gabrijiella parašė:
aš gimdysiu UK ir tuom džiaugiuosi nes sakė čia geriau nei LT. Tik esu nusivylus prižiūrimu neštumu, man jau beveik 4 mėnesiai jokio skano nedarė netikrino ar vaiko širdis plaka. Laukiu laiško pirmam skanui jau savaitę ir neateina reikės skambintis į ligoninę kur gimdysiu ir klausti dėl apoimento, taip gyvent neramu man. O dėl pašalpų žinau kad pagimdžius UK jas gauni tik po puses metų. Išskyrus iš darbovietės dekretini jau gaunu kuomet išeini nuo tos dienos skaičiuojasi 9 mėnesius, iki 6 mėnesių bent jau mokėdavo 120-130 (dabar nežinau kiek moka) o nuo 6 iki 9 likusius jau mažiau gauni , kiek tas mažiau tai pat nežinau.
Man nebuvo dideliu problemu del to,nuejau salia esacia ligonine,priregistravo prie seimos gydytojo,o ten nuejus,pakalbejom ir jinai sake laukti skambucio ar laisko is midwaifes.
Sulaukiau skambucio greitai,atejo i namus sestadieni,kai man buvo laisva,tai buvau 11savaiciu,uzpilde dokumentus,pasiklause sirdutes ir as girdejau,tai sake laukti del scano...pagal jos paskaiciavima gavau laiska su data,kai buvo 12savaiciu nestumas scanui.
Ir ten pasake tiksliau nestumas kiek ir paskyre dar vienam skanui 20savaiciu,tada pasakys dar tiksliau ir kokia lytis ir kitka,dar istyre del dauno sindromo,paeme krauja.Pas midvaifes reikes eiti kas menesi,dabar jau kita savaite,bus man jau 4menesiai nestumas.Labai maloni ir jei nors kas ,ar kyla klausimu skambinti jai, nesvarbu kokiu paros metu ir jei ne ji tai jos kolege pades,jei reikes.Labai maloni,lietuvoj tokiu dalyku nebuvau girdejus. tiesa,iki kitos savaites reikia pasidaryt kraujo tyrimus ir slapima,dar jokiu atsakymu nezinau,bet jei bus blogi ,sake tuoj issikvies.
Del pasalpos zinau tikrai tiek laukt nereikia,galima pasiskaityt kiek priklauso dirbancioms ir nedirbancioms,mano padety tai 90proc.mokes pagal atlyginima,bet idomu,kiek laiko reiks ta laukt,supratau kad nezinai tu reikaliuku...suzinosim veliau.Darbdavys moka 36 saviates,darbo vieta islaikys iki vaikui sueis 1matai-to dar reik pasitikslinti.Planuoju grizt namo,tad nezinau kaip bus,liksiu,gal ne...Dirbsiu kol iki gimdymo liks -3savaites,na taip galvoju:)Darbas neislengvuju,bet niekas per galva nedauzo eik dirbt...dirbu taip kad niekas nesiskustu,jei blogai jauciuosi,palieku rytojui.Tik dabar turejau pasakyt vadybininkei,kad laukiuosi,nes reikia i ligonine,tokiu laiku,isvykus darbo valandomis yra apmokama.