Mary.S parašė:
Man ten nėr ką skaityt. Eilinė propagandao va jums nepamaišytų ligų istorija pasidomėt
![]()
Bet kur gyvena ir koki nama turi tai zinote
Mary.S parašė:
Man ten nėr ką skaityt. Eilinė propagandao va jums nepamaišytų ligų istorija pasidomėt
![]()
Bet kur gyvena ir koki nama turi tai zinote
Dulia parašė:
Tai gal Jus tada galesit atsakyti kodel is 154 sirgusiu kokliusu 2012m, 98 buvo skiepyti, 64 is ju 4 dozem?
ULAC skaičiai kiek kiti, iš kur jūs šiuos traukėte?
www.ulac.lt/naujienos/pranesimai-spaudai/susirgimu-kokliusu-lietuvoje-nemazeja
Nuo kokliušo imunitetas visam gyvenimui nesusidaro. Vakcinuojant iminitetas veikia iki 14 metų, persirgus - iki 20.
kordilija parašė:
Kaip bebutu,jei yra itarimas ,kad galit buti uzsikrete stablige,jie skiepina nuo jos ar esi skiepinesis ar ne.
Tai puiku, taigi itarimo per praeitus ne vieno nebuvo( pagal MaryS), nes kol kas dauguma skiepijasi
zazuzulu parašė:
Tai puiku, taigi itarimo per praeitus ne vieno nebuvo( pagal MaryS), nes kol kas dauguma skiepijasi
Gal paskaitykit, kaip ja užsikrėst įmanoma? Ir kokia turi būti terpė, kad tos ligos bakterijos apsikritai galėtų veistis
Mary.S parašė:
Apie kokį asocialių žmonių kolektyvą jūs čia šnekat?Nežadu aš jo kažkur tai leist. O daržely tokių ir nebus. Eis į privatų, nes arčiau namų
Savo vaik…
galvojau nesikisiu i gincus , bet suintrigavo vienas sakinukas ( Nežadu aš jo kažkur tai leist.) ar tikrai zadat vaika visa laika saugoti ir niekur neleisti?ir kaip tai zadat padaryti , kai vaikas paaugs?ir jus tikrai esat garantuota uz savo ateiti, turiu galvoje privacius darzeliu ir mokyklas, nebijot , kad stabili financine padetis , gali buti laikinas dalykas?ar jus tikrai garantuota, kad neduok Dieve as to nelinkiu, pati netapsite tuo , nuo ko dabar saugot savo vaika privaciais darzeliais ?
gaida parašė:
galvojau nesikisiu i gincus , bet suintrigavo vienas sakinukas ( Nežadu aš jo kažkur tai leist.) ar tikrai zadat vaika visa laika saugoti ir niekur neleisti?ir kaip…
As cia gal ne i tema, bet LT nera taip, kad neskiepytu vaiku i darzelius nepriima??
Ar as kazka praleidau?
Stabligė – tai ūmi įvairaus stiprumo raumenų spazmais pasireiškianti liga. Stabligės sukėlėjas - tai bakterija Clostridium tetani, kuriai nereikia deguonies ir kuri gamina sporas, atsparias aplinkos veiksniams (karščiui, šalčiui, saulės šviesai), todėl sporos išlieka gyvybingos nuo kelių mėnesių iki kelerių metų. Stabligės sukėlėjai yra labai plačiai paplitę gamtoje. Jie randami įvairiausių gyvūnų, taip pat ir žmogaus žarnyne; su išmatomis patenka į dirvožemį ir jame sporų pavidalu gali išbūti gyvybingi ilgą laiką.
Stabligės sukėlėjas į žmogaus organizmą patekęs per burną ligos nesukelia. Grėsmė susirgti kyla tada, kai stabligės sukėlėjas ar jo sporos patenka į žaizdą, ypač – į dirvožemiu užterštas gilias durtines žaizdas. Pavojingos yra bet kokios žaizdos, kurias gali , sunkesni nudegimai. Kartais stabligė pasireiškia po sunkesnio galūnių nušalimo, nuplikinimo. Patekę į gilią žaizdą, stabligės sukėlėjai pradeda gaminti stiprų nuodą, kuris ir sukelia raumenų spazmus. Sergantieji stablige aplinkiniams nepavojingi. Tai viena iš nedaugelio ligų, kai nuo ligonio žmonės neužsikrečia.
Pirmieji ligos požymiai po užsikrėtimo dažniausiai pasireiškia po savaitės, bet gali būti ir po kelių dienų ar mėnesių. Sukėlėjas, patekęs i anaerobines sąlygas (gilios durtinės žaizdos), pradeda daugintis ir gaminti egzotoksinus. Toksinas paveikia įvairias nervų sistemos struktūras, kas sukelia stiprius raumenų susitraukimus, kitus simptomus. Liga prasideda palaipsniui. Pirmieji ligos požymiai gali būti trumpalaikiai raumenų trūkčiojimai, „tirpimas" užkrato patekimo vietoje. Vėliau liga pasireiškia įvairaus stiprumo raumenų spazmais. Šie spazmai būna labai skausmingi, jų trukmė - nuo kelių sekundžių iki kelių minučių, o jeigu spazmai apima didelių raumenų grupes, būna tokie stiprūs, kad nuo jų lūžta kaulai; nuo kramtomųjų raumenų spazmų lūžta dantys. Dėl sunkių traukulių priepuolių gali ištikti hipoksija ir mirtis.
Nuoširdžiai linkiu nei vienam to nepatirti. O kad vaikams neįmanoma susirgti yra mitas. Vaikai taip pat patiria traumas, kaip ir suaugę.
gaida parašė:
galvojau nesikisiu i gincus , bet suintrigavo vienas sakinukas ( Nežadu aš jo kažkur tai leist.) ar tikrai zadat vaika visa laika saugoti ir niekur neleisti?ir kaip…
Juk ne apie tai kalba buvo
ji kalbėjo apie asocialų kolektyvą. Tai ir sakau, kad neaišku kur, leist nežadu. O visur kir dalyvaus. Ir nebijau aš tų ligų. Svarbu imunitetas dirbtų
o finansinė padėtis mūsų šeimoj pasikeistų tik karo atveju turbūt, tad dėl to nepergyvenu visai
zazuzulu parašė:
Bet kur gyvena ir koki nama turi tai zinote![]()
Žinoma. Jis juk garsiausiai rėkia, kad jokiai farmacijos kompanijai nedirba, bet gyvena oho kaip ir labai artimus ryšius su viena tų kompanijų palaiko. Tai kaip čia nežinosi
Mano vyriskiui ikando laukinis katinis taip ikando i pirsta ir naga kad buvo melynas ir nusilupo pats nagas, nuvaziavome i ligonine pralaukem 2 val kad gautu skiepa atejo daktarelis paklause ar skiepytas vaikysteje ir israse antibiotiku dezute
Tai jei taip nutinka nuvaziuoji i ligonine ir pasiskiepiji jau ar taip ar taip
o gal taip niekad neatsitiks
neprireiks to
10 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai