Bellina parašė:
tai nėštumo ir gimdymo atostogas susitvarkei internetu? Turi elektroninį parašą susitvarkius?
jungiesi per banka ir viskas
Bellina parašė:
tai nėštumo ir gimdymo atostogas susitvarkei internetu? Turi elektroninį parašą susitvarkius?
jungiesi per banka ir viskas
dami parašė:
jungiesi per banka ir viskas![]()
Tai tiek ir užtenka? Tada labai klaidinančiai rašo sodra, nes viena yra el. bankininkystė, kita el. parašas
Bet įtariu vistiek tau reiks pristatyti darbdavio išrašą, nes per EGAS pateikt galima tik prašymus. www.sodra.lt/index.php?cid=329
Bellina parašė:
Tai tiek ir užtenka? Tada labai klaidinančiai rašo sodra, nes viena yra el. bankininkystė, kita el. parašas![]()
Bet įtariu vistiek tau reiks pristatyti darbdavio išrašą, nes per EGAS pateikt galima tik prašymus. www.sodra.lt/index.php?cid=329
Tai darbdavys irgi nusiust viska gali man rodos.
O del jungimosi per banka.. tai identifikuot save galima jungiantis per banka, tai as visad taip ir darau.
va cia
https://gyventojai.sodra.lt/faces/pages/forms/pub/Login.jspx
As siaip ten buvau tik karta uzsukus
I Sodra nenesioju prasymu del kitu priezasciu..
Sveikutes visos
keleta dieneliu turejau labai daug darbo, tai nebuvau uzsukusi cia. Ziuriu visoms sekasi gerai...jau pradedat tvarkytis popierius del vaiko prieziuros atostogu...o man visai greit bus 30 savaiteliu ir eisiu ilsetis
taip pat reikes susitvarkyti su popieriukais
Gal galite priminti ka reikia susitvarkyti pacioje pradzioje (kad ko nepamirsciau)?
dami parašė:
Tai darbdavys irgi nusiust viska gali man rodos.
O del jungimosi per banka.. tai identifikuot save galima jungiantis per banka, tai as visad taip ir darau.
Turbūt, kad darbdavys šiuo atveju negali. Nes mūsų buhalterija visada viską sutvarko, o dabar informavo, kad reiks atvykt pasiimt nuorašą ir pačiai sodrai pristatyt (lygiai taip pat sodros puslapyje neparašyta, kad darbdavys per EDAS tą info gali pateikti), o dar ir rašo, jog gimimo liudijimą reikia pristatyt. Na va, tu tvarkysies ir pasakysi visoms, pavyko tik internetu viską susitvarkyt ar ne
Rasika, einant nėštumo ir gimdymo atostogų, ginekologė tave prižiūrinti, pateikia duomenis Sodrai apie tavo nėštumą, tu informuoji darbdavį, kad nuo tos ir tos dienos tu išeini atostogų, jie pateikia Sodrai informaciją apie tavo pajamas per EDAS, o tu Sodroje tik užpildai prašymą dėl nėštumo ir gimdymo atostogų bei dėl NPD, daugiau jokių pažymų, nei iš gydytojos, nei iš darbdavio neštis nereikia (na turbūt nebent jei darbdavys nepateiks el. būdu tos informacijos). Kaip matai, yra galimybė ir tą prašymą pateikti internetu, kai aš bandžiau, kažkas neveikė, skambinausi ir klausiau gydytojos, sakė labai dažnai ta sistema dar stringa, tai aš keliavau tiesiai į Sodrą ir per 5 minutes viską susitvarkiau
Bellina parašė:
Turbūt, kad darbdavys šiuo atveju negali. Nes mūsų buhalterija visada viską sutvarko, o dabar informavo, kad reiks atvykt pasiimt nuorašą ir pačiai sodrai pristatyt (lygiai taip pat sodros puslapyje neparašyta, kad darbdavys per EDAS tą info gali pateikti), o dar ir rašo, jog gimimo liudijimą reikia pristatyt. Na va, tu tvarkysies ir pasakysi visoms, pavyko tik internetu viską susitvarkyt ar ne![]()
Rasika, einant nėštumo ir gimdymo atostogų, ginekologė tave prižiūrinti, pateikia duomenis Sodrai apie tavo nėštumą, tu informuoji darbdavį, kad nuo tos ir tos dienos tu išeini atostogų, jie pateikia Sodrai informaciją apie tavo pajamas per EDAS, o tu Sodroje tik užpildai prašymą dėl nėštumo ir gimdymo atostogų bei dėl NPD, daugiau jokių pažymų, nei iš gydytojos, nei iš darbdavio neštis nereikia (na turbūt nebent jei darbdavys nepateiks el. būdu tos informacijos). Kaip matai, yra galimybė ir tą prašymą pateikti internetu, kai aš bandžiau, kažkas neveikė, skambinausi ir klausiau gydytojos, sakė labai dažnai ta sistema dar stringa, tai aš keliavau tiesiai į Sodrą ir per 5 minutes viską susitvarkiau
![]()
Dekoju uz informacija... manau nuvaziuosiu i Sodra ir bus geriausia, nes man kazkaip tada aisku, kad tikrai viskas sutvarkyta...o internetu nesuprasi ar viska gavo ir pan
Gero savaitgalio visoms
dami parašė:
dekretas skaiciuojamas taip: 70d iki numatytos gimdymo dienos (cia nestumo atostogos) + 56d (cia gimdymo atostogos). Taip gaunasi 126d, kurios vadinamos nestumo ir gumdymo atostogomisBeje, jei nori anksciau iseiti is darbo, tai paprasyk gydytojos, kad tau "padarytu" komplikuota nestuma, tada prides papildomas 14d prie tu 126.
O atostogu darbdavys tai jooo gali tau ir neduoti..Nors pvz as dirbau iki paskutines imanomos dienos
t.y. buciau turbut varius iki pat gimdymo, jei nebutu problemos nepapult i istatyma iki siu metu liepos 1.
Sveikos, mamytės, nepykit, kad įsikišiu į jūsų forumiuką. Skaičiau jūsų atsiliepimus apie vežimukus (man dabar aktualu, reikia išsirinkti) ir radau dar diskusiją apie atostogas. Ir aš noriu prieš nėštumo ir gimdymo atostogas pasiimti dar kasmetinių atostogų, o tai kodėl gali ir nenuoti? Juk yra įstatymas, kad nėščioji gali pasirinkti atostogų laiką - DK 169 str. 4 d. Įdomu, ar darbdavys gali kaip nors bandyti jį apeiti? Prašau pasidalinkite, kaip ten jums buvo. Iš anksto dėkoju
7 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai