Scorpiona parašė:
Valgau aš irgi ne kartą dienoj, su vaiku nelabai pavalgysi vieną kartą 😁 o ir pati labai mėgstu maistą, kuo reguliariau sportuoju, kemšu picas 2 valandą nakties ir …
Jūs man patinkate
šiaip kas liečia maistą, tai tos pačios daržovės nėra pačios sveikiausios. O šiais laikais yra tylus žudikas apie kurį nieks nekalba - oras. Va Lietuvoj oras dar geras, o kur aš gyvenu ne vieną kartą rašė apie vaikus nuo 3 iki 15 metų, kurių širdys sustojo jiems tv žiūrint ar miegant. Visada buvo sveiki, bet įtarimai eina ir ant oro. Sunkiosios dalelės, smalkės yra baisiau nei junk food. Nors aš krabų lazdelių prie junk food nenurašau. Aš tai žaviuosi, kad turit tiek fantazijos prigaminti ir gaminti, o aš negaliu tiek sedėti. Dabar šią savaitę labai daug važinėju ir esu ant kojų, vaiko pratinimas darželyje, vakare jau noriu miego. Mangų ir pan., padažiukų neprigaminsi. Mane labai nervuoja, kad yra vaikai, kurie nevalgo tik pomidoro ir su juo susijusių patiekalų ar spalvos raudonos nemėgsta maiste, o kitas pvz koldūnų nevalgo. Na kartais tenka laužyt galvą, kad jiems visiems įtiktų.
Dėl kelionių, tai aš, vaikai ir močiutė su močiutės kemperiu paskutine savaitę nuvažiavom prie jūros. Vaikai jūrą matė pirmą kartą iš arti (matė ją ir anksčiau bet neatsimena). Mano popius visą kelią 3 valandų praverkė arba miegojo, o po to verkė. Atgal važiuojant mano antrasis sūnus verkė visą kelią beveik. Kai vaikai verkia, bent jau aš linkusi labai nervuotis, man galvą skauda ir visą nuotaiką sugadina. Man atgal važiuojant taip ir buvo. Be to turiu ir su specialais poreikiais sūnų, tai tie noriu nenoriu vis vien darysi ką aš noriu, mūsų situacijoje netinka. Reikia atsižvelgti ir į jų poreikius. Norėjo močiutė jiems padovanoti dieną pramogų parke prie jūros. Bilietas vaikui 30 eu. Pats antplūdis jau buvo praėjęs, bet vis vien 120 eu ant dienos pramogų. Ir tame parke ne visos pramogos jiems skirtos, tai tik 5-6 atrakcionai, kuriuose būtų 2 vaikai galėja žaisti, o mažiausiui tik 3. Tai aš ant galo sakiau, kad pabūnam ilgiau prie jūros. Mano uošvienė dar ieškojo viešbučio, bet sakiau juk vaikams naudinga patirtis ir vis vien tam namelyje mes tik miegam, prausiamės ir valgom. Visą likusį laiką buvom prie jūros. Valgėm kelias dienas prie jūros restorane šviežias jūros gėrybes, jų nemėgstantys vaikai bulvytes ir vištieną. Kitus kartus gaminomės, prie jūros nešėmės užkandžių. Likusius produktus parsivežiau namo. Be to juokiausi, kad atradom panašią atrakciją kaip tam pramogų parke prie jūros vaikams, tik 15 min. kainavo 2 eu, bet močiutė nepagailėjo vaikų palepinti. Be to išbandėm keltą, vaikams patiko, o bilietai pigūs 0,20 cnt vaikui, 0,50 cnt suaugusiui, vakare pasivaikčiodavom. Aš išvis nebesureikšminu tų pasivaikčiojimų miestuose. Jame pati gyvenu ir klaidžioti kažkur kitur po miestą gatvėse man nepatinka. Jau geriau į džiungles tada keliausiu
Aš visgi planuoju laikyti teises (niekad nelaikiau nes bijau sėst už vairo) ir planuose kraustymasis. Aš už keliones, bet keliauti ir vaikščioti su vaikais po muziejus dar negaliu. Bent šiais metais.
Va šiandien išėjau iš darželio, turėjau grįžt po valandos sūnų pasiimti, galvoju nueisiu sutvarkysiu popierius, bet ne. Teko visą kelią raminti savo mažiausią popa, kuris buvo nenuraminamas, verkė iki dusulio, norėjo būti tik ant rankų.
Aš biudžetą planuoju mintyse pvz pagalvoju kokie prioritetai, kokios sąskaitos, po to paskaičiuoju ir pinigus susidelioju į vokus. Maistui turiu 5 vokus užrašytus 1 savaitė, 2 savaitė ir pan., po to eina sąskaitos, eina auklė, darželis, sauskelnės ir vaikai. Dabar dar turiu kelionių, gimtadienių, kalėdų ir extra vokus. Į extra voką dedu pinigus, kuriuos kiti vadina juodai dienai. Aš paskaičiavau kad mums reikia minimum 1500 su vaikais. Dabar teks uždaryti vieną banko sąskaitą, nes ji man perbrangi. Reikia mokėti 5 eu į mėnesį + pasiima 24 eurus nuo bet kokios pervestos sumos, kad ir 50 eu, o jei atsiunčia 1000 eu tai pasiima papildomus 3 proc. Suradau interneto banką, kuriame nereikia man mokėti beveik už nieką, be to šis bankas stiprus būtent individualiam ir privačių asmenų investavime.