Na as nematau nieko blogo sokineti. O ir mokina tam kad saugiai moketu, pasideje ciuzinukus ant grindu 🤷♀️ tai tikriausiai del to ir neleidzia lietuvoj aukles vaikam siusti nes tiesiog tada tevai iskart kaltina aukles 🤦♀️ pas mus darzeli kad vaikas uzsigauna yra normalus dalykas 🤷♀️ ir man tai atrodo normalu, vaikas mokinasi. Aisku viskas proto ribose, niekas nesako apie sokinejima nuo stalu ar aukstu kedziu.. Bet tiesa pasakius gal ir kulturinis cia dalykas, nors man sunku spresti.. Bet norvegiukai ir kalnuose laisvai vaiksto kur tikrai pavojinga ir uzsienieciai visi baisisi kaip nesaugo vaiku.o norvegams savaime suprantamas dalykas nes nuo maziuku mokina buti atsargiems ir samoningiems, trimecius jau mokina ir su slidem nuo gan aukstu kalnu, ir darzeliai I turus eina jei koks kalniukas ar miskas salia tai ir eina, tai I sauguma vaiku kitoks poziuris, pratina nuo maziuku ka reiskia siek tiek susizeisti, kad veliau vyresni nuo skardzio nenulektu 🤷♀️ galbut. Nezinau tiksliai, nes as ir dar taip drasiai neleidziu saviskio kaip kartais matau norvegiukus prie skardziu ir tt 🤷♀️
Bet mano manymu yra pozityvus dalykas leisti vaikui isbandyti savo galimybes ir suprasti ka reiskia ir susizeisti truputi..saugumo ribose.
Anksciau lietuvoj kaime dar ne taip augdavo, po medzius karstesi visai mazi.. O dbr tupineja tevai del kiekvieno nubrozdinimo 🤦♀️ tai kada vaikui vaikyste turet 🤷♀️
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus