2012.08.14 20:36 (prieš 13 m.)
rakyte parašė:
Tai vyras minimuma manau uzdirbtu, as tai po kol kas niekur bet ieskociausi gal rasciau, na o kokiu dokumentu man reikes is lietuvos jei noresiu susitvarkyti ta pasalpa ten? Na o tie darzeliai taip normalus esu girdejusi kad nekokie ten ta prasme higienos ar taip... Gal cia ir neteisybe nezinau bet esu taip girdejusi. O kaip del bustu gal ir kokia nuolaidas daro jei su seima gyveni ar kaip gal zinote? ;)
Jei neplanuoji dirbti,neapsimoka i darzeli vesti. Nes nors ir pajamos bus mazesnes uz minimuma,tau darzelio visiskai nekompensuos. Vyro algos gali neuztekti susimoketi uz darzeli, pasiskaiciuok
Norint,kad kompensuotu kazkokia dali uz darzeli,reikia,kad abu tu ir tavo vyras dirbtu,turetu kontraktus.
Kas cia minejo apie kompensacija,kad priklauso nuo pajamu,tai irgi ne visiskai teisinga,taip buvo iki 2012.Siemet kitos taisykles-dar priklauso nuo isdirbtu valandu skaiciaus,pvz.jei tetis ar mama dirbs 10 val/sav tai tik uz10 val uz vaiko darzelio priklausys kazkokia kompensacija. Pajamos tokiais atvejais neturi itakos.
Del prastos higienos tai tiesa,bet ne tik darzeliuose, bet ir mokyklose,ligoninese. Darzeliuose nera seiminkuciu(kaip lietuvoj),kurios tvarkytu.Aukletojos kazkiek patvarko,o po darbo ateina valytojai,kurie minimaliai pasluoja,siuksliu kibirus pakeicia ir tt Gera pavyzdi turiu,dukros bso yra mokyklos pastate,tai,kadangi mokykloje dabar atosotogs,neateina valytojai vakarais,tai bso jau sesta savaite yra netvarkoma,patalpos nesvarios,apie wc isvis nekalbant.
Dar idomiai Olandijoje dirba GGD,tai isnpekcija kuri tikrina tvarka.Tai tokiu atveju,kad nepranesia atvaziuotu tikrinti,buna retai.Dznai buna pries pora menesiu pranesama diena kada atvaziuos,kad turetu laiko susitvarkyti.Idomiai,kad taip ir maitinimosi imonese.