Vyras sako, kad ieškau ligų dukrytei (18mėn), o aš matau dalykus, kurie mane neramina (galų gale, lyginu su sūnaus elgesiu).
Pirmas dalykas, kuris mane ėmė neraminti, kad ryte atsibudusi ji išlipdavo iš lovos (kasnakt 3-4val ateina pas mus į lovą) ir eidavo kur sugalvojusi, nereaguodavo į mano kalbinimus ar savo vardą. Dabar situacija kiek geresnė, pribudus čiauška kažką savo kalba, mama pasako bei ateina prie manęs "tyrinėti" veido (liečia akis, blakstienas ir sako "aky" ir t.t). Bet šiaip, dienos metu, į savo vardą reaguoja prastai, dažniausiai jo negirdi. Reaguoja labiau į "kur tu? Kas čia ? "ir pan.
Į akis žiūri, labai mėgta žaisti "kukū" bei gaudymo su broliu paaugliu.
Sako: mama, tėti, brolio vardą, ateik, noriu, duok, aky (akys), anty (antis), lyky (žaislas ryklys), niam, šau (šalta), mėgdžioja gyvūnų garsus ir pan.
Katutes plodava, jei kažkas pavyksta arba, kai mes rodom, kad džiaugiamės, dabar tai daro gana retai, rodo atę, pamojuoja, siunčia bučkį (bet tikrai ne visada, net prašoma nedaro), sako "ne" ir purto galvą. Žodžiu, atrodytų viskas lyg ir nieko, bet tas vardo ignoravimas mane varo į neviltį, vyras sako, kad ji tiesiog užsispyrusi.
Kiti "keistumai":
nuo pat mažens klykia, kai reikia valytis dantukus, seniau verkdavo ir rengiantis;
Arba ima isterikuot, jei kažko negauna.
pati nenori valgyti, o maitinama žiojasi; maistui gan išranki (tinka: avižų košė, BROKOLIAI, paprika, burokai, bulvės, makaronai, šilauogės ir mėsa), neduok dieve į košę įdėsiu kokį priedą pvz.obuolį- nevalgo. Būna, kad nieko iš jos mėgiamų net neima į burną.
Vaikščioja ant pirštų galų. Kūdikystėj turėjom padidintą raumenų tonusą rankytėse, po visų mankštų lyg susitvarkė (motorinė raida pagreitinta, 5mėn gale jau ropojo, 7stovėjo, vaikščioja pati nuo 10mėn), o dabar įtemptos kojytės. Vaikščioja dažnai ant pirštų galų bei suka pėdas į vidų. Masažuotis, mankštintis pas spec.be šansų, nes klykia, lipa, bėga. Man taip pat nesiduoda.
Šiaip, ji yra labai judrus vaikas, visur lipa, bėga, krausto spinteles.
Neima į rankutes keistesnių tekstūrų produktų (gličių ir t.t).
Dėl karantino ir prieš tai buvusių peršalimo ligų senokai matėmės su svetimaus žmonėmis, tad sunku pasakyt kaip ji dabar bendrauja su vaikais, bet būdama maža vaikus labai mėgo, ropodavo paskui, kai išmoko vaikščiot, tai sekiodavo juos, krykštaudavo...atrodė, kad čia viskas gerai.
Žodžiu, nė pati nežinau. Šioj temoj tiek radau "keistumų" ką ir dukrytė daro, nors nenoriu prisigalvot be reikalo...