Labai patiko gaminti. Gan greitai viskas vyko. Išbandėm ne tik žadėtą vištieną, bet ir bulvytes fri, ir vištienos kepsniukus ir vištienos petelius bruknių marinate. Viskas pavyko tobulai. Na pormas kepimas blauzdelių kiek apsvilęs gavosi, bet tai buvo pirmas blynas 😊 antras bandymas pavyko labai gerai. Super daiktas. Net 9metų sūnui patiko, kad gali ir pat pasidaryti savo mėgiamų bulvyčių.
Vištienos blauzdelių marinato receptas: du šaukštai grūdėrų garstyčių,
du šaukštai medaus,
sojos padažo kokie 3-4 šaukštai (viską darau iš akies, be jokio recepto), druskos, prieskonių.
Blauzdeles marinuoju apie valandą ir tada gaminu orkaitėje, keptuvėje, ar šiuo atveju gruzdintuvėje. Gaminant gruzdintuvėje reiktų rinktis maženę temperatūrą nei rekomenduoja (aš kepiau 160laipsnių) ir po kokių 10-15min pavartyti. Skanaus 😉
Labai patiko!
Gaminimas su hot air fryer švarus, greitas ir sveikesnis.
Pats puodo dizainas "malonus akiai", nesimaišo virtuvėje ir yra paprasta bei patogu naudotis prietaisu.
Įdarytos paprikos ir be troškinimo padaže gavosi labai "drėgnos", minkštos ir skanios. Išbandeme ir gruzdindas bulvytes kurių nėra nuotraukoje, pavyko daug skaniau nei gruzdinti aliejuje, o ir dingo galvos sukimas kur dėti po gruzdinimo likusį aliejų.
Labiausiai stebina tai, kad maistas pagamintas jame nėra nei truputį sausas.
Ne trūkumas, bet pastebėjimas, gaminimo talpa gana maža, norėtųsi kiek didesnės jei gaminama daugiau nei 3 asmenims
Air Fryer pristatyta tikrai gerai supakuota, apsaugota.
Pati kepyklė stilinga, paruošimas naudojimui labai paprastas - taip pat instrukcijos pateiktos aiškiai lietuvių ir kitomis kalbomis knygelėje.
Kaip ir buvo nurodyta įspėjime, pirmą kartą įjungus, jaučiamas specifinis kvapas, bet elgiantis pagal instrukcijas jis maistui nepersidavė.
Prisipažinsiu, prieš testuojant buvau nusiteikusi kiek skeptiškai, tad pasirinkau gana paprastą patiekalą - bulvytes fri su žuvų piršteliais.
Kepant keptuvėje man visuomet žuvų piršteliai prisigerdavo aliejaus, tad jų teko atsisakyti.
Air Fryer susidorojo labai šauniai su įšukiu! Bulvytės fri neišsausėjo, žuvų piršteliai apskrudo tobulai.
Pirmiausia į kepimo indą įdėjau bulvytes, jas po 5 minučių pavarčiau ir dar po kelių minučių kepimo įdėjau žuvų pirštelius.
Viso kepė apie 20 minučių.
Visa šeima likome sužavėti, kaip greitai galima pasigaminti "nesveiko maisto" ;) o svarbiausia tikrai skaniai!!
Jau galvoje sukasi kiti patiekalai, kuriuos noriu gaminti (jei tik leis redaguoti atsiliepimą ir papildyti nuotraukomis, būtinai tai padarysiu). Nei kiek nedvejodama galiu rekomenduoti Air Fryer tiems, kam patinka gaminti greitai ir skaniai ;)
Stilingas daiktas ir nėra didelis virtuveje. Pradzioje bijojau, tai pirmas bandymas su bulvytemis fri. Is svieziu bulviu pati padariau. Gana greitai iskepe ir niekas nepersigere aliejumi
Antras kepimas, vistienos file gabaliukai. Supjausciau vistienos file norimo dydzio gabaliukais, pavoliojau miltuose, kiausinio plakinyje ir galiausiai dziuveseliuose. Labai greitai iskepe, mesa nebuvo sausa,su padaziuku buvo tobula.
Bandysime ir kitus patiekalus.
Ačiū
Prisipažinsiu, kad perskaičiusi gruzdintuvės aprašymą buvau gan skeptiška, nes atrodė, jog skamba per daug gerai, kad būtų tiesa. Bet išbandžiusi visgi galiu patvirtinti, kad tikrai viskas puikiai iškepa, apskrunda ir, bent jau man, nepalyginamai patogiau nei terliotis su kokiom keptuvėm.
Iš pradžių išmėginau bulvytes fri. Dariau iš naminių bulvių, dėjau tik truputį druskos ir vos vos aliejaus, kaip ir buvo nurodyta instrukcijoje. Iškepė puikiai - tokios apskrudusios, neprisisunkusios jokių riebalų, o viduje minkštos, kad galiu drąsiai sakyt, jog daug skanesnės nei kokioj kavinėj. Tiesa, aš kepiau trumpiau ir šiek tiek mažesnėje temperatūroje nei nurodyta, nes pabijojau, kad kepant mažą kiekį galiu viską sudegint.
Po puikiai pavykusio bandymo su bulvytėmis, griebiausi mėsainių. Ir vėlgi labai maloniai nustebau. Burgerių mėsytė iškepė greitai, skaniai apskrudo iš išorės, bet liko minkštutė viduje. Ir nereikėjo jokio aliejaus! Iškepus mėsytei, po to toje pačioje gruzdintuvėje šildžiau ir visą "surinktą" burgerį - labai patogu.
Kas man labiausiai patiko? Kad nereikia jokio aliejaus, nuolatinio bėgiojimo prie keptuvės (na, reikėjo sykį apversti, bet čia smulkmena) ir maistas vis tiek išeina skanus, sultingas, apskrudęs. Bekepant mėsos sultys niekur negali išbėgti, o gruzdintuvės valymas labai paprastas. Plius užima palyginus ne tiek ir daug vietos. Turiu nuojautą, kad ją naudosiu dažniau nei orkaitę. Vienintelis minusas - 4 asmenų šeimai kepimo talpa mažoka. Bet kadangi viskas gan greitai iškepa, tai didelės bėdos nematau.
Mėsainių receptas (kiekių detaliai nerašau, nes priklauso nuo to, kiek burgerių norit pasigaminti):
Maltinukams:
maltos vištienos (ar kokios kitos mėsos)
druskos, pipirų ir kitų mėgiamų prieskonių (aš naudojau paprikas ir kepsnių prieskonių mišinį)
kelių česnako skiltelių
Patiems burgeriams:
mėsainiams skirtų bandelių
mėgiamo padažo (naudojau barbekiu ir burgerių)
čederio sūrio (arba kokio nors kito)
marinuotų agurkėlių
pomidorų
(galit į vidų dėti ir kažką kitą, pvz., salotas, paprikas, svogūno griežinėlius ir t.t.)
Sumaišom maltą mėsą su išspaustom česnako skiltelėm, druska, pipirais ir kitais mėgiamais prieskoniais. Formuojam tokio dydžio maltinukus, kad tiktų turimoms bandelėms (mėsa kepant susitraukia, tai turėkit omeny, kad reikėtų formuoti šiek tiek didesnius nei bandelės). Vadovaudamiesi gruzdintuvės instrukcijomis įjungiam ją, leidžiam įkaisti, o tuomet dedam maltinukus (aš kepiau ~190 C temperatūroje apie 10-12 min). Praėjus ~5 minutėms apverčiam maltinukus, kad apskrustų ir kita pusė.
Kol maltinukai kepa, plonais griežinėliais susipjaustom sūrį, pomidorus, agukėlius, o bandelių vidinę pusę patepam padažu. Maltinukams iškepus "sukonstruojam" mėsainį: dedam ant bandelės sūrį, pomidoro griežinėlį, maltinuką, agurko griežinėlius, vėl sūrį ir bandelę. Trumpam sudedam mėsainius į gruzdintuvę, kad pašiltų bandelės (aš palaikiau gal minutę ar dvi).
Tiek pati, tiek vyras, labai skeptiškai žiūrėjome į šią gruzdintuvę. Pirma nuomonė, kad tai mini orkaitė ir nieko čia ypatingo.
Patiko dizainas, kuris puikiai dera šiuolaikinėje virtuvėje.
Pirmas išbandė vyras ir liko maloniai nustebintas. Bulvytės fri be jokio aliejaus puikiai apskrudo, traškios.
Bulvytes kepėme 180 laipsnių temperatūroje 25 min. Kas 5 min. vis pavartėme. Kuo ilgiau kepa, tuo labiau apskrunda.
Rekomenduoju šią gruzdintuvę, nes tikrai patogu, greitai pagaminamos tiek bulvytes fri, tiek kepsniukus.
Priežiūra taip pat labai paprasta.
Sveiki, įsigijau karšto oro gru,dintuvę, bet ne būtent šią(šios talpa pasirodė mažoka) ir deja, prie jos nebuvo pridėta receptų knygelė.. gal kasnors galėtumėte ją nufotkinti/nuskanuoti ir pasidalinti.. ?
Šioje interneto svetainėje pateikiama medžiaga yra skirta pažinimui ir informacijai. Jei kiltų klausimų dėl Jūsų ar Jūsų vaiko sveikatos, būtinai pasitarkite su gydytoju ar kitu sveikatos priežiūros specialistu.