flavuss parašė:
Teisingos jūsų žiniosTik ne plaučius ventolinas plečia, o bronchus.
Ir Flixotide ne plaučiuose veikia, o bronchuose.
Taip, teisingai
Daugumai astma sergančių vaikų pirmieji ligos simptomai pasireiškia sulaukus 5-ojo gimtadienio. Skaityti
visą straipsnįflavuss parašė:
Teisingos jūsų žiniosTik ne plaučius ventolinas plečia, o bronchus.
Ir Flixotide ne plaučiuose veikia, o bronchuose.
Taip, teisingai
flavuss parašė:
Taip, ir man teko iš kitų mamų girdėti, kad prie laringitų realiai tik adrenalinas gelbsti. Kai kam suveikia tie karšti/ šalti kvėpavimai, kaip rašėt, bet turbūt nu…
Na man teko ne su viena pulmonologe susidurti, tai jos skyrė vartoto ventoliną ir ne tik extra atveju, bet ir astmos paūmėjimo atveju, kai kosulys išprovokuotas viruso, ir bronchuose spazmas laikosi, girdisi sausų karkalų, tai kad visada palaikyt bronchus praplėstus (purkšti kas 6-8val, kelias dienas ar net savaites iš eilės, mažinant dozę pagal poreikį).
tabula rasa parašė:
Na man teko ne su viena pulmonologe susidurti, tai jos skyrė vartoto ventoliną ir ne tik extra atveju, bet ir astmos paūmėjimo atveju, kai kosulys išprovokuotas vir…
Na tai juk tai ir yra vartojimas pagal poreikį - jeigu bronchuose spazmas, tai be abejo prireikia ventolino
Ir jūs pasakėte - mažinant dozę pagal poreikį. apie tai ir kalbu, kad ventolino vartojimas reguliuojamas realaus poreikio. Tačiau tikrai yra gydytojų, kurie "iš akies" pasako, kvėpuoti 5 dienas, nors gal vaikui jau po 2-3 dienų nereikėtų to ventolino, nes jis nebeturėtų ūmių simptomų, tokių kaip sausas kosulys, švokštimas ir pan. - jeigu mamai neaiški dar situacija, tai manau geriau papildomą kartą paprašyti, kad gydytoja paklausytų vaiko kvėpavimo, nei purkšti dar kelias paras ventoliną nesant reikalui.
Ventolino kuo mažiau naudojama, tuo geriau. Reikia tai reikia - faktas, bet nuo ventolino bronchų jautrumas mažėja ir ilgainiui gali reikėti didesnių dozių, todėl nereikia persistengti su juo. (Netaikau jums asmeniškai tikrai
).
flavuss parašė:
Na tai juk tai ir yra vartojimas pagal poreikį - jeigu bronchuose spazmas, tai be abejo prireikia ventolinoIr jūs pasakėte - mažinant dozę pagal poreikį. apie…
Taip, dažnai gal ir gydytojai apsidrausdami ir numatydami daugiau mažiau ligos eigą į priekį taip skiria. Tikrai nėra paprasta iš pradžių tuos kosulius atpažinti ir suprasti, kada jo tikrai reikia. Man dar ir dabar kartais neaišku.
tabula rasa parašė:
Taip, dažnai gal ir gydytojai apsidrausdami ir numatydami daugiau mažiau ligos eigą į priekį taip skiria. Tikrai nėra paprasta iš pradžių tuos kosulius atpažinti ir…
Ko gero. Ir patiems gydytojams manau neaišku kartais būna. Bet mamos ilgainiui išmoksta atskirti kaip kas, jaučia. Pradžioje, aišku, kad sunku. Dabar mes jau seniai neturėjom paūmėjimo, bet man pradžioj pasimetimas totalus buvo - čia kvėpuot, į ligoninę važiuot ar ką čia daryt. Buvo kartas, kad sukvėpuoja ir nepagerėja, tada apie smūgines dozes išsiklausinėjau - ačiū D, gal tik kartą ir tereikėjo.
Na, faktas, kad jei jau astma sergantis vaikas 10 x per valandą sausai kosti tai drąsiai duot sukvėpuot to ventolino. Čia jau taip drastiškai skamba gal. Dar tiesa, pulsoksimetrą pirkau, kad namuose turėčiau, tai būdavo miegančiai uždedu ir ramiau
Nežinau, kaip kitų vaikų atveju - būna, ir virusas išprovokuoja paūmėjimą, ir visaip. Bet mano dukrelės atveju ryški sąsaja su emocijom ir jau ne kartą buvo, kad po intensyvios emociškai dienos vakare, prieš miegą ji pakosti sausai. Tada pirmiausia nurimstam, atsipalaiduojam, paskaitom pasaką ar pan., pasitepam raminančiais eteriniais aliejais, užstatau dar lempą garinti prie lovos ir to pakanka. Ką supratau, tai labai svarbu mamai nepanikuoti pačiai (kas oi kaip nelengva gali būti kai nieks neaišku
).
flavuss parašė:
Ko gero. Ir patiems gydytojams manau neaišku kartais būna. Bet mamos ilgainiui išmoksta atskirti kaip kas, jaučia. Pradžioje, aišku, kad sunku. Dabar mes jau seniai…
Turbūt tų atvejų milijonas. Mano vaikui pvz nei karto nebuvo tokio staigaus paūmėjimo "iš niekur nieko", nedūsta taip staiga. Visada viskas prasideda nuo viruso - sloga, tada pradeda kosėti ir arba pavyksta sustabdyti šioj stadijoj astmos paūmėjimą, arba nusileidžia į bronchus ir tada jau kosti kurį laiką, pasideda obstrukcijos, apsunkintas kvėpavimas, švokštimas, švilpimas ir t.t. Tai kaip ir gerai, kad ne taip staiga viskas, nedūsta iškart, palaipsniui, bet ir sveikstama pakankamai ilgai, labai reikia stebėti, kad neprogresuotų.. Tikiuosi su laiku išaugsim šitą bjaurią ligą..
Oj bukit atsargi su eteriniais aliejais. Siaip jie net gali atvirksciai pauminti astma. Net nerekomenduoja vaistu su zolelemis kas serga astma.
Man labai pasiseke kad musu seimos daktare apie astma zino tikrai daug. Nes pacios du vaikai turejo ja. Is jos ir suzinojome apie singulara. Tik gaila kad ji tik is lenkijos nusipirkti galima. Mums jis padejo
tabula rasa parašė:
Turbūt tų atvejų milijonas. Mano vaikui pvz nei karto nebuvo tokio staigaus paūmėjimo "iš niekur nieko", nedūsta taip staiga. Visada viskas prasideda nuo viruso - s…
Astma labai paslaptinga
Jūsų vyresnėlis serga?
Mano dičkei diagnozavo kai absoliučiai staiga ir iš niekur gegužės pabaigoje ji susirgo plaučių uždegimu. Dabar jau žinau, kas tai per daiktas, tai suprantu, kad pirmas simptomas buvo švokštimas, o tada nesupratau net, kas per garsas, galvojau gal nosytė kur užgulus ir švilpia ar pan. Ir mes dar nieko nesuprasdami iš Klaipėdos į Vilnių parvažiavom ir tik vakare, apie 20 val. užmigdžius mažąją vis tik nuvežiau į ligoninę. Rezultate - plaučių uždegimas, obstrukcija. O net temperatūros nebuvo ryškios kažkokios
Tai po šito buvo jautresnė, irgi virusai paprovokuodavo, bet įsigudrinom laiku sugriebti ilgainiui ir, dabar lyg, tfu tfu tfu, ramiau.
flavuss parašė:
Astma labai paslaptingaJūsų vyresnėlis serga?
Mano dičkei diagnozavo kai absoliučiai staiga ir iš niekur gegužės pabaigoje ji su…
Tikrai, kad paslaptinga. Mažasis serga. Pirmą kartą susirgo 3mėn būdamas, paprasta slogelė per dvi dienas įsisiūbavo į bronchiolitą. Sunkiai, bet išsikapstėm, po to sekė keli virusai - vis lydimi obstrukcijų. Tai jau 8mėn nustatė astmą. O pernai nebuvo rimtų paūmėjimų, pavyko visad sustabdyti laiku. Bet va dabar pradėjo lankyti darželį, pagavo virusą, ir šįkart paūmėjo. Kaip tik dabar pats pikas, tikiuosi greit išsveiksim. Alergijų jokių lyg ir neturim. Bet va kaip tik prieš mėnesį persikraustėm, vis kokie darbai pasitaiko su dulkėm. Gal tas irgi nepadėjo ir prisidėjo prie paūmėjimo. Bet aišku čia gali spėliot iki begalybės. Kartais neina vsiai atsekti.
eziukas33 parašė:
Oj bukit atsargi su eteriniais aliejais. Siaip jie net gali atvirksciai pauminti astma. Net nerekomenduoja vaistu su zolelemis kas serga astma.
Aš atsargi, viskas ištestuota
Be abejo, tai labai individualu.
Bet mano dukrai eteriniai aliejai tinka puikiai, dažnai tik jų dėka ir sukamės nuo ligų, aišku, vitaminai ir pan.
Bet mūsų atveju situacija tokia, kad arba chemija, arba eteriai
Nes augaliniai preparatai, bent kiek kažkada bandėm iš vaistinės - alergizavo, o eteriai tiko. Jie mums tikras išsigelbėjimas
5 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai