Woow Ringailux, labai brandu ☺
Nu, moterys, aš niekaip nesuprantu kaip ta kalba pasisuko apie nemeilę savo šaliai, rusijos garbinimą, lyginimą su vagimis, požiūrį į pensiją ir viltį iš to susikrauti turtus?
Dėl Lietuvos. Žmonėms, kurie pradeda skųstis kaip čia blogai ir koks rojus kitose šalyse visada pasiūlau pagalbą palydint iki autobusų stoties bilieto pirkimui. Jei čia taip blogai - važiuok iš čia. Arba kažką keisk. Pati čia gyvenu ir kol kas tikrai neplanuoju kažkur kraustytis. Taip, viskas brangu, taip, mokeščiai dideli, taip, daug neteisybės. Bet visos šalys turi savų minusų. Amerikoj - susišaudymai mokyklose. Afrika - badas. Izraelis - karai. Norvegija - iškreiptas (kaip mums atrodo) požiūris į vaikus. Ir t.t. ir pnš. Niekur nėra tobula. Arba. VISUR yra tobula. Viskas priklauso nuo požiūrio.
Ką daviau šiai valstybei ir kitiems? +1 prie gimstamumo (gal ir daugiau ateity). Moku mokeščius nuo algos, moku mokeščius nuo vpa, moku mokeščius nuo ligos išmokos, moku mokeščius nuo papildomų pajamų, kurias deklaruoju, dirbu ties nauja niša Lietuvoje, taip padėdama ir kitiems uždirbti. Išaugtus vaiko arba savo nebenešiojamus drabužius atiduodu už dyką. Atvirai, bandžiau pardavinėti, bet tiesiog žinau, kad yra daug sunkiau gyvenančių žmonių, kuriems tie rūbai kažkas auksu spindinčio. Kai dirbau kepykloje, leisdavo kaskart po pamainos išsinešti keletą gaminių. Ką dariau su jais? Atiduodavau močiutei prie Akropolio sėdinčiai. Verkdavo iš laimės gavusi tą duonos kepalą. Kai kuriuos parduodavau pažįstamiems pigiau nei parduotuvėse ir už tuos pinigus nupirkusi kraiko arba maisto nešdavau į gyvūnų prieglaudas, kuriose savanoriavau (sustabdžiau dėl nėštumo).
Ką man davė valstybė? Išsilavinimą. Šeimą. Draugus. Gamtą. Galimybę auginti vaiką kelis metus (kai kuriuose šalyse vpa vos 3mėn). Vaiko pinigus. Vpa. Ligos išmokas. Darželiui pirmenybę. Išmoką įsikūrimui. Darbą (galima žinoma sakyti, kad čia pati kur pasirinksi, nors Japonijoj. Bet aš renkuosi čia. Ir čia yra galimybė dirbti). Išmokas dėl mokslo. Ir dar turbūt ne viską išvardinau ☺
Mano aplinkoje irgi yra taip vadinamų asocialų, vagių, narkomanų, net žudikų. Kai kurie jų yra daug žmogiškesni už tuos vadinamus labai civilizuotus ir socialius asmenis. Padės visada paprašius pagalbos. Atiduos paskutinį maistą jei reikės. Yra ir tokių, kurie priima keistus ir kraštutinius sprendimus. Kalbu apie atvejus kai pvz tėvas prievartavo savo dukrą, o kitas tiesiog pašalino tą žmogų nuo žemės paviršiaus. Taip, jis nėra teisėjas, kuris sprendžia kas gyvens ar kas mirs ir jis neturi tokios teisės, na bet pamąstykit dabar, ar tikrai geriau jei tokie žmonės gyventų ir toliau darytų tai ką daro? Taip pat žinau žmonių, kurie vagia tam, kad padėtų gyventi geriau savo broliam ir sesėm likusiem vaikų namuose (dabar jau šeimynos namai vadinasi). Elgiasi blogai, bet dėl geresnio tikslo. Tiesiog kitaip nemoka. Daro taip kaip supranta, kad reikia. Kažkada, reikia tikėtis, kad išmoks, susipras ir padės susivokti kitiems.
Ir grįžtant prie mano posto. Turtų iš to susikrauti neketinu ir nesitikiu 😁 tai ir yra PAPILDOMI pinigėliai. Daugybė verslininkų pradėjo nuo smulkių dalykų, kai kurie ir nuo vagyščių, kurias vėliau legalizavo ir vysto legalų verslą ir moka visus mokeščius. Nėra kvailų idėjų. Nebandysi - nežinosi. Nepasiseks čia, pasiseks kitur, bet žinosiu, kad padariau viską kas mano galioje dėl geresnių gyvenimo sąlygų sau ir savo šeimai. Kai ateityje pasiseks kažkurioje galbūt kitoje srityje, gal grąžinsiu daugiau mokeščių nei turėčiau? Tikiu karma ir ji grįžta visai nelauktai. Parduotuvėje užlenda žmogus naglai, bet su šuniuko akytėm 'aš greit..'. Nu tegu, aš niekur nevėluoju, vaikas ant rankų ramiai sau dairosi, o tas asmuo gal skuba kur. Kitą kartą ieškant vietos eilėje su didžiuliu pilnu vežimu, žmonės užleidžia vietą, nors patys perka tik batoną ir mineralinio bonkytę. Karma ☺ Lygiai taip pat ir čia. Žmonės daug dalykų nežino. Buvo atvejis ir su automobiliais kai kažkas kas skaito sutartis (na na, kiek iš jūsų sąžiningai perskaito visą 5 lapų prirašytą 10 šriftu sutartį?) Pamatė, kad galima grąžinti tą automobilį ir atgauti visą sumą, bet nerašė kokį automobilį, tai grąžindavo tik kėbulą. Išimdavo visus kompus, lempas, laidus net. Ir tai buvo pagal sutartį. Žinoma, greit sutvarkė. Ta pati Samsung kompanija paleidžia atnaujinimą, kuris strigdina telefonus ir žmogus susinervinęs eina pirkti naują. Kažkuri šalis padavė juos į teismą ir laimėjo 10mln berods.
Ir ne, aš nesiteisinu, kad visi taip daro. Tai ką aš darau yra tik mano pačios reikalas ir sąžinė. Neturiu kažkokio Petro ar Janytės kaip autoriteto. Jei jis taip darė ir jam pasisekė arba ne, nereiškia, kad man bus taip pat ir turiu tą daryt. Visų mūsų smegenys vingiuotos skirtingai. Tiesiog pasvarstykit ar pačios visada važiuojat ant 50 mieste, ypač kokiam Vilniuje. Ar visada praleidžiat žmogų per perėją, o ne pralekiat su mintim 'aj aš skubu, o ir vaikas klykia..' kai lauke šlapia, lyja, o tas žmogus be skėčio bėga į stotelę. Visi mes kažką darom ar darėm ar darysim kas nepriimtina, nedora, neteisinga. Sąmoningai ar ne. Visi esam bent kartą nusidėję. Kai kurie iš mūsų suvokia ką daro ir grąžina skolas, kiti - ne.
Ir tikrai labai liūdna kai moterys, kurios visa gerkle rėkia už teisybę ir sąžinę parašo man ir domisi ta galimybe.. tos kurios turit savo nuomonę ir ją išdėstėt viskas gerai, diskusijos tam yra, bet šiuos atvejus pavadinčiau veidmainyste..
Dar kartą pažvelkit į save ☺