vaidillute parašė:
jei jus abu su vyru lietuviai, tai bus lietuvisnzn kiek cia pragyvenus galima prasyti olandiskos ambasados
Teisingai,jei abu tevai lietuviai,vaikas neturi teises i olandiska pilietybe.
vaidillute parašė:
jei jus abu su vyru lietuviai, tai bus lietuvisnzn kiek cia pragyvenus galima prasyti olandiskos ambasados
Teisingai,jei abu tevai lietuviai,vaikas neturi teises i olandiska pilietybe.
Dianaiene parašė:
mamytes turiu dar klausimeli tokikaip leliukas cia gimsta kokia pilietybe gauna ir kur reikia pradet dikumentu tvarkyma na ta prasme priregistruot
aciu uz atsakymus
![]()
Skirtingai ne Anglijoje, cia gimes vaikas pilietybe ygyja priklausomai nuo tevu. Jei abu tevai Lietuviai, tai pilietybe irgi lietuvio, jei bent vienas Olandas, tuomet yra galimybe vaikui gauti olando pilietybe.
O SVB pinigai nezinau uz ka, tik zinau kas duoda apie 200 euru kas 3 menesius.
O digi numerius reikia uzsisakyti digid.nl puslapyje
gaiva parašė:
Kas yra tikras kontraktas?Kiekvienas legalus darbas reiskia,kad turi kontrakta.
Na del valandu irgi nera taip jau ir aisku,iki praeitu metu uzteko,kad partneriai ty.tevai dirbtu,kad ir pora val per sav ir buvo kompensuojamas darzelis,kad ir pvz. 5 dienas/sav. Siemet,jei vienas is tevu dirba 8val o kitas sakykim per diena 5 val,tai bus kompensuojos tik tos 5 val.Ty.kompensacija skaiciuojama nuo maziau valandu dirbancio.
Na, pagal skaiciuokle toeslag puslapyje, kuriame privalai uzpildyti paraiska norint gauti pasalpa darzeliui, reikalauja parasyti valandas to, kuris dirba daugiausiai valandu savaiteje, o ne to kuris maziausiai.
Dianaiene parašė:
mamytes turiu dar klausimeli tokikaip leliukas cia gimsta kokia pilietybe gauna ir kur reikia pradet dikumentu tvarkyma na ta prasme priregistruot
aciu uz atsakymus
![]()
Labas,
Jei jus abu lietuviai, tai taviske gaus tik LT pilietybe, o jei ne, tai gaus vyro ir tavo (pvz LT ir NL). Kaip lelka gims, reikes per 3 pirmas darbo dienas uzregistruoti gemeente. Ten arba gausit arba paprasykit forma A - tarptautini gimimo liudijima. O su juo (versti nereikia), savo, vyro pasu ir jei vede lietuvisku santuokos liudijimu i ambasada. Sumokejus 20 euru, po 2-3 menesiu gausit LT gimimo liudijima. Jei reikalingas pasas, tai reikia dar 60 euru sumoketi
Jei vaziuosit i ambasada, reikia susiskambinti del susitikimo (savaite pries) ;)
Mes tik pries pora savaiciu nuvezem visus popierius, kazkur buvau skaiciusi, kad reikia per metus sutvarkyti
reivana parašė:
Skirtingai ne Anglijoje, cia gimes vaikas pilietybe ygyja priklausomai nuo tevu. Jei abu tevai Lietuviai, tai pilietybe irgi lietuvio, jei bent vienas Olandas, tuomet yra galimybe vaikui gauti olando pilietybe.
O SVB pinigai nezinau uz ka, tik zinau kas duoda apie 200 euru kas 3 menesius.
O digi numerius reikia uzsisakyti digid.nl puslapyje
Tai, kad olandijos maniske gavo automatiskai, o mums, kaip vyras uzregistravo, parase, kad ji ir LT piliete (manau automatiskai pagal mane). Bet manau, kad jei yra galimybe, vaikas turi teise iki 21 metu sugalvoti, kokios salies pilieciu nori buti
reivana parašė:
Labas![]()
Ganetinai neblogai. Labai pergyvenau pirma diena, bet kiekviena diena ji jautesi jame vis geriau. Namie zirzia ir nemiega, o darzelyje geriausias vaikas-ir miega ir zaidzia. Kai biski paaugs vesiu visas 5 dienas, nes db tik 3 eina
![]()
Kas del higienos, tai nepasakyciau, kad cia darzeliai kazkuo prastesni nei lietuvoje. Nebent tie, kurie ikurti namie, kai viena uakle priziuri kokius 5 vaikus.
Ir keduciu bei zaisliuku visokiu turi, kas manau daugumai lietuvos darzeliu neikandam
Man labai gaila savo vesi 5 dienoms. As net kontrakta pasikeiciau, kad galeciau 3 dienas dirbti. Tokiems maziukams manau, kad mamos labai reikia
O pati savo dukryte jau3 menesius vedu i darzely, bet as pati dar priprasti negaliu, nors mano maziukei gal ir nieko, ji megsta su vaikais buti. As bent karta per diena paskambinu
paklausti kaip jai sekasi.
O, kad darzely nera labai gerai tokiems maziukams, as jau kelis kartus tuo isitikinau. Pirma karta, kaip apie 8 menesiu kudikis gavo trintus vaisius su jo pacio varvancios nosies reikalais, kita karta, kaip ryte nuvedus aukletojos snekasi, o net keli vaikai bliauna ir jos ne neprieina, o siandien ryte topas, max 3 men mergyte guli manieze (man reikia pro ji pranesti padeti automobiline kedute), o ant jos galvos uzmesta lele! Nuemus pakvieciau aukletoja, o ji savo, galbut kuris vaikas imete! Vat ir "gera" prieziura...
dddovileee parašė:
Man labai gaila savo vesi 5 dienoms. As net kontrakta pasikeiciau, kad galeciau 3 dienas dirbti. Tokiems maziukams manau, kad mamos labai reikia![]()
O pati savo dukryte jau3 menesius vedu i darzely, bet as pati dar priprasti negaliu, nors mano maziukei gal ir nieko, ji megsta su vaikais buti. As bent karta per diena paskambinu
paklausti kaip jai sekasi.
O, kad darzely nera labai gerai tokiems maziukams, as jau kelis kartus tuo isitikinau. Pirma karta, kaip apie 8 menesiu kudikis gavo trintus vaisius su jo pacio varvancios nosies reikalais, kita karta, kaip ryte nuvedus aukletojos snekasi, o net keli vaikai bliauna ir jos ne neprieina, o siandien ryte topas, max 3 men mergyte guli manieze (man reikia pro ji pranesti padeti automobiline kedute), o ant jos galvos uzmesta lele! Nuemus pakvieciau aukletoja, o ji savo, galbut kuris vaikas imete! Vat ir "gera" prieziura...
zinai, nei vienas darzelis manau niekada neitiks, nes savo vaikui nori pacio geriausio
isitikinti gali nebent pastates filmavimo kamera
As kazkaip nebeskambinu, jauciuosi gana ramiai ir gerai, kadangi jau ir man reikia pailseti nuo vaiko siek tiek
uzvakar ir as radau savaja kriokiancia su dar 2 vaikais. Aukle sako as turiu apsitvarkyti ir negaliu paimti visu 3 ant ranku. Nu nieko nesakiau ta diena, bet kita diena kitai auklei pasakiau, kad jei krokia tai malonekit bent soske vaikui paduoti, tuoj visos suzinojo, kad bent kazkiek pasiskundziau
o man dzin, as suprantu, kad neusgaudysi visu vaiku ir nenuraminsi, bet soske paimti gali. tai cia buvo vienas karts, o siaip dazniausiai kai ateinu miega arba zvalgosi kokios aukles rankose i vaikus , kartais net i mane nekreipia demesio akip jai idomu
vaidillute parašė:
Vakar viena akim i anira kitam i kompa ir nesamone parasiau ne olandiska ambasada o pilietybe, tik pragyvenus kazkiek tai metu ir cia dirbus mokescius mokejus galima prasytis olandiskos, bet as nesigilinau tiksliai, nes man nelabai aktualu
liksiu lietuve
dddovileee parašė:
Tai, kad olandijos maniske gavo automatiskai, o mums, kaip vyras uzregistravo, parase, kad ji ir LT piliete (manau automatiskai pagal mane). Bet manau, kad jei yra galimybe, vaikas turi teise iki 21 metu sugalvoti, kokios salies pilieciu nori buti![]()
o jus lietuvai pasaket, kad ji yra ir olande ?
bet as manau kad cia dar keisis viskas n kartu ir kol vaikais uzaugs atsiras dvi pilietybes
Na taip as zinau kad vienas vyras neislaikys jei vaika vesciau i darzeli, as cia turejau ta omenyje kad jei as pradeciau dirbti ir tada vaika vesciau i darzeli, jei as nedirbciau tai vaikas pilnai gali buti su manimi namie ir visas
o kaip manote ar lengva susirasti moterei olandijoje darba?
gaiva parašė:
Jei neplanuoji dirbti,neapsimoka i darzeli vesti. Nes nors ir pajamos bus mazesnes uz minimuma,tau darzelio visiskai nekompensuos. Vyro algos gali neuztekti susimoketi uz darzeli, pasiskaiciuokNorint,kad kompensuotu kazkokia dali uz darzeli,reikia,kad abu tu ir tavo vyras dirbtu,turetu kontraktus.
Kas cia minejo apie kompensacija,kad priklauso nuo pajamu,tai irgi ne visiskai teisinga,taip buvo iki 2012.Siemet kitos taisykles-dar priklauso nuo isdirbtu valandu skaiciaus,pvz.jei tetis ar mama dirbs 10 val/sav tai tik uz10 val uz vaiko darzelio priklausys kazkokia kompensacija. Pajamos tokiais atvejais neturi itakos.
Del prastos higienos tai tiesa,bet ne tik darzeliuose, bet ir mokyklose,ligoninese. Darzeliuose nera seiminkuciu(kaip lietuvoj),kurios tvarkytu.Aukletojos kazkiek patvarko,o po darbo ateina valytojai,kurie minimaliai pasluoja,siuksliu kibirus pakeicia ir tt Gera pavyzdi turiu,dukros bso yra mokyklos pastate,tai,kadangi mokykloje dabar atosotogs,neateina valytojai vakarais,tai bso jau sesta savaite yra netvarkoma,patalpos nesvarios,apie wc isvis nekalbant.
Dar idomiai Olandijoje dirba GGD,tai isnpekcija kuri tikrina tvarka.Tai tokiu atveju,kad nepranesia atvaziuotu tikrinti,buna retai.Dznai buna pries pora menesiu pranesama diena kada atvaziuos,kad turetu laiko susitvarkyti.Idomiai,kad taip ir maitinimosi imonese.
1 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai