Evelina_Sa parašė:
o as neuzduociau kitam tokio klausimo, i kuri pati viesai atsakineti nenoreciau..paprasciausiai taip..
![]()
nu va, o as tai galeciau pasakyti kur dirbu ir kokios mano pareigos, tai kas cia dabar blogo?
Evelina_Sa parašė:
o as neuzduociau kitam tokio klausimo, i kuri pati viesai atsakineti nenoreciau..paprasciausiai taip..
![]()
nu va, o as tai galeciau pasakyti kur dirbu ir kokios mano pareigos, tai kas cia dabar blogo?
Sermuonelis parašė:
aha, bet pamenu kazkada labai seniai, dar uzdarame forume vyko sios diskusijos, tai i si klausima neatsakei
nes kazkaip kalbejomes visos kas ka dirba, ka vyrai dirba..dar pacioje pradzioje
su pilvukais buvom
Evelina_Sa parašė:
aha, bet pamenu kazkada labai seniai, dar uzdarame forume vyko sios diskusijos, tai i si klausima neatsakeines kazkaip kalbejomes visos kas ka dirba, ka vyrai d…
ne, manes niekas neklause kur as dirbu ir ka, kitos savo iniciatyva gal ir pasisake, labai gerai dar pamenu kur dirba Gelytes, kur tu dirbai, Vaida ka veikia, ir kitos
O kur mano vyras dirba, tai cia ne diskusijos viesam forumui
Sermuonelis parašė:
ne, manes niekas neklause kur as dirbu ir ka, kitos savo iniciatyva gal ir pasisake, labai gerai dar pamenu kur dirba Gelytes, kur tu dirbai, Vaida ka veikia, ir ki…
na, tada jei tikrai niekas neklause ir todel neatsakei, tai atsiprasau
bet kazkodel man atrode,kad buvo tokia diskusija...
ne esme
man asmeniskai, nelabai idomu, jei atvirai :))) kam idomu,tas tegu klausineja
Evelina_Sa parašė:
na, tada jei tikrai niekas neklause ir todel neatsakei, tai atsiprasaubet kazkodel man atrode,kad buvo tokia diskusija...
ne esme
man asmeniskai, nelabai …
viskas gerai, nereik atsiprasinet
smagu buvo pabendraut, eisiu jau i lova, labanakt!
p.s. gaila, kad dauguma merginu nesupranta ironijos ir viska priima rimtai...
Sermuonelis parašė:
Na Lietuvoj apart deketiniu atostogu termino nera nieko gero - pasalpos mazos, darzeliuose vietu nepakanka - suvaro ten i grupes po 30 vaiku, o kur dar edukacija..?…
Pasalpos Lt mazos? 100proc 12men? Kur kitur Europoje taipmoka?
Italijoje 3 men po gymdymo 100 ir dar 6 - 30proc. Darzelis valstybinis dirba iki 16val,todel pilna diena dirbanti mama yra priversta vesti privatu,kurio kaina yra 500-700 eur per menesi + pampersai ir kai kur net maistas! Mamos, Lietuvoje auginti vaika yra rojus
Victe parašė:
Pasalpos Lt mazos? 100proc 12men? Kur kitur Europoje taipmoka?Italijoje 3 men po gymdymo 100 ir dar 6 - 30proc. Darzelis valstybinis dirba iki 16val,todel pilna…
Tai, kad Lietuvoje 12 mėn. moka tik 70 % uždarbio, o kitus 12 mėn. - 40 %.
100 % jau seniai niekas nemoka.
Arba gali pasirinkti gauti pašalpą ne dvejus metus, o tik vienerius, tada gausi visą 100 %. Greičiausiai, tu tai turėjai omenyje
.
Man taip pat atrodo, kad Lietuvoje tikrai dar geros sąlygos, kaip galima vaiką auginti trejus metus... Tik, kad dabar darbovietės nelabai nori priimti atgal moterį, kuri dekretines buvo pasirinkusi 3 metams. Pasak jų, tai įmonėms jau per ilgas laiko tarpas šitiek laiko laukti darbuotojo...
Gėlytės parašė:
Tai, kad Lietuvoje 12 mėn. moka tik 70 % uždarbio, o kitus 12 mėn. - 40 %.
Na taip, as turejau omenyje, kad jei imi vienerius metus.
Na as asmeniskai 3m namie neissedeciau - geriausiu atveju 2. Tiesiog gyvendama cia, labai pakeiciau nuomone apie motinystes atostogas. Pries tai maniau,kaip galima maziuka palikti darzelyje ir t.t. Taciau va kelios drauges paliko maziukus lopselyje, tai viskas puiku, viska jos susitvarko, vaikai apsiprato. Sukiausias, sake, buvo pirmas menuo.
O siaip priklauso nuo darbo - jei moteris turi gera darba ir nori issaugoti viena, juk 3m tikrai namie nesedes
O ir darbdaviui kaip atrodo - 3m sedi, vadinas dirbti jokio noro neturi. Ypac jei darbdavys vyras.
Victe parašė:
Na taip, as turejau omenyje, kad jei imi vienerius metus.
Aš maniau dekretinėse būsiu tik vienerius metus, bet nusprendžiau būti dvejus metus. Trijų metų aš taip pat niekaip neišsėdėčiau namuose
. Plius jau dabar darbdaviai prašo dirbti, tai pasiimu vieną kitą darbą, kiek jėgos leidžia būnant su vaiku
.
9 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai