viiva parašė:
Man asmeniškai svarbesnis ne amžius, o natūralus atsijunkymas. Paprastai vaikai atsijunko natūraliai apie 3-4 metus, apie tai ir eina šneka. Jei jūs prieš natūralų …
mano situacija kitokia, jau buvau kazkada rasius anksciau, kad del tam tikru anatominiu dalyku butent krutyse maitinti pati negalejau, tad metus ir menesi maitinau savo suneli nutrauktu pienuku, jokiu misinuku nei mate nebuvom. Na asmenine mano patirtis tokia, kad baisiai bijojau nutraukti maitinima savo pienuku, nors buvo like tik maitinimai nakti, na ir po truputi pakeiciau pienuka vandenuku, ir ka galiu pasakyti, vaikui zysti poreikis isliko, jis naktim vis dar iesko buteliuko karta ar du, jis gali buti ir tuscias, tai tiesiog gestas, bet paties pienuko visiskai nepasigedo. Tai galima daryti isvadas kad po tu dvieju metu vaikui tai emocinis budas nusiraminimui pagrinde, aisku plius vitaminu doze, bet vis tiek jau pagrinda vaikas gauna su maistu, dvimecio ir vyresnio vaiko maisto racionas didelis, pienukas tik papildo visa tai, nera pagrindas, del to manau vaikai kurie jau nebera zindomi nera taip jau ir atsilike pries dar zindomus. Cia jau zaidzia tas faktorius, kad vaikui emociskai, psichologiskai reikia zindymo kaip mamos artumo faktoriaus, emocinio saugumo, bet jei mama palaipsniui pati atjunko vaika, nesukeldama jam streso, pakeisdama zindymo artuma kitokiu artumu kaip dazni apsikabinimai, ir pasivoliojimai lovoje be zindymo, na kodel gi ne? sneketi apie vaiko traumavima prievarta nujunkant irgi plati tema, jei tai daroma palaipsniui, netraumuojant vaiko, argi tai blogai?aisku jei jis stipriai protestuoja dar tikrai ne laikas, bet jei eina vaika isblaskyt kita veikla, tai yra neblogai. Gi kaskart vaikui kazko uzsimanius nepuolam duoti, apsvarstom ar galima, ar ne per daug,taip ugdom pati vaika, taip ir su zindymu. Sitoj temoj man keista tas dvieju stovyklu pasiskirstymas, kad tik uz zindyma arba tik pries zindyma, kaip ir gyvenime, cia gali buti daug variantu, zindymas iki metu, iki dvieju, iki daugiau, naturaliai atjunkant, ar stengiantis palaipsniu be didelio streso, ar drastiskai, gi tu variantu daugybe, ir netikiu, kad vaikas, zindytas iki metu ar dvieju yra kvailesnis ar emociskai nestabilesnis uz 4 metu vaika, kuris zinda. Vaikai jau gimsta su charakteriu, o dar kiek savybiu atsiranda gyvenant tam tikroje aplinkoje. Kaip ir drauges mergaite, zindyta iki 2,5 metuku, valio, as labai palaikau, bet kad ji geresne negaliu pasakyt, nes darzelyje nuolat mamyte yra iskvieciama, pvz uz tai kad smauge kita grupes berniuka.:/