Apocalyptica parašė:
Damos, koki kraika naudojat? Mums seimininke granules rekomendavo... bet neikertu as ju... tik kakus ismest? Nes nuo sysiaus subyra... o ka su tokiu daryt? Kiek jo …
Naudoju tik bentonitinį Ever Clean.
Apocalyptica parašė:
Damos, koki kraika naudojat? Mums seimininke granules rekomendavo... bet neikertu as ju... tik kakus ismest? Nes nuo sysiaus subyra... o ka su tokiu daryt? Kiek jo …
Naudoju tik bentonitinį Ever Clean.
UršuBuršu parašė:
Viską ir pasako tas vienas sakinys - ''man jis britų trumpaplaukis ir nusišvilpt ant tų dokų''. Negerbiate paprasčiausiai žmonių laiko, kurį jums skiria ir nenorite…
Ir vėl Jūs trukt už vadžių ir vėl nuo pradžių
Aš kartoju : Man nesvarbu , ar tai mėlyno kraujo katinas ar tai pagal Jus mišrūnas ar grynaveislis už tuos kelis šimtus litų ,ar kažkokių tai standartų neatitiks. Man svarbu ,kad patinka tas katinas iš išvaizdos ,man jis mielas ir gražus atrodo , o išsiauklėti - išsiauklėsim ,kaip mums reikės .Ir manau jis tikrai atitiks Britų trumpaplaukių standartus.
Aš Jums bandau išaiškinti ,kad mes kai turim nulėpausį jis atitinka charakterį Škotų nulėpausio katino ,ir išvaizda ir visa kita , tad nematyčiau manau skirtumo tarp savo Škoto ir kito Škotuko iš veislyno.
Taip ..jei būčiau sulaukusi Lidijos nuotraukyčių anksčiau ir būtų man patikęs katinukas - gal ir jį būčiau ėmusi .Daug veislynų apskambinėjau , visi turi vieną atsakyma : Užsakyti arba nauja vada planuojama vasara - rudeni .Mes tiek laukti negalime ,nes norim dabar pirkti katinuka ,pripratinti ji prie namų , nes vėliau teks dienomis palikti ir viena ,nes išeisiu taip pat ir aš į darbą.
Ir viskas gerai Jūs taip nesiparinkite ,labai gerai mane apšvietėt apie katinus iš vienur ir iš kitur,aš viską supratau ,tieisog taip nutiko ,kad nepasirinkom mes iš veislyno ,nu ir kas čia tokio
Atsiprašau,bet labai stipriai Jūs kišate tuos veislinius iš veislynu su dokais katinus visoms čia.
Pasakoti galima , bet jau čia per stipriai tikrai ,žinokit jau net atsibodo jei tiesiai šviesiai ,čia skaityti Jūsų komentarus : '' pasėkmės nes ėmėt is daugintojų '' ir pnš ..
Per stipriai skamba tik tiems, kurie nenori informacijos priimti teisingai ir kurie net paskaitę ir atrodo įsigilinę padaro vis vien kaip jūs - nueina pas daugintojus ir sumoka jiems į kišenę kelis šimtus, o paskui po kelių mėnesių, metų verkia ir sako, kodėl mano katinas būdamas ''britu'' ar ''škotu'' staiga patapo ištysusiu it žiurke, drąsko vaikus, purškia, žymi net būdamas kastruotas, o galiausiai dar ir serga nesuprasi kuo, pas veterinarus išleidžiam milžiniškas sumas. Puiku, jeigu jūs dabar nesiskundžiate ir teigiate kad jums nusišvilpt ant tų dokų, bet tikiuosi, kad vieną dieną taip nebegalvosite ir tas suvokimas ateis ne po skaudžių įvykių susijusių su jūsų katėmis, vaikais ar jumis pačia, o tiesiog su išmintimi ir apsišvietimu. Aš savo misiją atlieku teisingai, toks mano darbas, skleisti teisingą informaciją, o ne paremtą jausmais, kaip jūs dabar bandote viską nurašyti. O jūsų valia pačiai mokytis, pasirinkti ir niekas jūsų už tai nesmerkia.
UršuBuršu parašė:
Per stipriai skamba tik tiems, kurie nenori informacijos priimti teisingai ir kurie net paskaitę ir atrodo įsigilinę padaro vis vien kaip jūs - nueina pas daugintoj…
na katinas ar zymes po kastracijos teritorija, ar ne tai tikrai nepriklauso is kur jis pirktas...
pink77 parašė:
na katinas ar zymes po kastracijos teritorija, ar ne tai tikrai nepriklauso is kur jis pirktas...
Čia turėjau omenyje temperamentą, kurį turi veisliniai gyvūnai ir taip pat hormonų veiklą bei psichologinę būklę, nes jeigu katinas atitinka savo veislei priskirtą charakterį, jo hormonų veikla yra normali ir jo psichika yra stabili, po kastracijos jis teritorijos nežymės, nebent bus jau konkrečiai sveikatos sutrikimai, kurie įtakotų žymėjimą po kastracijos. Na, o kas daugiau šansų turi turėti sveiką gyvūną, daugintojas ar veisėjas?
jau galiu pasakyti per arsiai musama i vienus vartus... viena nare irgi vare ant prieglaudu, kad ten antzmogiai ir pan, manau tai zmogaus neisprusimas, bet tiek to tegul masto ka nori, neaiskinau nuolat kaip kas, nenori imti is prieglaudos cipuotus, kastruotus ir skiepytus gyvunus tegul neima, pas mane jie buna sutvarkyti, bet irgi nepersu savo nuomones, kad reikia imti tik is prieglaudu gyvunus, kad jei vargsiukai ir pan, o jus nuolat arsiai ginate veisejus, ok jie geriau nei daugintojai, bet jei pasirinko zmogus daugintoja juk nekaposi jam galvos uz toki apsisprendima. renkasi kaip kas nori...
buvo atvejis kai is veisejo ne daugintojo buvo paimtas kaciukas ir leukemijos testas buvo teigiamas, tai ner is is veisejo imant 100 proc garantijos, veislynas buvo patikimas su rekomendacijom...
pink77 parašė:
jau galiu pasakyti per arsiai musama i vienus vartus... viena nare irgi vare ant prieglaudu, kad ten antzmogiai ir pan, manau tai zmogaus neisprusimas, bet tiek to …
Taip, tikrai niekur nėra 100 proc. garantijos ir jau esu sakiusi, kad ir veislynų būna visokių, t.y. ne tik gerų, ne tik puikiai atliekančių savo darbą. Jei muščiau į vienus vartus, tai siūlyčiau pirkti nesvarbu iš kokio veislyno, bet svarbu iš veislyno ir nesiūlyčiau prieglaudų kaip alternatyvos daugintojų kačiukams. Deje, to nedariau ir nedarysiu, nes pati žinau, kad pirkdama kačiuką iš veislyno, tai daryčiau atsakingai, t.y. ne iš pirmo pasitaikiusio, o iš to, kuris atitiktų mano keliamus reikalavimus.
Neradusi patikusio ir tinkamo varianto, kartelę pažeminčiau ir pasiimčiau iš globėjų ar prieglaudos, kur kaip pati sakote yra skiepai, kastracija/sterilizacija, o visa kita pati pasidaryčiau pas veterinarus, ne tragedija jokia čia, juk tą ir veisliniams daro. Tiesiog išsakau savo nuomonę remiantis žiniomis, bet niekam jos neperšu ir nesmerkiu, katinukų neįžeidinėju ir nevadinu baisiu ar kokiu išsigimusiu, kad mat neturi dokumento, emocijoms ne laikas ir ne vieta čia, bet taip jau dažniausiai nutinka, visi baisiai susierzina, kai pradedi sakyti paprasčiausius skirtumus tarp veislinių ir neveislinių kačių, apkaltina bejausme ir nemylinčia, smerkiančia beveisliukus.
pink77 parašė:
tai viskas gerai jus issakete savo nuomone ir pan. jau kelis kartus mes ja supratomeo tolimesnes diskusijos apie ta pati nebereikalingos manau
daug idomiau p…
Sutinku, geriau tiesiog apeiti daugintojų ir veisėjų temą su paprastais piliečiais, nes VISADA yra viskas vėliau suvedama emocijoms ir susipykstama.
Siaubas ,kaip Jūs nusiteikusi prieš ''daugintojų'' kačiukus ,ir Jūs dar save skaitote kačių mylėtoja?
Žinokite pagal Jūsų rašymą tikrai galima susidaryti nuomonę tik tokią ir ne kitokią ,kad Jums
svarbiausia kad kačiukas būtų iš veislyno - nes veislynuose auginami aukštos klasės kačiukai tik ,o visi kiti - mišrūnai . Kad veislynų kačiukai yra - auksas , o ne iš veislynų - ..........
Manau tikrai diskusija šita turėtumėm baigti . Nes aš nepersigalvosiu ,pirksiu ''mišrūna''pagal Jus ,o man kačiukas bus Britukas ,ir kaip neverkiau dėl Škotuko , taip nemanau ,kad verksiu dėl Brituko kurį įsigysim. Žinot , vien iš tų Jūsų žodžių : ''paskui po kelių mėnesių, metų verkia ir sako, kodėl mano katinas būdamas ''britu'' ar ''škotu'' staiga patapo ištysusiu it žiurke, drąsko vaikus, purškia,'' - Jau galima susidaryti nuomonę kad jei Jusų kačiukas užaugintas ,užaugtų ne toks kokį Jūs jį įsivaizduojate -verktumėt,griaužtumėtės,o gal ne išmestumėt? Gyvūna reikia mylėti koks jis yra , tuolab kad nuo mažumos augintas bus , ir manau kai įsimyli gyvūnėlį ir prisiriši prie jo , jau vėliau nelabai svarbu tampa ar nosis bus pr daug atsikišusi ar uodega plona
Žodžiu , auginkit Jūs TIKRUS iš veislyno katinus ir būkit laiminga,aš būsiu laiminga pasiemusi kačiuką iš daugintojų
Gal kas kokių draskyklių psl parekomenduotų ? Gerų su įkandama kaina ?
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai