2021.12.17 22:36 (prieš 4 m.)
Niuse parašė:
Iš TD straipsnio apie ekranus.
Vis daugiau mokslinių tyrimų ir stebėjimų, patvirtina, kad daug laiko prie ekranų …
Čia tokia tema arši kaip ir skiepai
mes TV kaip fono nenaudojam. Turim telika ir jį ijungiam, kai žiūrim šeimos filmą. Dar kūdikis ant jo sugalvoja pakaboti, nes jau užlipa ant spintelės. Dukrai filmukų kiekį pradėjau riboti, o po pokalbio su neurologe - dar labiau. Jos nuomone kuo mažiau. Vedziau pas okulista. Sako geras regėjimas nesugadinkite ekranais. Sakau tai kiek laiko galima per dieną? Sako sunku pasakyti, bet įvertinus, kad darželyje duoda ką nors pažiūrėti, namuose Max 40 min. Ką pastebėjau - kuo mažiau duodi, tuo mažiau reikia. Anksčiau issededavo ir kelias valandas. Dabar per kūdikio miega žiūri ir atsibosta, išsijungia ir ateina- mama, gana filmukų einam žaisti...
Vakare labai nori panorama kartu žiūrėti, bet tik kartais leidžiu.
Manau, kad kūdikių nervų sistema yra labai jautri ir reklamos bei serialai non stop jie vargina vaikus bei parodo labai bloga šeimos įprotį. Vaikas 2-3 m prašys, kad ten nuolat eitų filmukai. Tikrai žinau, kad kai kurie maitina, uzduoteles ar žaidžia prie filmukų, man atrodo tai nereikalinga.
O šiaip ekranai padeda mums atsijungti nuo vaikų. Aš tikrai laukiu, kada dukrai bus filmukų metas, nes man tai atostogos. Gali išbūti ir visa savaitę be filmuku, bet tai reiškia, kad man bus žiauriai sunku