vitelie parašė:
Velykiniu zuikiu armija![]()
Kokie simpatiski
vitelie parašė:
Kokie simpatiski
riesinuke parašė:
Cia kaip kulni mezgat?
Taip visiškai lygiai tokiu pačiu principu kaip kojinių kulną, labai gražiai ant pakaušio gula
vitelie parašė:
o kaip smagiai
Sariukė parašė:
O aš šalmukus mezgu nuo veiduko 5 virbalais, kaip didelę kojinę:)) Nuotrauka ne itin kokybiška, bet matosi esmė![]()
labai noreciau isbandyti tokiu budu kepure. kiek akiu dejote? man ta "kulno" dalis sunkiausia ko gero...
Sariukė parašė:
Taip visiškai lygiai tokiu pačiu principu kaip kojinių kulną, labai gražiai ant pakaušio gula![]()
Bet kokia gera minti cia davet
visada man tie salmiukai tookie sunkus atrodydavo. Reiks butinai pabandyt
Sariukė parašė:
Taip visiškai lygiai tokiu pačiu principu kaip kojinių kulną, labai gražiai ant pakaušio gula![]()
O kaip akis paskaiciuot?
vitelie parašė:
Gal parduodate?
Jolla parašė:
Gal parduodate?
Ne, cia tik savo seimynelei
puosim stala ir padovanosim vaikuciams bei seneliams.
riesinuke parašė:
O kaip akis paskaiciuot?
Nuojautos ir bandymų principu dėjau akis.
Išsimatavau seną kepurytę, pramezgiau su pasiruoštais siūlais gabaliuką, pažiūrėjau kiek akių centimetre, ir daugmaž apskaičiavau.
Turiu pasirašius akis paskutinės kepurytės megztos šiai žiemai, su pynių raštu per vidurį (apie 2,5 - 3 metų vaikui, maniškio galva nemažytė
)
Apmečiau 80 akių.
Mezgiau stulpeliais (1g. 1išv.) kaip didelę kojinę kelis cm.
12 a. palikau smakriukui, o likusias ant 3 virbalų mezgiau iki pakaušio padalinus 24 - 20 - 24 (tas 20 viduryje ir buvo pynių raštas, o iš šonų gerosiomis).
Numezgus iki pakaušio, akis nuleidinėjau kaip kojinės kulną - 20 akių, kur raštas mezgiau ir toliau tuo raštu, o iš šonų gerąsias sumezginėjau.
Sumezgus visas 24 akis, surinkau aplink apykaklei, ir kartu su tomis 12 paliktų kartu vėl stulpeliais apie 5 cm. Tada arba platinti pridedant akių ir megzti aplink kaip sijonėlį, arba atskirai nugarai dalį ir priekiui, aš darau šiuo būdu, nes tuomet pečiai laisvi būna, o jei pirmuoju būdu, tai per daug mezginio pečių srityje, ir po striukėmis nepatogu (bet jau mūsų tokią patirtis).
Na va smulkiau
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai