Labas, gal kažkam pozityvo nors truputėlį įnešiu, kadangi patys su vyru ieškojom įvairiausios info ir sėkmingų istorijų. Šiai dienai skaičiuojam devynioliktą, pastojom tik su letrozole stimuliacija. Taigi pradžia buvo tokia, ka bandėm natūraliai, mano ciklai buvo nevienodi, iki 50cd.,tai taip 4-5mėn ir nieko. Pasidariau pagrindinius hormoninius tyrimus, prolaktinas buvo didelis, E2 mažas, visa kita normoje, pagal UG kiaušidės policistinės. Palikom dar keletui mėnesių ramiam bandymui, kadangi pakartojus prl kelis kartus, jis neviršijo normos, tad vaistų neskyrė. Rezultato nebuvo, sutarėm su vyru, kad padarys spermogramą- rezultatas nuvarė į neviltį: A 0%,B26%, daug% D, morfologija vos 1%..gelbėjo tik kiekis, buvo bendrai virš 300mln. Vyras nuėjo pas urologą, nustatė beveik 1laipsnio varikocelę, bet ji neoperuotina, nes per maža. Pradėjo gerti kursą sermatrop alfa, atskirai D vitaminas,
stipriai susiėmė ties mityba, sportu. Ėjo mėnesiai, spermogramos nekartojom, nes paties rezultato nebuvo. Tame tarpe dar užsakėme iš eurocore komplektą, taipogi nieko. Praėjo metai nuo bandymo pastoti pradžios, vyras grįžo prie įprasto gyvenimo, be stiprių ribojimų. Kreipėmes į vaisingumo kliniką, norėjome pabandyti IUI. Atliekant pirmąją, buvo letrozole ciklas man, inseminacijos metu prieš atplovimą buvo stipriai sumažėjęs kiekis, gal tik 78mln bendrai, vienam ml 28mln. A+B 26%, morfologijos nežinojom, agliutinacija 6%, po atplovimo procentai pasitaisė, tačiau mažas kiekis buvo. Pabandėme sekantį mėnesį antrą IUI, jos metu kiekis dar mažesnis, procentai vos vos geresni, agliutinacija 0%,po atplovimo A+B gal net apie 80% buvo, tačiau, kai kiekis mažokas matyt neužteko koncentracijos, o gal taip sukrito.. Po nesėkmingos antros IUI nupirkome wellman conception kelias pakuotes bei iš myprotein inozitolio milteliais. Inozitolį gėrėme abu, nes ir moterims kiaušidžių veiklai puikiai tinka, o vyrams morfologijai. Gėrėme 2 mėnesius po 3-4g. Mano ciklai pasidarė kaip laikrodis 32cd. Tuo tarpu užsiregistravome į RMC su tikslu IVF. Nuvykus į konsultaciją, apžiūrėjo mane, patvirtino jau kelintą kart policistines kiaušides ir paskyrė vyrui spermogramą. Po kelių savaičių atvykome atlikti ir laukėme rezultato, kadangi konsultacija po poros val paskirta. Laboratorijoje nespėjo sukelti rezultatų, tik pasakė, kad normospermija. Kas reiškia, kad ir morfologija bus 4 arba virš 4%. Su vyru sunkiai patikėjome. Po savaitės pasiskambinau į registratūrą pasiteirauti dėl spermogramos rezultatų, nes buvo labai įdomu kaip taip įmanoma per kelis mėnesius, kad pagerėtų viskas. Taigi: A+B 68%, morfologija 9%,bendras kiekis virš 400mln. Aišku sekančiu vizitu minčių apie IVF net nebuvo, nes buvo tik 1.5 metų bandymo. Paskyrė letrozole man vėl, per patikrą turėjau 2 folius, kadangi bijojo gydytoją daugiavaisio nėštumo, jie, RMC, laiko kaip komplikaciją, neskyrė vaistų ovuliacijos įvykimui ir siūlė praleisti šį ciklą, bet mes su vyru nusprendėme, kad reikia bandyti, tiek laiko nepavyko, koks šansas dabar.. Ir štai birželio 4d. per tėvo dieną išvydau pirmą vaiduokliuką teste. Kadangi buvo maximos testai, o dar kasetė, tai nepatikėjome.. Po 2 dienų pasidariau testą bitutės ir išvydome puikiai ryškėjančią antrą liniją..❤️ Taigi iš viso užtrukome pusantrų metų. Ar būtent padėjo inozitolis su wellman conception tikrai neatsakys turbūt niekas, bet mes linkę tikėti taip. O gal visata sudėliojo viską, taip kaip reikia, nežinosim mes❤️ linkiu didžiausios sėkmės visiems šiame kelyje, svarbiausia neprarasti vilties, kad ir kaip būna sunku gavus prastus spermogramos rezultatus..