smalsiuke parašė:
Labas vakaras![]()
Šį mėnesį labai keistai jaučiuosi, kokia trečia savaitė kaip jaučiu pilvo maudimą,…
O testa ar bandet daryt?
kazkaip man nei nuo duphastono nei nuo stipresnio ulteogestan ar gepretix nebuvo tokiu salutiniu kaip jums
smalsiuke parašė:
Labas vakaras![]()
Šį mėnesį labai keistai jaučiuosi, kokia trečia savaitė kaip jaučiu pilvo maudimą,…
O testa ar bandet daryt?
kazkaip man nei nuo duphastono nei nuo stipresnio ulteogestan ar gepretix nebuvo tokiu salutiniu kaip jums
Irvutė parašė:
O testa ar bandet daryt?kazkaip man nei nuo duphastono nei nuo stipresnio ulteogestan ar gepretix nebuvo tokiu salutiniu kaip jums
![]()
Nebandžiau...
Šiandien 17 c.d. nežinau kažkaip pasimetus jaučiuos.
Irvutė parašė:
O testa ar bandet daryt?kazkaip man nei nuo duphastono nei nuo stipresnio ulteogestan ar gepretix nebuvo tokiu salutiniu kaip jums
![]()
Turiu dar klausimėlį, truputį naujokė aš su Duphastonu
Po trijų mėnesių gydytoja liepė pakartotinai pasidaryti progesterono tyrimą. Vakar pradėjau trečią mėnesį gerti tai kada ir kurią dieną man dabar kartoti tyrimą?
smalsiuke parašė:
Turiu dar klausimėlį, truputį naujokė aš su DuphastonuPo trijų mėnesių gydytoja liepė pakartotinai pasidaryti progesterono tyrimą. Vakar pradėjau trečią mėnesį …
Labai keista, kad gine nepakomentavo plačiau kaip ir kada reikia pasitikrinti prg..
Man kyla klausimas ar bent jau paaiškino kaip ir kada reikia vartoti prg? Kokio ilgio jūsu ciklas? Kada ov būna? Ar tikrina echo dėl ov įvykimo ar bkt pagalba?
Pirmo vizito metu progesteroną liepė pasitikrinti 21 c.d. nors mano mėnesinių ciklas nėra reguliarus. Paskui čia pasiskaičiau, kad reikia daryti po ov. Tai pradėjau galvoti ar tikslingai pasidariau. Duphastoną gerti paskyrė nuo 16 c.d. 10 d. po tabletę ryte ir vakare. Mano ciklas iki Duphastono buvo nuo 38 iki 45 d., būdavo kad ir po kelis mėn. nesirgdavau. Dabar kai trečią mėn vartoju Duphastoną ciklas 35 d. Echo tikrino mano ov. sakė kaip ir įyvko. Dėl to ir klausiu, nes tikrai nėra aišku
smalsiuke parašė:
Pirmo vizito metu progesteroną liepė pasitikrinti 21 c.d. nors mano mėnesinių ciklas nėra reguliarus. Paskui čia pasiskaičiau, kad reikia daryti po ov. Tai pradėjau…
Na, nieko gero jums gine, nei paaiškino nei padarė..
Prg skiriamas 2dpo, tik būtina tiksliai žinoti ar įvyko ov, kitu atveju neįvykus ov ir pradėjus gerti prg, ja užslopinsit ir jos visai nebus.
Matuokite bkt ir ov testus naudokite bus aiškiau
Prg tyrimas daromas 21 c.d., jei jūsu ciklas vadovėlinis ir yra 28 d. Kitu atveju prg tyrimas atliekamas 7dpo, vėl gi echo arba bkt pagalba nustatoma.
Mano patarimas sekit bkt, naudokite ov testus, jei dar to nedarote ir vartočiau 10 d. prg ryte ir vakare aišku tik 2dpo ir laukčiau mm, tikrai turėtu stotį į vietas ciklas.
ViGin parašė:
Na, nieko gero jums gine, nei paaiškino nei padarė..
Prg skiriamas 2dpo, tik būtina tiksliai žinoti ar įvyko ov, kitu atveju neįvykus o…
Man taip gerti Duphastona paskyrė, kad mėnesinės susireguliuotu, nes buvo kad dingo 3 mėn.
smalsiuke parašė:
Man taip gerti Duphastona paskyrė, kad mėnesinės susireguliuotu, nes buvo kad dingo 3 mėn.
Tai aš taip ir supratau, bet bet kokiu atveju prg reikia gerti antroje fazėje.
Kiek dienu reiktu gerti, čia jau aišku reikia bandyti ir stėbėti, gal ir po 10 dienu mm pasirodytu..
P.S. Tiksliai nežinau, gal kažkas kitas galės pakomentuoti, bet kam tada jums tikrintis prg? Jei jo tikslas iššaukti mm neatsižvelgiant kada pradedamas gerti?
Prg tyrimas daromas ir yra reikalingas pasižiūrėti ar kokybiška ov įvyko, o esant nėštumui svarbu jo kiekis, kad persileidimo rizika sumažinti
ViGin parašė:
Tai aš taip ir supratau, bet bet kokiu atveju prg reikia gerti antroje fazėje.
Kiek dienu reiktu gerti, čia jau aišku reikia bandyti ir stėbėti, gal ir po 10 die…
Ačiū už paaiškinimus tada visai nesuprantu kam man skyrė iš lempos darytis progesterono tyrimą ir gerti taip duphastona. Ir liepė po 3 mėn pakartoti dabar pradėjau gerti 3 mėn ir nezinau kada darytis ir iš vis ar gerai aš jį geriu? Plius tikrai jaučiuosi kitaip nei visada
smalsiuke parašė:
Ačiū už paaiškinimus tada visai nesuprantu kam man skyrė iš lempos darytis progesterono tyrimą ir gerti taip duphastona. Ir liepė po 3 mėn pakartoti dabar pradėjau …
Apibendrinant, tai manau, kad jei jūs lankotės pas kokią poliklinikos ginę, greičiausiai jums skyrė prg, kad tiesiog iššauktų mm, bet kada kodėl ir kaip, tiesiog jai nerūpi. Yra tokių ginių, kad tiesiog nusimestų naštą nuo savęs ir viskas
Jūsų pojūčiai, pilvo maudimai, pūtimai, pykinimas gali būti ir pačios ov simptomai ir prg gėrimo simptomai, o plius jei jūs prg geriate nepraėjus ov, tai išvis visko gali būti. Pati kai gėriau prg, aš dienos metu negalėjau gerti, nes sukosi galva, pykino ir pan.
Prg tyrimo tikrai neverta daryti, nesukite galvos, nes tas skaičius jums nieko nepasakys ir nėra jums šioje situacijoje naudingas.
Jei turite problemų su ciklu, gerkite jį toliau, tik antroje fazėje (2dpo) ir pabandykite gal 10 dienų gerti, gal ateis mm. Dažniausiai būna taip, kad sugeriat prg ir po kokių 2-3 dienų pasirodo mm.
12 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai
18 testuotojų vertinimai