2013.06.06 13:25 (prieš 13 m.)
Gėlytės parašė:
Bet, jei žmogus savo gyvenime nėra absoliučiai niekur dirbęs arba dirbo nelegaliai, kur nebuvo mokami jokie mokesčiai, tai ar jis turi teisę reikalauti pašalpos? Ma…
Zinai, as nenoriu liesti sios temos skaudziai, nes matyt yra mamyciu,kurios negauna nieko, kurios neuzsidirbo nieko. As papasakosiu tiesiog savo istorija, jei jau atviraujam. Atvykau i Italija pries beveik 3m - nemokejau ne zodzio - apie darba nebuvo ne kalbos. Ismokau kalba - pradejau siuntineti CV, susiradau per 2men. Tada padirbejau, pamaciau kokia situacija su mano darbu ir nusprendziau darytis vaika. Pastojus slepiau iki 22sav nestuma, nes dirbau, norejau,kad ivertintu darba mano,kad neziuretu kaip i ta,kuri tuoj nugrius, iseis i dekreta ir t.t. Dirbau net po 12val - su 5min pietu pertrauka. Teko dirbti ir 14d be iseiginiu. Pinigu neleidau, taupiau, nes zinojau, kad gali taip nutikti,kad is po motinystes negrisiu.Pasalpus prasyti - ne mano stilius. Beje, taip ir galiausiai nutiko. Kai suzinau, kad cia bedarbei priklauso valstybis darzelis, nes ji yra bedarbe,o man jei dirbsiu, neprikausys, nes mes virsijam pajamas, man kraujas uzverda - tai taip iseina - kazkas nedirba, ir valstybe dar jos vaikus iki 16val laiko. O as dirbu ir vesiu i privatu darzeli uz 550eur per menesi. Va kokia teisybe cia Italijoje