lutte parašė:
zurza, pas mus panasi beda, maniskis jau turedamas kruva dantu absoliuciai nekramto nieko, o iki metu ir i ranka nieko irgi neeme, turedavau jam palaikyt. dabar biski gereja situacija, ima tik tokius dalykus , kas jam pazystama - kukuruza, sausaini, duona, rauginta agurka. daugiau nieko. nei kokio obuolio, ar kumpio, nu zodziu nieko.
valgo siaip daug, bet viskas turi buti koses pavidalo, o tuos minetus produktus, ka ima i ranka, tai tik ciulpia, nekramto. mes buvom pas tokia labai sena gydytoja, tai ji sake, kad per savo praktika mate jau tokiu vaiku, paprastai prie visu situ ciudu dar jiems budingas naujoviu, ta prasme maisto, netoleravimas, buna kad vaikas valgo kokius tris patiekalus ir viskas, ir dar jie yra labai svaros megejai
del to gali nenoret i ranka imt to ,kas teplu, pvz sokolado ir t.t. ir sitas tai tikrai, maniskis anksciau neeme agurko, nes jis slapias, pameginau nusausint, ir ima, jam svarbu kad ranka butu svari, nes kitaip numes iskart
nu zodziu tokie ciudai, is kuriu isaugama velai ir sunkiai, bet isaugama
jo,esu kalbejus su viena mama,guodziausi jai musu bedom,tai i sake,kad jos vyresnisis sunelis nieko nekramte....iki 2,5 m...o po to sako pats ne is sio,ne is to pradejo. na,as linkiu,kad jum greiciau pavyktu nuo kosiu atsisakyt
mano panele nuo pat ankstyvojo lialiukiskumo nieko i burna neimdavo,jokiu siuksliu nerinkdavo nuo grindu,kilimo galedavau nesiurbt,jei nenoredavau...ji tas siukslytes pakilnodavo,bet atgal padedavo....ir dabar taip pat...nera baisu,kad koki pinigeli atras ir praris....nors pastebejau,kad pati bande vatos gumuliuka paragauti,plastmasini kamuoliuka,pliusinius zaisliukus kandzioja,na ir merliuka savo,bet jis jai vietoj soskes dantukams pasikasyti...
maniske anksciau irgi nelabai mego,jei kas rankytese slyksciau jausdavosi,bet kai pradejom labai aktyviai mokytis valgyti,mazdaug nuo metu,as jai nedraudziu valgant nors lekste ant galvos uzsideti....tai ji dabar viska rankose ima trina,traisko ir mozuoja....tai buna,kai labai leidziu isizaisti,tai nuo jos riebalus ilgai ir nuobodziai plaunu...o grindis,kede,ir viskas aplinkui buna makaronais istaskyti
na man siek tiek ramiau,kad ir kiti vaikuciai turi savu kaprizu
kai atrasiu iseiti,butinai pasidalinsiu