2021.02.02 22:15 (prieš 5 m.)
Šilo_uoga parašė:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK100662/
Tai matot, patikrinot, paminėta ir tame tinklapyje. Čia ir be diskusijų aišku, kad visų vaistų saugumas priklauso nuo dozės, vartojimo laiko, konkretaus organizmo reakcijos ir t.t. Diskusija kilo dėl tinklapio patikimumo/nepatikimumo, o ne specifinių subtilybių
Šiaip iš principo gydytojais visad pasitikiu, nu bet kas liečia žindymą
Gydytojai dažnai bent lt apskritai privengia prisiimti bile kokią atsakomybę: su pirmu vaiku man nieko negalėjo pasiūlyti nuo nervų šaknelių uždegimo, net bijojo nuo skausmo ką paskirt, su antru įtikinėjo mest žindyt, nes galbūt po protinio danties rovimo prireiks antibų, jeigu netyčia kils uždegimas
1. Suprantu, gydytoja jauna be vaikų ir nieks nieko apie žindymą med. programoj nemokino. 2. Nė nepasidomėjo, kad tie įprastiniai antibai, kurių galbūt prireiks, yra suderinami su žindymu. 3. Bandė man įrodyti, kad 4 mėnesių kūdikiui jau nėr jokios naudos iš to žindymo. Tai mandagiai patylėjau, pritariamai palinksėjau ir liepiau traukt dantį. Atsiminus kiek kartų esu išgirdusi iš medikų (net pediatrų) nesąmonių apie vaikų auginimą, visvien didele dauguma jų pasitikiu
Keli perliukai: pediatrijos skyriaus vedėja, pavaduojanti mūsų gydytoją, šešių mėnesių sūnui liepė girdyti sulčių, šaukšteliu. Vaikų gastroenterologė liepė normuotai žindyti kelių savaičių kūdikį kas tris valandas. Santariškėse naujagimių ligų skyriuje vis dar atneša svarstykles ir liepia prieš ir po kiekvieno maitinimo sverti kūdikį, kad sužinotų ar vaikas nebadauja ir pieno užtenka... (beje manoji gimė virš 4kg ir niekad neatrodė badaujanti😅)