2014.02.05 10:20 (prieš 12 m.)
Margarit parašė:
Sveikos, norėjau pasiklausti nuomonių apie skiepus nuo Roto viruso, kažkaip aplinkui tik girdžiu, kad mamos skiepija savo leliukus nuo šio viruso? Bet aš pati lb sk…
Mes sito atsisakem. Gyvenam Vilniuje kaip ir jus. Tai jei butu beda, Santariskes pasiektume per 20min. Nuo roto jokio gydymo nera, organizmas pats turi susitvarkyti su liga. Pavojus tame, kad net per para kudykis gali netekti 5-10% kuno mases, del ko ir kyla gresme gyvybei. Bet nuo skiepo sustabde tai, kad kudykis realiai apkreciamas ir praserga su visais simptomais. Tai man ranka nekyla paciai sargdinti toki maziuli. Be to, skiepija, berods, tik iki 6men, vadinasi, ta liga nebetokia gresminga veliau.
Aplamai, snekant apie tema, man nekelia didelio siaubo kaip nekuriom, skiepyja mamos mazylius ar ne. Nes siai dienai, kol neskiepijanciu gretos nepasieke kritinio skaiciaus, realaus pavojaus ligu protrukiui nera.
Bet man kelia siauba kai kuriu neskiepyjanciu fanatizmas, kai pacios iesko ligu uzsikretimo saltiniu! Galima suprasti poziuri: neskiepiju, nes nera pavojaus susirgti. Bet kaip galima pateisinti: neskiepiju, bet apkresiu, kad susirgtu!