P.IRMA parašė:
Nedaro![]()
Tai reiks pačiai darytis :)nes mania guldo poryt į ligoninė
P.IRMA parašė:
Nedaro![]()
Tai reiks pačiai darytis :)nes mania guldo poryt į ligoninė
zivile 34 parašė:
Na va, mergaites, as jai gleby laikau savo Angela, Jokūbą. Kaip ir prognozavo gimem ne mazi pagal mano 46 kg sudejima ;) mazylis 3640 g ir 58 cm.....
Sveikinimai!
Gretiute, Didii, Zivile sveikinimai!!!
Waidute- neuzpykit, bet jau kelintas kartas uzakcentuojat ar suprasiu kada gimdymas ir stebites del skausmu. Tai juk gimdymas, viskas yra normalu. As kaip laukiausi pirmosios dukrytes skaiciau daug literaturos, kad suprasciau kas vyksta su moters organizmu ir ko gali tiketis. Pasimirso ta informacija, bet uz tai yra bendras suvokimas. Jus gal labai jauna?
waidute2 parašė:
O kaip supratai? Saremiai prasidejo?
Na man, labai skausmingos mm buna tai saremi apibudinciau kaip mm skausma, tik labiau koncentruota ir turinti pradzia ir pabaiga. Paruosiamieji saremiai paprastai buna maziau skausmingi, trunka iki 30 sekundziu ir buna nereguliarus (kartojasi skirtingais intervalais), tikrieji saremiai bus ilgesni nei 30 s ir vis ilges. Teoriskai jie kartotis turi mazejancia tvarka kas valanda laiko, t.y. valanda kas 10 min, sekancia valanda jau kas 9 min ir tt... Atitinkamai ir gimdos kaklelis atsidarineja. I ligonine (jei gyvenate mieste, kuriame gimdysite) vykite kai saremiai kartosis kas 5 min... Realybe buna daznai kitokia, nei teorija, bet orientacijai info tinkama ;)
Brigi parašė:
Gretiute, Didii, Zivile sveikinimai!!!![]()
Waidute- neuzpykit, bet jau kelintas kartas uzakcentuojat ar suprasiu kada gimdyma…
Na stengiuosi ir as daug skaityti,bet is moteru su patirtim isgirst vis kazka naujo,kaip jom buvo,yra kolkas idomiau nei literatura.nes buna ivairiai,tad mane ir domina,kokiu variantu buna. O man 25m.
Gretiute parašė:
Na man, labai skausmingos mm buna tai saremi apibudinciau kaip mm skausma, tik labiau koncentruota ir turinti pradzia ir pabaiga. Paruosiamieji saremiai paprastai …
Va cia normalus paaiskinimas
dekoju.bandysim orentuotis
waidute2 parašė:
Va cia normalus paaiskinimasdekoju.bandysim orentuotis
![]()
Man irgi pirmas vaikas cia, bet manau tikrai suprasim kada jau laikas vaziuoti. Man gine sakius taip, i ligonine vykti jei:
1. Nubega vandenys ( jie buna skaidus, ruzavoki, zali)
2. Jei prasideda saremiai, turi buti reguliarus min kas 10-5min, jei buna per nakti 3saremiai, tai laukti reguliariu.
3. Jei iseina gleiviu kamstis, jis gali iseiti vienu metu, gali eiti visa savaite po biski, su kraujo priemaisom( kaip jis atrodo gali paziuret internete)
4. Jei sumazeja vaisiaus judesiu skambint jai, ar aplamai visada galiu pasiskambint savo ginei pasikonsultuot del kazko, kas neduoda ramybes.
O gimdymas gali prasideti nuo bet ko is auksciau isvardinto. As bent jau isivaizduoju, kad saremiu skausmas panasus kaip menesiniu, kai uzklausiau gines, jo tik syptelejo ir sako toks - tik stipresnis, visos pergyvena, kad nesupras, bet visos supranta kada tas JAU REIKIA VAZIUOT ir neliko namie gimdyt
Manau suprasim ir mes, tai kad belieka tik laukti
zivile 34 parašė:
Na va, mergaites, as jai gleby laikau savo Angela, Jokūbą. Kaip ir prognozavo gimem ne mazi pagal mano 46 kg sudejima ;) mazylis 3640 g ir 58 cm.....
Kaip graziai parasyta;)aukit sveiki ir stiprus
7 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai