First_time_mom parašė:
Mes maždaug nuo antro mėnesio pradėjom maitinti kas 4 val ir per tą laiką sumaitinam reikiamą paros normą.pirmas maitinimas apie 7 val., tada 11 val., 15 val., 19 v…
O kaip jus isskaiciuojat reikiama paros norma?
First_time_mom parašė:
Mes maždaug nuo antro mėnesio pradėjom maitinti kas 4 val ir per tą laiką sumaitinam reikiamą paros normą.pirmas maitinimas apie 7 val., tada 11 val., 15 val., 19 v…
O kaip jus isskaiciuojat reikiama paros norma?
Katu parašė:
O kaip jus isskaiciuojat reikiama paros norma?![]()
Atsižvelgiant į mišinuko gamintojo rekomendacijas ir vaikiukų svorį - maždaug penktadalis jų svorio 🙂
First_time_mom parašė:
Taip, aš nutraukiu, nes beveik nuo pat pradžių pažindę jie alkani likdavo ir godžiai rydavo mišinuką paduotą. Tai nusprendžiau nusitraukt, kad ir pačiai ramiau būtų…
Sveiki, norejau tik patikslinti, gal nuraminti kitas busimas mamas,kad nutraukiamo pieno kiekis visiskai nesusijes su tuo kiek jo turejote. Kudikis istraukia geriausiai is visu pientraukiu :). Jei pataiket ant augimo suolio, tai zinoma,kad istraukus kruti jie dar godziai valgys misinuka, nes jiems pieno uzsisakinejimo periodas, kai zysti gali ir po 2 valandas istisai ir kelias dienas tiesiog kaboti. Tai arba reikia kantriai issedeti,kad uztikrinti paknkama pieno gamyba arba keliauti prie alternatyvu. Jus saunuole,kad ryzotes nutraukineti pienuka, nes man tai buvo pats sunkiausias ir atrode neimanomas variantas.
PatricijaM parašė:
Sveiki, norejau tik patikslinti, gal nuraminti kitas busimas mamas,kad nutraukiamo pieno kiekis visiskai nesusijes su tuo kiek jo turejote. Kudikis istraukia geriau…
Dar gulint ligoninėj jie neprivalgydavo ir verkdavo pastoviai su gurgiančiais iš alkio pilvukais, nors pirmomis dienomis jiems visiškai nedaug tereikia, todėl jau tenai personalas davė papildomai mišinuko. Ir aš tiesiog negalėjau stebėti, kaip jie pastoviai verkia ir kankinti, kad žįstų, nes gal kažkuriuo metu pagaliau prasimuš ir pasisotins tik pienu. O kadangi dar reikėjo ir svorį pasivyti, tai man atrodo, kad daug sveikiau vaikiukam nutraukt pieną ir tada, jei dar reikia, duot mišinuko, kad sotūs ramiai miegotų ir gautą energiją panaudotų augimui, nei būtų alkani ir gautą energiją iš maisto panaudotų bandydami pranešti, kad dar nėra sotūs 🙂 ir vis dėlto, pieno gamyba ne vien priklauso nuo to, kiek kūdikiai žįsdami sugeba jo užsakyti, bet dar ir nuo mamos hormonų, jei jie yra išsibalansavę, tai pieno pakankamai gali ir nebūti. O tos mamos, kurios sugeba išmaitinti dvynukus savo pienu, mane tikrai žavi ir baltą pavydą kelia, deja ne visos taip gali 🙂
Viktorijos parašė:
Sveikos. Toki klausima turiu. Gal kas pakomentuos. Tos kurios gimdete 35sav kaip jums viskas sekesi pagimdzius? Kada paleido? Kaip vaikučiu bukle ? Ar patys jau kve…
As 37 savaite gimdziau, tai vienas nekviepavo, kitam buvo gelta, paleido po 5 dienu
Nareee parašė:
As 37 savaite gimdziau, tai vienas nekviepavo, kitam buvo gelta, paleido po 5 dienu
Aciu ,kad pasidalinote 🙂
Viktorijos parašė:
Sveikos. Toki klausima turiu. Gal kas pakomentuos. Tos kurios gimdete 35sav kaip jums viskas sekesi pagimdzius? Kada paleido? Kaip vaikučiu bukle ? Ar patys jau kve…
Sveiki. As gimdziau 36+1, plauciai buvo issivyste, bet dar 12 val.buvo prijunge prie aparatu, paskui viskas ok. Gelta irgi buvo abiejoms. Namo isvaziavom po 8 dienu, gal ir anksciau butu paleide, bet vienai mazylei svoris augt vis nepradejo, tai lauke augimo pradzios ir sekancia diena paleido.😊
Mykele parašė:
Labas mamytės. Ar jau duodat savo mažyliams vadinamuosius migdukus? Mama sako reikia duoti, bet tie migdukai nėra tokie jau maži ir medžiaga storoka, bijau, kad neu…
Musu migdukas tai paprastas merliukas, taip patinka vaikui, dar ir soski paremiam i ji ☺️
23 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai