Edita. ED parašė:
O įdomu kaip skaičiuosis VPA, nuo sodros pinigų ( užimtumo tarnybos) mokesčiai mokami ar ne?
Skaičiuos iš paskutinių 12mėn pajamų vidurkio, praleidus 1mėnciki vpa
Edita. ED parašė:
O įdomu kaip skaičiuosis VPA, nuo sodros pinigų ( užimtumo tarnybos) mokesčiai mokami ar ne?
Skaičiuos iš paskutinių 12mėn pajamų vidurkio, praleidus 1mėnciki vpa
Sveiki,
Kaip vyksta visas šis reikalas? Aš turiu dabar pildyti darbovietėje prašymą dėl VPA. Ar ant vyro gali būti tik antrus metus ar gali būti ir pirmus metus?
Ar galima gauti išmoka pagal vyro algą, bet jam eiti į darbą ir gauti alga, o aš būsiu VPA?
Nelabai suprantu viso šio reikalo 🤦🏼♀️
Aurn parašė:
Sveiki,
Jeigu rašysit vyrui ir pirmus metus, tai jis negalės dirbti
Aurn parašė:
Sveiki,
Jus perleisti galit tik antru metu ismokos gavima vyrui.
Jeigu jis eis i VPA ir pirmais metais, tai jus turesit gristi i darba.
Dirbti jam tada neapsimokes, nes arba skirtuma tik gaus arba visai ismokos negaus.
Antrais metais jus jam ne atostogas perleidziat, o tik ismokos gavima.
Jolanta-K@J mama parašė:
Jus perleisti galit tik antru metu ismokos gavima vyrui.
Jeigu jis eis i VPA ir pirmais metais, tai jus turesit gristi i darba.
Ačiū labai už atsakymą. Vadinasi pildau prašymą dviems metams dabar ir antrais metais perleidžiu išmokos gavimą vyrui, jis toliau eina į darbą ir gauna alga o aš toliu būnu su vaiku, tik pinigus gaunu nuo jo algos, o ne nuo savo.
Aurn parašė:
Ačiū labai už atsakymą. Vadinasi pildau prašymą dviems metams dabar ir antrais metais perleidžiu išmokos gavimą vyrui, jis toliau eina į darbą ir gauna alga o aš to…
Taip.
Tik pinigus gaudines jis antrais metais, o ne jus 🙂
Sveikos ;)
Matyt kartosiuos,bet klausimas gal bus aktualus ir pametinukus auginancioms mamos.
Esu vpa su sunum (15 men.). Laukiuosi antrojo - terminas 2022 m. spalio vid
Drauge paprotino, kad antrus vpa metus perrasyciau vyrui. Ar galiu? Vaikui 1-eri suejo kovo men. Rasyt sodroj prasyma atbuline data nuo vaiko gimtadienio +1 d.? Ar nuo rytdienos? Nes realiai juk pinigelius tai esu gavusi ...
Ir dar klausimas- ar vyras gales imti kasmetiniu atostogu??
Taip pat ar turi darbdaviui rasyt prasyma, kad iseina vpa iki vaikui sueis 2m.imtinai? Nes mama juk sedi siaip namie
Ačiū!
Eglelita parašė:
Sveikos ;)
Matyt kartosiuos,bet klausimas gal bus aktualus ir pametinukus auginancioms mamos.…
Vyrui perrasot tik ismoka, todel atostogu eiti gales, darbe jam nieko rasyti nereikia. Uzpildo tik prasyma sodroje skirti ismoka, dabar jau anksciausiai nuo birzelio 1 galit perrasyt
Eglelita parašė:
Sveikos ;)
Matyt kartosiuos,bet klausimas gal bus aktualus ir pametinukus auginancioms mamos.…
Galit. Nuo birzelio 1 d galit.
Gales. Neturi. Jus gi VPA esat.
Jolanta-K@J mama parašė:
Galit. Nuo birzelio 1 d galit.
Gales. Neturi. Jus gi VPA esat.
Ačiū, Jums ☺️ Tai sodroj rasyt data nuo 06.01- 03.17 ( tuomet vaikui 2m.bus) imtinai?
25 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai