mazulielis parašė:
Mes vibro kedute turim, bet vibracija labai retai jungiu, mazei patinka bet man labai ja krato atrodopradejo laba zaisliukus stebeti,va ikeliu nuotraukyte vibro keduteje
oi kokia grazute mergaite
mazulielis parašė:
Mes vibro kedute turim, bet vibracija labai retai jungiu, mazei patinka bet man labai ja krato atrodopradejo laba zaisliukus stebeti,va ikeliu nuotraukyte vibro keduteje
oi kokia grazute mergaite
mazulielis parašė:
kokia grazute mergyte
mamuler parašė:
Maniske daugiausiai pora min viena pabuna, o paskui kvieciasi kompanijos![]()
Tai reiskia ne mes vienos tokios reiklios
mamuler parašė:
Mes turim vibro kedute-lopseli, bet musiske dar per maza, ikrenta i "triusikus" iki pazastu. Padejom kol paaugs truputi. Viena karta buvau ir as idejusi ismegint, ar ne be reikalo pirkom.Bet manau ateity pasiteisins, nes taip guledama dairytis gali ir uzmigo tada. Tik ta vibracija man irgi per ziauri, gal, kai paaugs ir vaiko svoris didesnis bus, visai bus gerai, ka as zinau... Bet yra dar kitokiu keduciu, tokios kaip supynes, kai supima galima ijungti,o galima padaryti laisva, kad vaikiukas pats pasisuptu kiek nori. Mano drauges vaikiukams ziauriai pasiteisino.
As galvoju apie supyne man kazkaip patogiau atrodo esu kelias nusiziurejus tai reiks tikriausiai isigyti
lanmanti parašė:
kokia grazute mergyte![]()
Dekui
Pupulyte parašė:
oi kokia grazute mergaite![]()
Dekui
Kaip jums toks straipsnelis???
Žindančios mamos mityba
Gamta pasirūpino, kad mama, žindydama kūdikį, patenkintų jo poreikius, nesvarbu, koks jos kūno sudėjimas ar krūtų dydis. Motinos pienas unikalus - tai geriausias maistas kūdikiui pirmąjį jo gyvenimo pusmetį. Jame yra visos maisto medžiagos, reikalingos vaikeliui augti ir vystytis. Kūdikio kūno svoris per pirmuosius 4–6 mėnesius padvigubėja. Žindančios motinos organizmas eikvoja per nėštumą sukauptas maisto atsargas, „saugotas“ riebaliniame audinyje, vidaus organų sienelėse, kraujyje, kauluose. Maitinančiai mamai būtina tinkamai maitintis, papildyti išeikvotas maisto atsargas.
Mamos mityba neturi didelės reikšmės pieno sudėčiai. Jame visada bus reikiamas kiekis riebalų, angliavandenių, baltymų, mikroelementų, nors žindyvės rezervai pamažu senka. Ilgesnį laiką maitinant krūtimi, motinos organizme ima trūkti kai kurių mikroelementų, kalcio, folio rūgšties, vitaminų B6, B12, A, D. Mamos maitinimosi įpročiai, dieta gali turėti poveikį piene esančių riebalų rūgščių sudėčiai, ypač ilgų grandinių polinesočiosioms rūgštims, kurios reikalingos kūdikio smegenims ir akių tinklainei vystytis.
Pienas, šviežios daržovės ir saulė
Kalcis ypač reikalingas pieno gamybai. Mama kasdien turėtų išgerti apie litrą pieno, o iki 25 metų amžiaus moterys turėtų išgerti dar daugiau – iki 1,5 litro, nes jų kaulai dar nėra pasiekę maksimalaus tankio. Maitinančiai motinai gali prasidėti osteopenija (kaulų masės išretėjimas), jei kalcio atsargos kauluose pradeda sekti. Jei mama negali gerti pieno, ji turėtų vartoti maisto papildus (apie 1000 mg kalcio per dieną) arba gerti pasukų, sojos pieno, valgyti sūrio (kalcio daugiausiai yra šveicariškuose ir olandiškuose sūriuose).
Vitamino D reikia dvigubai daugiau. Motinos organizme jis gaminamas veikiant ultravioletiniams saulės spinduliams arba vartojant maisto papildus su vitaminu D. Kūdikiams šis vitaminas taip pat skiriamas rachito profilaktikai, kaulų augimui ir vystymuisi skatinti.
Visi vandenyje tirpstantys B grupės vitaminai, vitaminas C lengvai patenka į motinos pieną ir į žindomo kūdikio organizmą. Šių vitaminų šaltinis yra šviežios daržovės ir vaisiai, natūralūs produktai.
Maitinant nėra būtini geležies preparatai. Jų prireikia, jei gimdydama moteris nukraujuoja, jei vystosi mažakraujystė. Geležies yra mėsoje, kiaušinio trynyje, žalialapėse daržovėse, uogose.
Žindyvės paros valgiaraštis
Pieno gamybai būtini baltymai, todėl žindyvė turi valgyti pakankamai mėsos, kiaušinių, žuvies, paukštienos, riešutų, grūdų, pieno produktų. Kai trūksta baltymų, nyksta motinos raumenys, eikvojamos vidaus organų struktūros, audiniai, kraujo baltymai. Tai pavojinga sveikatai. Žindančiai mamai gresia infekcijos, peršalimas, ji greičiau pavargsta.
Žindyvės paros valgiaraštyje turi būti:
1–2 kiaušiniai, 100–200 g varškės ar 50 g sūrio, 100–120 g virtos mėsos, pieno, jogurto, kefyro (organizmas pasipildo 120–130 g baltymų);
apie 25 g aliejaus, 15 g sviesto (pasipildo 35 g grynų riebalų);
daug šviežių vaisių ir daržovių, 3–4 riekės rupių miltų duonos, 100 g kruopų košės, makaronų, 30 g cukraus ar uogienės (gaunama 450–500 g angliavandenių).
Mamos svoris ir kalorijos...
Žindanti mama per dieną turi gauti didesnį kalorijų kiekį nei iki nėštumo. Per pirmuosius 6 žindymo mėnesius ji turėtų gauti 550 kcal daugiau, o vėliau – 400 kcal daugiau. Mamos, kurios nėštumo metu nepriaugo daug svorio, žindydamos turi gauti 700–1000 kcal daugiau, kad gamintųsi pakankamai pieno. Energija, reikalinga laktacijai, naudojama iš papildomų kalorijų. Nereikia jų baimintis (reikia valgyti ne tiek daug, kiek galėtų atrodyti - papildomai reikalingas energijos kiekis gaunamas suvalgius vieną sumuštinį ar salotų porciją ir išgėrus stiklinę pieno).
Pirmaisiais mėnesiais po gimdymo nesvarbu, ar mama žindo kūdikį, ar ne, ji netenka apie 0,5–1 kg per mėnesį. Tik 20 proc. moterų po gimdymo priauga svorio arba jis nepakinta. Jei mama greitai netenka 2–2,5 kg svorio, gali pablogėti pieno gamyba. Ypač svarbu, kad motina nesistengtų lieknėti pirmosiomis 6 savaitėmis, nes šiuo metu ji yra pažeidžiama, jautri, gali susirgti pogimdymine depresija. Žindyvei galima valgyti bananų, obuolių, kriaušių, pomidorų, morkų, džiovintų vaisių (razinų, abrikosų), sumuštinių su sūriu, žuvimi, spagečių, daržovių troškinių, manų, kuskuso kruopų košių, virtų pupelių salotų tiek, kiek ji nori.
Žindanti vegetarė turi gauti papildomai kalcio, geležies ir vitamino B12, kad nei ji, nei jos kūdikis nesusirgtų mažakraujyste. Papildomų kalorijų ji turėtų gauti iš augalinės kilmės baltyminių produktų: grūdinių kultūrų, riešutų, daržovių, ankštinių, pieno produktų.
lanmanti parašė:
dar mamytes klausimelis ar turite ir ar naudojate supynes mazyliams ar vibro kedutes,galvoju isigyti ar apsimoka?
Grazus mergytes vardukas, tik dabar atkreipiau demesi
lanmanti parašė:
dar mamytes klausimelis ar turite ir ar naudojate supynes mazyliams ar vibro kedutes,galvoju isigyti ar apsimoka?
Mes naudojame supynes, labai patogu paivairinti jai kasdienybe, nes visa laika lovyteje laikyti atsibosta ir man ir jai. Lopselis kuriame miega irgi vibruoja, supasi, galima paleisti muzika, labai palengvina nakti, tada nereikia mums ilgai ant ranku mikgdyti.Na o supyne pirmomis savaitemis jai netiko, pradedavo verkti, o va dabar mielai ir parpietuka jame numiega
23 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai