2019.12.22 21:43 (prieš 6 m.)
Vabaliukas09 parašė:
Iš kur pas mama bus tu medžiagų jei visa gyvenimą valge nepilnaverti maistą tai norite pasakyti daktarai klysta bet mama kuri maitino vaiką žino geriau nei mokslini…
Retai kuri mama valgo visai absoliučiai nepilnabertį maistą visą gyvenimą, nes organizmas mūsų labai protingas ir jis bado atveju, sugebės iš visko pasiimti tiek medžiagų kiek jam reikės., žinoma, išskyrus labai ekstremalius atvejus. Aš pirmąją dukrą žindžiau turėdama hemoglobiną 60 Ir feritino 0, nes po gimdymo nukraujavau daugiau kaip pusė kraujo, bet išžindžiau dukrą iki trijų metų, atstačiau savo organizmą ir geležies atsargas, valgydama visiškai paprastą maistą iš kaimo, kuriame gyvenau. Naminius kiaušinius, namines bulves, pačios užaugintos kiaulienos, iš nuosavos karvės gaunamą pieną, iš savo daržo užaugintas daržovės. Ir jokių egzotiškų vaisių, (bananų, apelsinų, greifurtų) ar importuotų daržovių (avokadų ir pan.) Pilnai užteko to, kas kaime augo.
Daug žmonių smerkia bulves, bet net jose yra daug vitaminų, kiaušiniuose taip pat. Tai jeigu mama valgo vien virtus kiaušinius su bulvių koše, ji vistiek turės medžiagų.
Žinoma, be jokios abejonės, maitinačios mamos turi subalansuoti mitybą savo. Ir, kaio jau minėjo, dažniausiai tos kurios žindo, jos ir mityba savo pasirūpina. Nors aš vistiek nevalgau importuotų daržovių ir vaisių, nes laikausi nuomonės, kad sveikiausias ir mano organizmui naudingiausiasstas maistas, kuris yra užauginamas šalyje, kurioje aš gyvenu. Pvz paprastas baltagūžis kopūstas yra puikus vitaminų šaltinis.