2013.08.08 10:52 (prieš 12 m.)
Mažuliuk, pataupyk tu savo nervus
Aš net nebesiveliu į diskusijas
Kodėl tada dauguma taip bijo naujų įstatymų susijusių su vaiko auklėjimu? ;) Net visokias peticijas pasirašinėjo, koks ten "briedas". Bet ta baimė tik dar kartą patvirtina, kad Lietuvoje dar labai daug žmonių nesuvokia, kad vaikus galima auginti kitaip.
Vaikai neturėtų būti auklėjami taip, nes bijoma, kad pagal naujus įstatymus atims vaiką, bet tai turėtų būti daroma todėl, kad mušti vaiką, ar "kepštelėti" kaip anot daugumos vadinama, yra negerai ir neteisinga prieš vaiką.
Aš kaip ir mažuliukas, nelabai suprantu kepštelėjimo prasmės, nes taip kaip aš suvokiu "kepštelėjimą" manęs jis nepamokytų. Per krepšinio rungtynes vyrukai praeidami kartais kepštelna per užpakalius padrąsindami, palaikydami. Va ten yra kepštelėjimas mano nuomone. O tai ką dauguma minite čia, čia jau yra mušimas, sukeliantis skausmą vaikui. O tai jau yra smurtas.
Ir galit rėkti kiek norit, sakydamos, kad užaugs vaikai tada ir pamatysit kas kaip. Tai iškart atsakau, dirbu ir dirbsiu su savim, kad tokių "kepštelėjimų" mano gyvenime nebūtų. Plius gyvenu tokioj valstybėj, kur už tokius "kepštelėjimus" gali labai skaudžiai nubausti.
Ir kur vaikai užauga gerais žmonėmis ir be to.