčinis su tikslu sukelti fizinį skausmą, o nekompetencija kyla iš nežinojimo, netinkamų žinių ir patirties ar apsileidimo ir pan. Pats temos pavadinimas mano manymu kvailokas... Teko ir man susidurti su bereikalingu skatinimu, per stipriais vaistais, ko pasekoje dukra gimė per greitai, su kefalohematoma (ačiū Dievui praėjo be pasekmių), aš plyšau plius kirpo. Skatino ne dėl to, kad reikia, o dėl to kad spėtų gimti iki kovo 8, mat išeiginės turėjo būti. Man pirmas vaikas, net nežinojau ką ten leidžia, man nesakė, statė lašines tipo druskos, o pasirodo ne tik druskos, sužinojau tik po visko. Gydytoja irgi buvo pažįstama ir tikrai to nesitikėjom. Dukra tokia ir yra jautrios nervų sistemos, jautri mergytė - sakyčiau gal visgi šiokia tokia skatinimo ir kefalohematomos pasekmė. Bet aš tai pavadinčiau ne smurtu, o nekompetencija ir aplaidumu, naudojimusi savo kaip gydytojo padėtimi ir pan., bet ne smurtu.
Su antru vaiku proto jau užteko - atsisakiau visų ligoninių, lašinių ir t.t. Atvažiavau gimdyti jau viskam prasidėjus, pagimdžiau labai ramiai - kaip iš vadovėlio, be plyšimų, dideli 4,360kg berniuką. Sveikas, stiprus ir labai ramus ir geras berniukas auga (tfu tfu tfu). Ir gydytojui esu dėkinga už kompetenciją
Jis toks galvos neglostantis, bet ramus, gan griežtas, bet tikrai išmanantis savo darbą.
Sėdėt ir man neleido ant kieto, bet vaikščioti, ant tualeto ar kamuolio leido. Ant minkšto sėdėti galima, ant kieto pagrindo tikrai ne ir ne tik dėl spaudimo kūdikio galvytei bet ir dėl to, kad sunkiau veriasi gimdymo takai.