daiva 33 parašė:
nu gal nebenusipaistom ka??? jei krutines nebeima spjauna sukasi, tai kas cia as neduodu??? ir pienas ta pacia diena dingo. Viskas, neber manes cia, nupezimas kazko…
Eikite, jau eikite...
daiva 33 parašė:
nu gal nebenusipaistom ka??? jei krutines nebeima spjauna sukasi, tai kas cia as neduodu??? ir pienas ta pacia diena dingo. Viskas, neber manes cia, nupezimas kazko…
Eikite, jau eikite...
daiva 33 parašė:
Ne vienas tokio amziaus mazylis kruties pats neatsisakys. Tai vadinasi 'kruties streiku' ir tai labai laikina. Neteisingai interpretavot ir tiek, o reikejo tiesiog daug kantrybes. Kudikiams iki 12 menesiu Mamos Pienukas pirmoje ir svarbiausioje / nepakeiciamoje vietoje.
Visi vaikuciai turi gauti MP ne trumpiau nei DVEJUS metus.
Mažulėlis 2 parašė:
Egzistuoja man ir balses ir priebalses. Tiesiog ipratimas zinutese trumpinti zodzius. O su rasyba man puikiai ;) ir nepasiteisinimas, kad jei gyvenu ne Lt, tai saki…
Yra mano gimineje isvykusiu kurie i lietuva isvis neplanuoja parvaziuoti, turi pilietybes kitos salies, visi draugai uzsienieciai, tai nieko keisto kad vaiku nemokina.
Cia nuo zmogaus poziurio priklauso. Man pats didziausias pavyzdys - amerikos iseiviai. Kai mociutes 70-metes, kad ir su tuo amerikonisku akcentu, bet lietuviskai sneka. Musu vaikai taip pat sneka, raso, skaito, moka lt himna giedot ir t.t. maziausio tas pats laukia. Aplinkoj visi draugai kurie migrave i uk, norge, amerika - savo vaikus gimtos kalbos moko. Tikrai nesvarbu kiek metu, kokioj saly pragyvenes, kokia aplinka, ateities planai ar dar kas
Viršininkė parašė:
Yra mano gimineje isvykusiu kurie i lietuva isvis neplanuoja parvaziuoti, turi pilietybes kitos salies, visi draugai uzsienieciai, tai nieko keisto kad vaiku nemoki…
Zodziu, as nesigincysiu, savo nuomone isreiskiau, neketinu daugiau diskutuoti. Mano drauge 20m gyvena vokietijoj, vyras prancuzas, trys vaikai kalba trim kalbom, o ji be akcento kalba lietuviu kalba. Todel man nieks neipirs, kad kad visi tie "a taip, a nezinau ir pan"., tai totali vaidyba, as 7 m gyvenau anglijoj, ne tarp lietuviu, bet jokiu akcentu neisdirbinejau. Suprasti dar galima viena, kaip mineta, kad gyveni vien tarp uzsienieciu, ir visiskai bebekontaktuoji su savo kalbos zmonemis, tevais, draugais, giminem.. Tai tiek;). O dar kalbant apie ta mergina, kuri issireiske kad vaikai turtas uz pinigus, o psk iki melynumo aiskintis kad ne tai tureta omenyje, tai ir atrodo juokingai, nebutu diskusijos, jei ji nebutu pradejus rasineti, kad ji vistiek siame sakinyje mato kitus zodzius.tai kur cia logika, suklydai, pparasyk, sory priveliau nesamoniu. Zodziu geros dienos jums.
Aš taip pat gyvenu užsienyje. Aplinkui nėra lietuvių ir vyras norvegas, tačiau kalbu lietuviškai be akcento ir rašyti stengiuosi kiek galimai teisingai. Skyryba nėra mano stipriausioji vieta gramatikoje, tikrai dažnai pridedu kablelių ne ten kur reikia
Vis dėl to, bent jau stengiuosi. Klaidų, žinoma, pasitaiko, ne viską iki galo išmokau kai turėjau :), tačiau lietuviškus raštmenis randu visuose prietaisuose - Norvegijoj pirktuose kompiuteriuose, telefonuose ir t.t. Stengiuosi rašyti ne tik taisyklingai, bet ir naudodama lietuvišką klaviatūra, net ir iš telefono. Auginu keturis vaikus ir su visais kalbu tik lietuviškai. Per dieną jie tikrai pakankamai daug kalba norvegiškai - mokykloje, darželyje, su draugais. Namuose galioja svarbiausia taisyklė - su mama kalbėti tik lietuviškai. Tai mums taip įprasta, kad dažnai net ir būdami ne namų aplinkoj vaikai su manim kalba lietuviškai. Gražu klausyti, kaip greitai jie ''perjungia'' kalbas, jeigu pokalbyje dalyvauju aš, vaikai ir vaikų draugai. Nesivargina net gi tą patį pasakyti du kartus. Beje, į Lietuvą grįžti mes neketinam, tačiau mums visiems svarbu kalbėti gimtąja kalba.
kabinetuke parašė:
O man dzin, kas kaip nori taip ir gyvena, nenori nekalba, svarbiausia kad kitiem per galvas nelipa, padoriai gyvena, gyvūnų ir žmonių neskriaudžia. ir neapsimeta…
o tai ka veikti,kai kitu neziuri
man irgi realiai savo seimos uztenka. kuo toliau, tuo maziau mane domina. bet idomu, kokie vejai visuomeneje vyrauja
kabinetuke parašė:
O man dzin, kas kaip nori taip ir gyvena, nenori nekalba, svarbiausia kad kitiem per galvas nelipa, padoriai gyvena, gyvūnų ir žmonių neskriaudžia. ir neapsimeta…
Turetu ir man buti dzin,bet nevalingai pyktis ima kai isvaziuoja lietuvis i uzsieni ir po keliu metu toooks uzsenietis pasidaro,kad net savo sitokia sena, grazia kalba iskeicia i kazkokia skurdzia kalbele(siuo atveju kalbu apie anglu)...Ir nepasiaiskinimas,kad gyvenu tik tarp kitakalbiu ir pan. juk LT vistiek liko ar tai tevai,seneliai,draugai su kuriais, siais komunikaciju technologijos laikais, gali bendrauti ir bendrauti...Apsileidimas ir tiek
Waidule78 parašė:
Turetu ir man buti dzin,bet nevalingai pyktis ima kai isvaziuoja lietuvis i uzsieni ir po keliu metu toooks uzsenietis pasidaro,kad net savo sitokia sena, grazia ka…
Kiekvienas žmogus skirtingai išmoksta kalba, vieniems lb lengva kelias kalbas taisyklingai kalbėti, o kitiems sunku ir savaime užsimiršta.
14 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai