mano gimdymas nuo pirmo iki paskutinio saremio truko 14 val. Gal 2 val is ju gavau dujas, daugiau nieko nereikejo. Mano stumimo saremiai prasidejo labai anksti - prie 8 cm, o net ir atsidarius 10 cm neleido stumti, nes sone kazkokie dar raumenys trukde. Tai man stumimo saremiai buvo kazkur paskutines 3 val, kuriu 1,5 val jau leido stumti, nors ir nebuvo dar tas pilnas atsidarymas, bet jau mate, kad man per sunku islaikyti nestumus (tas stumimas kaip refleksas gaunasi, bandai iskvepuoti, bet stumiasi vis tiek kazkiek). Tai 1,5 val buvo man vaikucio galvyte isitaisius kaip kamuoliukas tarp koju. Ir ant sono gulde, ir kojas kele ir pan, niekaip neissistume man ji. Lietuvoj gal jau butu seniai prakirpe, bet cia nekerpa beveik niekada. Bet tada kazkaip jokiu nuskausminimu neprireike. Tas skausmas jau kazkiek kitoks nei atsidarymo saremiu. Siaip nebuvau supanikavus ne sekundei, net pati stebejausi, kad protas toks sviesus.
Kazkaip nemanau, kad labai sunkus gimdymas buvo, nors dukryte gime ir didele 55 cm ir 4070g. Bent jau nebuvo daug plysimu, o ir po gimdymo pati nuejau i dusa ir i pogimdyvine palata.
Tik del viena gaila, kad plyso lytine lupa, kuri po to ir nesugijo normaliai (jos beveik neimanoma normaliai susiuti), o siaip nieko ypatingai baisaus nebuvo.
Tikiuosi, kad si karta greiciau atsidarys tas gimdos kaklelis ir nereikes tiek ilgai stumti. Visi sako, kad jau ismankstinti tie raumenys ir turetu buti trumpesne ta stumimo dalis.
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus
- Vaiko sveikata
- Kūdikio ir vaiko priežiūra
- Kūdikių pasaulis
- Antibiotikai ir žarnyno sveikata
- Augu sąmoningai
- Neišnešioti kūdikiai
- Vaiko globa
- Vaikų skiepai
- Vaiko higiena
- Vaiko kalbos raida
- Vaiko miegas
- Žindymas
- Vaiko intelekto ir gebėjimų raida
- Vaiko emocinė raida
- Vaikų vardai
- Vaiko maitinimas ir mityba
- Sauskelnių ir puoduko reikalai
- Fizinė ir motorinė vaiko raida
- Vaiko auklėjimas
- Vaiko ugdymas

. Ir po to paruose gimdymui ir pradejau... As gal taip greit nebuciau isstumus, bet prisiminiau per kursus kad moke svarbiausia galva nulenkta prie krutines laikyt, kad ikvepus jegos butu. Tai paprasiau seseles prilaikyt, o ta tokia gerokai vyresne papuole su patirtim kaip jau uzspaude man galva iskart pagimdziau