Ką manot apie tokį metodą išlaidoms sumažinti - suskirstyti į kategorijas "needs, wants, likes"?
https://www.theminimalists.com/want/
Mes su vyru galvojam pamėginsim. Ir žiūrim, kad nelabai susigaudom, ką kur priskirti, atrodo dauguma yra prie needs
Ką manot apie tokį metodą išlaidoms sumažinti - suskirstyti į kategorijas "needs, wants, likes"?
https://www.theminimalists.com/want/
Mes su vyru galvojam pamėginsim. Ir žiūrim, kad nelabai susigaudom, ką kur priskirti, atrodo dauguma yra prie needs
_Coliukė_ parašė:
Man prie wants butu gal kokie rubai, ne kasdien naudojama kosmetika, papuosalai, namu kazkokie dalykeliai, kuriu iki siol nereikejo.. meginkit susideliot o tada megint is to needs saraso ka imanoma permesti i wants
_Coliukė_ parašė:
Paskaičiau ir pasijutau... nejaukiai
Kai jie kalbėjo TEDx Fargo tai atrodė logiška. Bet bent šiame tavo pasidalintam įraše toks jausmas, kad jie kokie tai radikalai. Na bent jau siūlo daryt radikalų sprendimą ir toks primygtinis siūlymas (taip pat kaip su sveiko gyvenimo būdu, sportu, veganizmu ir t.t.) sukelia pasipriešinimo bangą. Ką reiškia cut all likes AND wants? All of it? Sell your house? I love it, it gives me joy. I should sell it just to be in some stupid consumer reehab? And once I'm free from consumerism should I buy my lovely house back? Idiots!
Vakar radau merginą ir ji mane daug labiau įkvėpė judėti ta linkme. Nors po šiandienos minimalistų jau nebenoriu iš principo
Žodžiu, dar kartą pažiūrėsiu tą merginą ir įsikvėpsiu iš naujo
Ringailiux parašė:
Paskaičiau ir pasijutau... nejaukiaiKai jie kalbėjo TEDx Fargo tai atrodė logiška. Bet bent šiame tavo pasidalintam įraše toks jausmas, kad jie kokie tai ra…
Aš taip supratau, kad toks drastiškas būdas jiems padėjo išbristi iš labai didelių skolų (studijų paskolos, kreditinių skolos ir pan.), kurias turėjo. Susidaro įspūdis, kad bent kol kas tai daugiau būdinga amerikietiškai kultūrai - didelės skolos, galimybės turėti bele kiek kreditinių su dar daugiau skolų. Kaip ir tavo pasidalintam įraše, apie skolų mažinimą, kai kreditinės kortelės skola siekia virš 1000 dolerių. Galbūt ir rekomenduoja tokiu atveju, jei reikia drastiškų pokyčių
Dėl pradžios ir užkabinimo tai šitas mano pasidalinimas tikrai netinka
Tiesiog susidomėjau, kiek pritaikoma ir ar tinka išlaidų kontroliavimui
man asmeniškai atrodo, kad netinka
_Coliukė_ parašė:
Aš taip supratau, kad toks drastiškas būdas jiems padėjo išbristi iš labai didelių skolų (studijų paskolos, kreditinių skolos ir pan.), kurias turėjo. Susidaro įspū…
Man tinka.
As tutiu biudzeta minimalu ty poreikiai ir islaidos kuriu neivengsi. Tarkim bustas, mokesciai, maistas ( be alkoholio, saldumynu ir valgymu miesta) rubai ( kad neitum i gatve nuogas
) transporto islaidos. Si biudzeta taikem 1.5metu ir ismokejom visas paskolas - ji taikem nes norejom tapti debt free.
Needs yra viskas ko butinai reikia. Tarkim 1 pora batu yra butina - basas i lauka neisi, bet antra pora batu ar kavos puodelis mieste jau yra wants ir tt.
Ir dabar dar susidarau minimalu biudzeta is kurio galima pragyventi jei reiktu. Ir kurio jau niekaip nebesumazinsi is jo nebepataupysi.
Ir turim normalu biudzeta ir nuo to minimalaus labai nutolusi.
Nes visos atostogos keliones isejimai i miesta pavalgyt grazesni bateliai butelis vyno jau yra wants
Sis budas butent padeda trumpalaikiam kazkokio tikslo pasiekimui, bet tik is needs ilgai nepagyvensi.
Is esmes needs yra toks minimlaus biudzetas kuris leidzia tik tik gala su galu sudurt ir nieko apart butino sau neleist. Tam turi buti didelis tikslas ir noras arba isbrist is skolu arba sutaupyt kazkam labai reiksmingam.
_Coliukė_ parašė:
Aš taip supratau, kad toks drastiškas būdas jiems padėjo išbristi iš labai didelių skolų (studijų paskolos, kreditinių skolos ir pan.), kurias turėjo. Susidaro įspū…
Na man minimalistai tiktų jei jau visiška basta būtų
Kolkas knygų lentyną nusprendžiau atlaisvint - nėr ko ten laikyt knygų, kurių neskaitau ar skaičiau ir nebesiruošiu skaityt
zosiukas parašė:
Man tinka.
As tutiu biudzeta minimalu ty poreikiai ir islaidos kuriu neivengsi. Tarkim bustas…
Na antra pora batų, pyragas kavinėj ir t.t. tai ir taip aišku
Bet Agotos duona kai realiai gali nusipirkti Lidl duoną pigiau, bet ji ne tokia skani, tai čia need ar want? Ir kaip tada elgiatės? Arba batai vaikui užtikrintos kokybės brangesni ar abejotinos kokybės pigesni (ta vienintelė pora, su kuria turės visą žiemą išvaikščiot ir dar broliui palikt)? Man vistiek nesuvokiama sistema normaliom sąlygom
Kai viena pati turėjau išgyvent ekstremaliu laikotarpiu, tai su need išgyvenau prie 550 litų/mėn (nuoma 500 litų). Bet nu realiai taip ilgai nepagyvensi ir apskritai kokia prasmė tada gyvent jei tenka taip gyvent pusmetį ar metus?
Ringailiux parašė:
Na antra pora batų, pyragas kavinėj ir t.t. tai ir taip aiškuBet Agotos duona kai realiai gali nusipirkti Lidl duoną pigiau, bet ji ne tokia skani, ta…
Tai as ir sakau kad minimalus biudzetas tinka kai reikia ar nori isbandyti is kiek mazai gali pragyventi arba ismoketi tarkim paskola per 1metus kuria planavai moket 5 metus
Arba isbrist is dideliu skolu arba tarkim netekai darbo ir tt.
Mes tada dabar nebeskirstom taip islaidu. Tiesiog po tu metu atsirado iprotis galvoje ivertinti ar man to daikto reikia ar as jo noriu.
Del maisto mes valgom kokybiska maista - galioja ta pati taisykle kaip ir su daiktais - geriau mesa 3 kart per savaite bet kokybiska, nei kasdien bet belekokia.
Kadangi maistas musu biudzete uzima tik apie 10% pajamu tai dieles bedos nusipirkt gera duona nesudaro
O taupyt sveikatos saskaita niekada neverta nes kainuos dvigubai
Ringailiux parašė:
Zosiuk, jei ne paslaptis, kokio dydžio biudžetas pas jus tas need to? Čia daugeliui turbūt būtų įdomu nuo kokios sumos jau nebereik tikėtis sutaupyt![]()
Taikem si metoda 2010m tai tas biudzetas dabar nepasakys nieko o ir seima dvieju asmenu be vaiko buvo. O ir gyvenam ne lt tai kanos skiriasi daug ko.
Beto pas mus needs biudzetas ne toks ir mazas nes turim daug needs
( pvz profesines registracijos privalomas tobulinimasis jei nori islaikyt ta pacia ar gaut didesne alga)
Cia kiekvienai seimai needs bus skirtingi.
Mes gyvendami vien is needs sutaupydavom apie 80% pajamu bet pajamos buvo dideles. Dabar sutaupom 20%. Bet sudaromas needs biudzetas rodo kad jei butu reikalas pragyventume is mazdaug 50% pajamu.
7 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
13 testuotojų vertinimai