2014.02.16 13:51 (prieš 12 m.)
JurgitaVa parašė:
Mamos, kurios tikrai kašką nori padaryt, padaro viską. Aš pasidariau viską. Mano draugių vaikam taip pat padarė viską ko reikia.
Na tik nepasakokit nesamoniu, kad jei nori tai vaikams padaro viska ko reikia. Pirmiausiai, tai kiekviena mama turetu baigti medicinos studijas, kad zinotu ko jos vaikui reikia, kokiu tyrimu. Is kur zinoti eiliniam pilieciui, jeigu gydytojai nesiteikia pasakyti ir patarti, nei vienas nei 15 ju. O jeigu visos mamos uzsimanytu tiek tyrimu, kiek uzsimanote jus savo vaikui? Kokios eiles butu ligoninese ir kiek lesu papildomai turetu skirti valstybe
Kalbate nesuvokdama ka kalbate. Jeigu jau medicina tokia gera, gydytojai irgi beje, tai kiekviena padorus gydytojas turetu padaryti tokius alergijos tyrimus, pries skiepijant vaika. Nes praktiskai visi vaikai jau alergiski. O jei ir nealergiska, kam rizikuoti, jeigu galima pries skiepjant padaryti alergijos tyrima konkreciam skiepui? Tik idomu kas tai kompensuos? Dar idomu kodel tas nedaroma visiems vaikams ka tik gimusiems, pries skiepijant pvz nuo hepatito ir tbc ligonineje?? Jei jau taip valstybei ir medicinai rupi zmoniu sveikata, kodel visiems gimusiems nera padaromi sie elementarus alergijos tyrimai skiepui?
Taip kad nereikia pasakoti veju, kad visos mamos jei nori, gali tai padaryti. Gydytojai nedarys visiems is eiles. Negausite siuntimu pas skirtingu 15 ar 50 mediku is seimos gydytojos. Be siuntimo niekas nepriims, o jei priims tai susimoketi reikes eiliniam pilieciui. O jau nekalbu apie zmones ne is didmiesciu, is atokiu vietoviu, kurie neturi galimybes apvaziuoti 50 mediku, galu gale neturi lesu gyvendami is minimumo. Todel nereikia pasakoti, kad skiepai geris. Jei tai butu toks geris - pati butumete skiepijusi be jokiu tyrimu. Bet deja pati suprantate kad tai ne sventa karve. O ka daryti visiems, absoliuciai visiems lietuvos gyventojams, atsakymo neturite. Nes tyrimu visiems norintiems niekas nedaro ir nedarys.
BonBon parašė:
Klausiu, nes sakete, kad vaikysteje skiepijotes, o dar pernai aptikot imuniteta.. na tai man tik sios temos kontekste pasidare idomu jusu amzius
O kas sake kad imunitetas nuo skiepu? Vaikai kartais perserga vaikiskomis ligomis apskritai beveik be simptomu, galu gale tevai ne visada pamena kuom sirge ju vaikai. Todel dar klausimas, ar imunitetas naturalus ar nuo skiepu likes.