vydovy parašė:
Kodel cia jus tom veliavelem apmetet? As esu duomenu analitike, puse mano kursioku dirba su finansais ir jeigu jus galvojat, kad tikrai taip imanoma nuspeti tuos ki…
Tai taip, visi ekonomistai turi daug žinių, daug patirties iš seniau kaip rinkos elgėsi, bet galutiniam rezultate jie vistiek buria iš kavos tirščių
Ir kuris įrankis geriausias negali pasakyti. Mano minėti du milijonieriai, užsidirbę bilekiek ir besidalinantys žiniomis - Kyosaki ir Laurs.
Kyosaki savo pirmą (ir daug paskesnių) milijoną užsidirbo pirkdamas senus namus, atrenovuodamas juos ir išnuomodamas. Vienu metu gal porą mėnesių su žmona abu gyveno mašinoj, nes kiekvienas turimas namas buvo svarbu išnuomoti. Vėliau pradėjo pirkti visus daugiabučių kompleksus ir nuomoti, jam žinoma dirba tūkstančiai ūkvedžių, kurie tas patalpas prižiūri, remontuoja, ieško nuomininkų, renka mokesčius ir t.t. Kai jau jautėsi saugiai, pradėjo žaisti su akcijomis ir obligacijomis. Jo nuomone - nekilnojamas turtas yra geriausia investicija, ypač jei tai pirmas tavo mėginimas investuoti. O akcijos yra labai nepatikimos ir ten žaisti galima jei esi pasiryžęs 90% savo investuoto turto prarasti ir tikėtis, kad tie likę 10% tave ištemps arba ne (jam yra buvę ne kartą, kad neištempė).
Laurs mano, kad nekilnojamas turtas yra absoliučiai idiotiška investicija (na taip grubiai nekalba, bet ilgiau paklausius supranti jog nuomonė apie tai žiauriai žiauriai bloga). Nekilnojamas turtas nusidėvi, tau reikia mokėti žemės mokestį, nekilnojamo turto mokesčius ir t.t. Tau reikia pastoviai remontuoti ir renovuoti, tam, kad po 5 metų tavo "prabangus butas senamiestyje" netaptų "pigiai nuomojamu butu studentams arti centro". Tau reikia ieškoti nuomininkų ir terliotis su jais kas mėnesį. Jei tam samdai kitą žmogų, tai tavo pelną suėda to žmogaus atlygis (plius visų renovacijų kaina). Jei tai darai pats, tada gaišti savo brangų laiką, per kurį galėtum realiai uždirbti pinigus, o ne suktis kai voverė rate už grašius. Laurs taip netiki nekilnojamuoju turtu, kad net neturi savo namų. Visai. Visas jo turtas kartu su juo keliauja poroje lagaminų ir jis VISADA gyvena viešbučiuose, kurie, jo skaičiavimu, jam apsimoka gerokai labiau nei išlaikyti namą (ar butą) konkrečioje pririštoje pasaulio vietoje. Kartą jis turėjo nusipirkęs namus ir tai vadina "kvailiausiu finansiniu sprendimu", kokį yra padaręs. Akcijos jo nuomone yra vienintelis vertas dėmesio investavimo būdas.
Vat. Du žmonės. Abu milijonieriai, abu labai sėkmingai investuoja ir gali sau leisti viską. Abu veda seminarus, rašo knygas, moko kitus. Ir suvesk juos vienas ant vieno... Na gal kai esi milijonierius tampa nebesvarbu įrodyt savo nuomonės ir nesusipeštų kaip kokia forume, bet...