2012.05.18 00:23 (prieš 14 m.)
Riaganiux parašė:
Siandien buvau pas daktare pagal menesines mums turetu but 34 sav. pagal matavimus šlaunikaulis62 ir žastikaulis52- 32 (sav.) o galvyte98-( 34,sav.) , taigi daktare sake kad nestumas 32 sav. o placenta 3-4 lyg. ir virkstele apsisukusi apie kakleli viena kart..gal kas gali pasidalint patirtim
nes man sukasi blogos mintys galvoje...
Ir man taip pat buvo, kai buavu 31 savaite nescia, nustate, kad placentos subrendimas 4 lygio. Isejau verkdama, visa issigandusi del savo nestumo baigties. Daktare liepe sekti maziuko judesiukus, tai saziningai 2 arba 3 kartus guledavau ant kairio sono ir skaiciuodavau kiek judesiuku per 30min.padaro. Gydytoja perspejo, jeigu tik nejausi judesiu sesti ir i ligonine vaziuoti. Sulaukem 35 savaiciu, o vaikelis beveik nieko nepaauges, bet vandenu kiekis normalus. Toliau liepe stebeti judesius ir uz savaites vel echo. Taip istempem iki 37 savaites, o tada i ligonine ir dar savaitele mane stebejo ligonineje. Palaukeme, kol vaikelis subrendo normaliai ir daktarai patare gimdyti nes laukti jau pavojinga...sake, kad vaikelis sieke vos 2,500gr, o placenta jo beveik nemaitina. Labai norejau gimdyti naturaliai, tai man skatino gimdyma, bet kaklelis kaip nesivere taip ir nesivere, nuleido vandenis, bet veikla neprasidejo. Po keliu minuciu mazylio sirdeles tonusai pradejo sokineti, tai kartu su gydytojais priemem sprendima atlikti cezario pjuvi, nes nenorejome rizikuoti vaikelio gyvybe. Tai po keliu akimirku isvydau savo grazuoli suneli, kuris svere 2856gr ir buvo 51 cm. Kiek liesesnis, bet sveikas vaikas. Mazyli patikrino, palasino gliukozes ir mamos pienas padare savo po menesiuko mes jau svereme 3994 gr. Taip, kad nenusimink, nes vaikleis jaucia tavo nuotaika! Buk optimiste ir tikek, kad islauksite tiek kiek reikia. Mano rekomendacijos: buti daugiau lauke, gerk deguonies kokteiliu, valgyk daug baltymu turinti maista. Paieskok savo aplinkoje priezasciu del ko galejo anksciau laiko subresti placenta (savo atveju itariu pelesi). Jie pavojingi sveikatai. Dabar auginu sveika, stipru ir labai linksma berniuka!!! Ir tu galesi dziaugtis savo mazyliu, sekmes tau ;)