2018.04.08 14:46 (prieš 8 m.)
Ringailiux parašė:
Tai vat... Mūsų išlaidos tiek patiems tiek vaikams nori nenori labai susiveda į sveikatą. Per kovą vaikų sveikatai jau išėjo virš 100 eurų - vaistai, procedūros (ku…
Cia ir nuo pajamu priklauso.
Na mes tuos metus pusantru kai buvom suverze dirzus iki minimumo tai saziningai nenusipirkom ne vieno puodelio kavos mieste ne karto nevalgem mieste, nevaziavom atostogauti, nejom i kina, nepirkom rubu ir tt. Pradzioj buvo labai sunku ir idomu tuo paciu. Paskui pamatem kiek pinigu istaskydavom siaip... drastiskas budas, bet ismokejom visas paskolas iki cento per 1.5metu o butume nesispausdami ismokeje per 5metus bet tuos 3.5 metu ta ka butume mokeje paskolai vistiek investavom ir dar uzdirbom is tu pinigu kuriuos bankui butume atidave...
Taip visa gyvenima tikrai negyvensi, bet du suauge zmones be vaiku galejom sau leisti toki eksperimenta. Ir to eksperimento pasekoje tikrai ismokom finansines disciplinos. Ir dabar manau isleidziam maziau nesamonem nei pries ji.
As dar visada pirkdama daikta paskaiciuoju kiek man valandu/savaiciu/menesiu/metu reiktu dirbt tam daiktui tai labai daug pirkiniu tokiu budu atkrenta
O siai taupymas bent man turi tureti tiksla, ypac jei tam reikia apriboti savo norus. Nes taupymas tik tam kad turetum pinigu man atrodo beprasmis... mes dabar taupom vaiko ateiciai/gyvenimo pradziai ir savo ankstyvesnei pensijai kad nereiktu dirbt iki 65m