Sunny Day parašė:
Praėjusia diena eziukas rašė, kad gal kitos gimdyvės net nori ir džiaugiasi gaunamu oksitocinu
Jei pirmasis mano gimdymas po jo susvirkstimo i veną(ne kapsinant …
Sunny Day, sorry, bet kai pradedama pasakoti apie "LT neregistruotu medikamentų panaudojima", tai jau pradedi įtarti, kad žmogus bent jau šiek tiek pafantazuoja.
Bet ką norėjau pasakyti, visa tai, ką jūs surašėte, yra surašyta PACIENTŲ TEISIŲ IR ŽALOS SVEIKATAI ATLYGINIMO įstatyme, kuris takomas taip pat ir su gimdymu susijusioms medicininėms paslaugoms. Tad nereikia pasakoti, kad "akušerinis smurtas" yra įteisintas ir toleruojamas.
Tame įstatyme be kita ko yra apibrėžtos ir pacientų teisės (ir pareigos), ir jei tomis teisėmis nepasinaudojote, nėra ko kaltinti gydytojo, kurio požiūris į situaciją nesutampa su jūsų.
Iš šalies skaitant jūsų istoriją susidaro įspūdis, kad važiavote gimdyti nepasiruošusi (na, nes pirmakartė), gimdymas komplikavosi. Tada prisiskaitėte internete "akušerinio smurto" sąmokslo teorijų, prisitaikėte retrospektyviai sau ir nusprendėte, kad gimdymą komplikavo gydytojai.
Aš tikiu, kad gydytojai darė tai, ką manė esant geriausia jūsų situacijoje pagal tuo metu turimą informaciją, o toliau jau spekuliacijos, kas būtų, jeigu būtų arba kaip jums atrodo. Tarkime, teigiate, kad buvo nukirpta nenupulsavusi virkštelė, bet kaip suprantu, net žodžio netarėte, kad, jūsų manymu, kirpti per anksti ir jūs tam prieštaraujate. Tai dabar gydytojas kaltas, kad jūsų ateities minčių neskaito?
Aš suprantu, kad visada norisi "rasti kraštinį". Bet prieš keliant belekokius reikalvimus gydytojams ir taškantis kaltinimams, atsakykite, ar jūs, kaip pacientas, ar pasinaudojote visomis savo teisėmis ir galimybėmis.