2018.03.15 11:52 (prieš 8 m.)
Bagirija parašė:
Bet kodėl jusų atlyginimas toks mažas.. Ne pirmą kartą susimąstau. Artima mano giminaitė yra informatikos mokytoja. Kaip suprantu pamokų per savaite irgi nesusidaro…
Atlyginimas priklauso nuo kategorijos - aukštesnės (pvz. mokytojas-metodininkas) gauna daugiau. Informatikos mokytojas gimnazijoje turi normalų pamokų krūvį, progimnazijoje taip pat, nes 5-7 klasės turi informatikos pamokas. Dar girdėjau, kad ne Vilniuje direktoriai moka daugiau, kad neprarastų mokytojo. Be to, labai dažnai informatikai gauna prie savo pagrindinio darbo dar antrą - pvz. tvarkyti el. dienyną, mokyklos interneto svetainę arba netgi būti mokyklos kompiuterių adminais. Tai čia yra pareigos, kurios atskirai gali būti samdomos mokant minimumą, arba atiduodamos informatikui ir jis tada gauna tą minimumą prie savo atlyginimo.
Mano mokykloje dėl prasto buvusios direktorės vadovavimo yra 3 istorijos mokytojos, nors reikia tik dviejų. Visos jaunos, pensija nekvepia, istoriko darbą susirasti kitur Vilniuje šansų beveik nulis. Tad man grįžus vėl visos dirbsim po 0,6 etato, o ne pilnu krūviu. Bet netgi pilnu krūviu, neturint auklėtinių (+60 eur/mėn) atlyginimas būtų apie 500 eur. 700 eurų/mėn yra tikrai didelis atlyginimas mokytojui ir jūsų giminaitė matyt jį gauna ne už gražias akis, o už tai, kad yra apsiėmusi dar papildomų darbų.