2017.08.09 07:40 (prieš 8 m.)
jele25kr parašė:
Akvariumas 46l,augalų nėra , yra 3 šamai,3 neonai ir 2 molinezijos ☺
Grubiai tariant vienam suaugusios žuvies ilgio centimetrui reikalingas 1 litras vandens. Molinezijos užauga apie 6 cm, neonai 3-4 cm. Kokie pas jus šamukai corydorusai ar ancistrusai? Corydorusas užauga apie 5 cm, ancistrusai apie 10 cm. Paskaičiavus jūsų jau turimų žuvyčių ilgius, nelabai daug ir belieka.
Visų pirma tai neonai yra burinės žuvys. Tiesa sakant dauguma smulkių žuvyčių yra būrinės. Jos geriausiai jaučiasi ir žiūrisi kai yra bent 10 vnt būriukas. Kai jų vos kelios, nesimato viso jų grožio ir joms būdingos elgsenos. Jos tiesiog "pasimeta" bendram vaizde. Taigi, aš jūsų vietoje imčiau tiesiog dar kokius 5 neonus (Gal net raudonuosius). Molinezijos yra gyvavedės. Tad jei turite patelę ir patinėlį, neatmesčiau galimybės, kad jos gana sparčiai pačios dauginsis. Jei vis tik norite daugiau rūšių (spalvų) imčiau kokias 3-4 pecilijas (man labiausiai patinka "karališkos", tokios raudonos ir gana trumpos) arba gupijas ir tiesiog laukčiau kol neonai natūraliai išgaiš. Tada dauguma žuvų bus gyvavedės, derės tarpusavy.
Taip pat, aš jūsų vietoje akvariume pasodinčiau gyvų augalų ir gal kokią šaką. Patikėkit, vaizdas bus tikrai geresnis, o ir žuvys smagiau žiūrėsis