Sveikos mamytes, prisiregistravusi esu seniai, bet niekada nerasydavau komentaru, nors labai norejau parasyti savo patirti apie pirmaji gimdyma newham ligonineje.. ta diena pamenu kaip kosmara, kuri prisiminus suspaudzia visus pilvo ir koju raumenis... laukiausi 40 savaite, kai saremiai prasidejo kas pusvalandi buvo naktis is sekmadienio i pirmadieni, nakis jau buvo bemiege, pirmadienio vakara saremiai buvo kas 5-15 min, kadangi pirmas kartas ir nezinojom kas kaip nuvaziavom i ligonine, ten sako atsidarymas 1 cm vaziuok namo ir atvaziuok kai bus 5 cm..vyras pamenu paklause, o tai kaip man pamatuot?!!! parvaziavom namo, antradienio ryta turejom vizita pas savo midwife, ji atliko procedura po kurios mazdaug per 24 val turi gimti vaikas.. antradienio naktis vel be miego, saremiai kas 3-8 min, na ka sakom vaziuojam, nuvaziuojam patikrina ir sako dar per anksti 3 cm vaziuokit namo ir gerkit paracetamoli.. vaziuojam namo, treciadieni skambinam savo midwife ryte ir sakom vaiko dar neturim ir i ligonine neguldo, tai ji greitai paskambina i ligonine ir liepia mum nieko nelaukus vaziuoti, nes vaikas po tos proceduros jau turejo gimti, susirenkam tases ir vaziuojam i ligonine. pralaukiam apie 2 val kol priima apziurai, nes labai daug ta diena gimdyviu buvo.. apziuri ir sako atsidarymas 4 cm, per mazai, bet kadangi vaiko padetis bloga tai guldysim i ligonine. dar ji paziuri i mane ir sako, drasi tu, kad pati nusprendei gimdyti, ziuriu akis isvertus ir nesuprantu apie ka ji kalba, o ji man toliau desto, kad neblogi skausmai manes laukia
aisku apie tai as pirma karta isgirdau
galvoju nieko baisaus as kantri skausmui
pasakau kad noriu gimdyti vandenyje, pradeda organizuoti palata, o man liepia laukti
atvyke i ligonine 14.00 val, gimdymo palata gauname 22.00. su saremiais kas 3-5 min vaikstau ligonines koridoriumi
tik vis paklausia ar vandenys nenubego ir viskas. gaunam palata kur gimdo didesnes rizikos gimdyves, nes pagaliau issiaiskina, kad didele rizika kadangi mano aukstas spaudimas, neva didelis vaikas (apskaiciave buvo 4.5, bet gime 4.00) ir dar padetis bloga vaiko. cia ir prasideda mano kosmaras!!! nesu rasiste, bet ateina midwife kuri bus pas mane per gimdyma ir aisku negre, pamato kad as viena ir pradeda ant manes saukti, kad as ant kamuolio sokineciau, sakau negaliu, nes nugara skauda ziauriai, neatsistoju nuo jo po to, o ji rekia ir liepia sokineti, veliau issiaiskinau, jog gerai kad nesokinejau nes galejau vaika traumuoti del jo padeties netinkamos.. ji su nepasitenkinimu man toliau diriguoja ir ieina mano vyras, toks nemazas zmogutis jis, tai ji kaip adatos idurta tik issisiepia ir kaip lape plonu balseliu pradeda graziai jam suokti.. kai ji iseina papasakoju vyrui kas per bezdzione ji yra ir kaip su manim kalbejo. paguldo mane i lova, uzsega dirzus saremiams ir vaiko sirdeliai sekti, liepia gerti daug vandens, nes kazkas negerai, pastato lasaline ir iseina, ateina po pusvalandzio sakau noriu i tualeta tai nepatenkinta nuima dirzus ir leidzia nueiti i wc. ateina vyriausia ten is ju ir sako jai, pasakyk apie epidura viska, nes paciai bus labai sunku gimdyti, sako gali nepagimdyti pati ir bus riksmo daug.. ta palinksi galva ir vos tik iseina ta vyresnioji ji irgi kazkur dingsta pusvaladziui. nzn po keliu valandu nuleido man vandenis ir vis rekia gerk vandeni, vandens isgeriau 6 litrus, litra dar sulasino, sakau i tulika noriu, o negaliu uz tai negeriu!! tai ji nepatenkinta atnese ta vienkartini basona ir leido pasiusioti. po to vel dingo pusvalandziui, mane purtyt saltis pradejo, atsirado noras stumti, mes ja issikvieciam, o ji ateina ir sako kad salta tai normalu, o del stumimo dar nestumk, nes dar tik 7 cm atsidarymas, ir iseina man ieskoti antklodes vel pusvaladziui.. mano vyro ranka jau melyna nuo mano suspaudimu, kai ji grizta prasom kokiu nors vaistu, tai ji apsisuka ir iseina neva ju ieskoti, nors palatoje kur gimdziau spintos pilnos vaistu!!! ateina su vaistais, ir atsiduoda kavos kvapu, mano vyras tada jau neistvere ir apreke ja, kodel ji mum nieko nesako tik vis apsisuka ir iseina!! sakom norim epiduros, o ji su sypsenele tokia dziugia mum pareiskia kad epidura reikia daryk kol atsidarymas 5 cm, o man jau per velu, nors man priemime liepe nevaziuoti anksciau negu bus atsidarymas 5 cm
pagaliau suleidzia vaistus, truputi skausmas sumazeja.. o ji ir vel dingsta.. nepamenu kada keiciasi pamainos tiksliai, lyg apie 7 val keitesi ir atejo balta jauna midwife ir man palengveja, ji is karto su mumis pakalba, paziuri mane, pasako kad as drasuole, kad be epiduros gimdau
8.25 pagimdau sunu, buvo ir riksmo ir keiksmu.. kaip veliau issiaiskinom ta negre jau buvo priemusi gimdyma ir tempe iki paskutinio kad tik as nepagimdyciau prie jos.... po triju nemigo paru laikaus visai neblogai, tik siuntu, kad su manimi taip elgesi ta kuri saukia kad balti yra rasistai.. dar veliau isryskeja naturalaus gimdymo trauma maziukui, mum paaiskina, kad labai rizikavom su tokiu gimdymu ir kad turejo man neleisti gimdyti paciai, nes trauma vaikui galejo buti didesne..
siuo metu laukiuosi antro, kur gimdysiu kol kas dar nezinau... newham ligonines pliusas tas kad ji atnaujinta, bet ten dirba daug juodaodziu kurie labai jau nemegsta baltuju.. netgi palatas valo juodaodis vyras.. maitinau krutim tai jis nepatenkintas pradejo burbeti, kad as uzsidengciau arba iseiciau, nes jis turi isvalyti ir negali laukti, neva vaikas rekiantis gali palaukti
jeigu nuspresciau vel gimdyti newham, tai prasyciau, kad butu baltaode moteris su manimi, nes siaip yra sakoma, kad nelabai juodaodes turetu baltuju vaikus priimineti, nes ten pas jas kazkas kitaip, jos lengviau gimdo, todel nesupranta ko mes dejuojam
nors kai buvom nueje apziureti ligonines tai buvo su mumis kelios juodaodes ir babaikos, tai ju niekas nedomino tik gimdymas su epidura
na zodziu, nereikia issigasti buti drasiom ir jeigu nepatinka ta kuri ruosiasi priimti jusu mazyli reikalauti, kad ja pakeistu
dar pamirsau pamineti, kad per gimdyma plysau, tai siuvo irgi vyras negras
patikekit manim susiuvo taip, kad dar ir db geda seksu uzsiimineti kai sviesu, nors gimdziau 2013 kova
po antro vaiko, jei tik gimdysiu pati ir plysiu liepsiu atnesti veidrodi ir parodyti, kai susius, nesu as 50 metu ir nenoriu psichologines vel traumos del kazkokio issiziojelio nemoksiskumo!!! studenciu gimdyme pas mane irgi netruko, berods buvo trys
bet saunios mergickos, labai paslaugios, tai kazkaip net faina buvo, kad tiek zmoniu aplink sokineja
Newham mane priziurinti midwife buvo Elein, tikrai maloni, taktiska, kantri. po gimdymo atejo paziureti kaip mes laikomes
angliksai tikrai puikiai nekalbu, bet su ja visada susikalbedavom, ji mane suprasdavo ir labai graziai ir letai paaiskindavo viska
na bent man ji buvo pati geriausia!!!