2025.09.28 11:45 (prieš 11 mėn.)
Caroli parašė:
Stojau ir aš į jūsų gretas.. perskaičiau visą forumą nuo pat pradžių. Žiauriai bijojau, bet ir taip kankinausi, galvojau blogiau nebus 🫣 pirmadienį išsioperavau, pi…
Sveikutė. Galiu tik nuoširdžiai užjausti ir palinkėti daug daug kantrybės, stiprybės ir kuo greičiau pasveikti. Pagerėjimas turėtų pradėti jaustis maždaug po 2savaičių, kitiems ir anksčiau. Mano patirtis nėra labai gera pooperaciniu laikotarpiu, tad ir patarimų nelabai daug galiu duoti. Po operacijos man kiek daugiau kaip 2mėn., bet iki šiol nėra gerai. Operuoti 4 laipsnio vidiniai mazgai ir išangės polipas. Man susiaurėjo išangės kanalas, todėl antra savaitė darau procedūras namuose, kad jį plėsti. Be to, atsirado problemos su viduriais-į tualetą einu 3,4, 5 kartus. Dabar daro visokius tyrimus kas negerai. Dėl maisto kiekvienam labai individualu, svarbiausia, kad neužkietėtų viduriai. Aš valgiau košes , sriubytes su kukuliukais, troškinius ,iš vakaro užmerkdavau džiovintas slyvas, ryte suvalgydavau ir išgerdavau skystį, vėliau gėriau pasukas, bet po kurio laiko kažkodėl netiko, pradėjau viduriuoti. Valgiau daug daržovių žalių, troškintų, vaisių. Tuštintis ir šlapintis man būdavo patogiausia pritūpus virš tualeto, kad svoris daugiau tektų kojoms, ne dubeniui. Ką turite omenyje, rašydama karšto bliūdo, darote voneles su karštu vandeniu? Kai nebereikėjo persirišinėti su Betadinu, po 10d. pradėjau naudoti tepalus Lidoposterin prieš tuštinimąsi, po kiekvieno pasituštinimo apsiplovimas su muilu ir tada Posterisan tepalas. Po kurio laiko Posterisan pakeičiau į Repaherb tepalą.